НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия

Това е отделно от US бригадата, която ще бъде изпратена в Източна Европа
Обновена: 3 май 2016 10:13 | 3 май 2016 09:44, Елка Василева
310
НАТО обмисля да разположи четири батальона до Русия
Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters

Американският министър на отбраната Аштън Картър каза, че НАТО обмисля възможността да разположи сухопътни сили на ротационен принцип в балтийските страни и евентуално Полша като възпиращо средство срещу руска агресия, предаде Асошиейтед прес.

Картър направи изявлението пред репортери на път за германския град Щутгарт, където ще присъства днес на церемония, на която генерал Къртис Скапароти ще поеме от генерал Филип Брийдлав поста командващ на американските сили в Европа.

Той каза, че съюзниците обмислят разполагане на ротационни сухопътни сили, включващи четири батальона, което значи около 4000 военнослужещи.

Това е допълнително и отделно от американската бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи, която САЩ вече се ангажираха да разположат в Източна Европа през февруари догодина.

По думите му идеята за отделни ротационни сухопътни сили на НАТО вероятно ще бъде допълнително обсъдена на среща на алианса през юни.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
47 за да питаш и да не знаеш
35
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
44 ми ниролюбиво мирът винаги се е пазил с оръжие в ръка и стс сила
34
4
 
15
 
! Отговори
по три пъти на ден преди 8 години
След като балтийските страни и Полша ги е толкова страх от Русия, защо НАТО не построи там повече обществени тоалетни? И защо да не им доставя памперси, по три пъти на ден?
33
2
 
11
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
НАТО обмисля да разположи четири батальона за нападение срещу Русия.
32
10
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
40 за такава като в Украйна това малка агресия ли е според теб
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените изпаднаха в ужас.Сега освен глупости,за наполеон,цезар,тутанкамон,...:-) :-) :-) :-) друго не се сещат.Много са забавни.и смешни.Очаквам 200.коментара от 2-3 човека в защита на расия.Голям смях с тях ще падне:-) :-) :-) :-)
30
11
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
САЩ са отпуснали на България 150 места в курорта Гуантанамо, Куба. Крайно време е да изпратим там най-заслужилите русофили на почивка. Ще ги изберем по форумите коментари.
29
17
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
39 Точно напротив Русия се държи като топична мутра . С Украйна и Грузия постъпи по мутренски и само НАТО спясява примерно Прибалтика и там руснаците да не постъпят по мутренски
28
6
 
13
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Абе хора каква руска агресия .. не виждате ли, че агресията е от турция и исляма !!!!
27
4
 
26
 
! Отговори
българина преди 8 години
Кога уж заплашена Европа някой военен министър на Франция Италия Германия Холандия Белгия Испания Португалия Гърция Чехия или други ще излязат публично да Кажете са заплашени от Русия и за това искат американски войски по границата си? Сащ са СЪЩИТЕ МУТРИ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ. всички членки плащат насила членски внос и членуват иначе ще има санкции, обвинения в недемократичност или открити заплахи. Европа си е окупиран континент
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОРЕДНАТА КОФТИ НОВИНА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КАШЕРНИЯ ГОВЕДАРНИК УСА///.АFP ПРЕДАВА-ВА;ФРАНЦИЯ ОТСЕЧЕ ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН ЗА ТТИП СЕ СПИРАТ.ТОВА ЗАЯВИ ЛИЧНО ФРЕНСКИЯ МИНИСТЪР НА ТЪРГОВИЯТА МАТИАС ФЕКЛ ВЧЕРАСЛЕД КАТО ГРИЙНПИЙС ИЗНЕСОХА СКАНДАЛНИ ДАННИ ОТ ДОГОВВОРА КОЙТО СЕ ПОДГОТВЯ ДА СЕ ПОДШИШЕ МЕЖДУ САЩ И ЕС ЗА СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ.МИНИСТЪР ФЕКЛ ОБЯВИ,ЧЕ ДОКАТО САЩНЕ СИ ПРОМЕНЯТ СТАБДАРТИТЕ ФРАНЦИЯ НЯМА ДА ДОПУСНЕ КОМПРОМИСИ СЪС ЗДРАВЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА//
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До29 много злоба има в теб.И Руско да стане тук ти ще си същия лузар,само че няма да ти позволят да пишеш срещу тях..Даже няма да смееш да споделяш с комшиите ако си нещо недоволен.,щото...
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американската армия - най-отбранителната армия в света. Има 130 бази за отбрана в целия свят. Брани се от папуасите в Нова Гвинея и от сомалийските пирати с продънени лодки.
23
6
 
6
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 19,Ми вземи прочети малко история, преди да плещиш врели некипели. За начало може да погледнеш в уикипедия операция барбароса. Виж колко танка е имал Хитлер и колко Сталин. При самолетите също Сталин е имал "леко" преимущество. Ама комунистическата пропаганда ти е изпила мозъка.
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** изпаднаха в несвяст :)Сега ще намятат 5-6 тополи и ще пуснат арматата към Ващингтон!
21
3
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 8 години
Ба те и комарите си мислят че ходят на лов за мечки ама това е само в техните кратуни....
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американското *** с основна опорна точка "джудже и ***" да престане да драска по десет коментара в минута, че е досаден и банален!!
19
6
 
17
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Г-н Аштън Картър заяви, че е готов па постави още 4 000 парчета пушечно месо, само и само да предизвика толкова въжделенния за Америка конфликт между Русия и Европа. Нали сме наясно, че тези 4 000 калпака няма да донесат кой знае каква сигурност при глобален конфликт. Просто повод за допълнителни експерименти. Америка охотно експериментира на Европейски гръб. Щом самите европейци са толкова *** и безволеви.
18
5
 
26
 
! Отговори
ясно преди 8 години
Ох как са се уплашили Руснаците,те стоят и се смеят на жалките напъни на НАТО,няма сила която да победи нова Русия! и ако се наложи само за ден Руските войски могат да си пият чая в щаб квартирата на НАТО.И те го знаят но продължават да харчат грешни пари на вятъра..
17
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До стопНапротив, Путин е новия Хитлер а Русия е новата фaшиcтка заплаха.