Първият кмет мюсюлманин на Лондон положи клетва

Церемонията се състоя в катедралата в столичния район Садърк
7 май 2016 18:40, Анисия Иванова
122
Първият кмет мюсюлманин на Лондон положи клетва
Снимка: БТА

Садик Хан от опозиционната Лейбъристка партия положи клетва днес като първия кмет мюсюлманин на Лондон, предаде ДПА.

Хан, който е син на пакистански имигранти, каза след церемонията по полагане на клетвата в катедралата в столичния район Садърк, че Лондон го изпълва с гордост, а избирането му за кмет му вдъхва смирение. "Искам всеки лондончанин да се възползва от възможностите, които този град даде на мен и на моето семейство - възможности не само за оцеляване, но и за преуспяване", добави новият кмет.

Още по темата

Той победи с 57 на сто от гласовете съперника си консерватор Зак Голдсмит, който получи 43 процента. "Разбира се, че съм разочарован от резултата", каза Голдсмит, но поздрави Хан за победата и му пожела да развие и надгради успехите, постигнати при управлението на досегашния кмет консерватор Борис Джонсън.

Усилията на Консервативната партия да свърже Садик Хан с мюсюлманския екстремизъм в предизборната кампания за кметските избори бяха част от негативните кампании в политиката, заяви министърът на отбраната Майкъл Фалън, но отказа да се извини на новия кмет, предаде Ройтерс.

"В негативните кампании преди избори се казват разни неща и се задават въпроси", каза Фалън пред Би Би Си в отговор на въпрос дали съжалява, че е нарекъл Хан "лейбъристки лакей", който се е появявал на публични прояви заедно с екстремисти и радикални мюсюлмани. "Според мен е правилно кандидатите за най-високите постове във Великобритания да бъдат стриктно проверявани за миналите им връзки", каза Фалън.

Консерватори, сред които премиерът Дейвид Камерън и министърът на отбраната повдигнаха в предизборната кампания въпроса дали в Лондон ще има сигурност при управлението на 45-годишния Садик Хан, когото обвиниха, че "дава кислород" на екстремистите, добавя Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26:цитирай Корана точно:ще ви превземем чрез женската утроба е казал човекът.Трябваше да се ограничи раждаемостта, докато беше възможно.Седнали да ми обясняват, че образованието щяло да сближи културите.Как по-точно?Същият онзи човек е казал качвайте се на жена си, когато ви се поиска тя е вашата орна нива, а също-да се изхвърля семето навън е голям грях.Като прибавим забраната на контрацептиви от имамите и разголог*зените бледолоки жени-к'во правим с генофонда на белите?
20
2
 
7
 
! Отговори
Джунейт преди 7 години
Алхамдулилля победата е наша :)В структурите на ДОСТ в Лондон ще има празненство :))))
19
1
 
6
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
"Церемонията се състоя в катедралата"==================Леле, сега Алах ще го накаже:(=
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лондонбул - столица наИнгилистан
17
1
 
29
 
! Отговори
е? преди 7 години
Мисля да започна бизнес в Лондон .Шалвари , бурки , чадри ,...ще вървят като топъл ляб ...
16
3
 
15
 
! Отговори
Фобри преди 7 години
Как може мюсилманин , тия добре ли са??? *** от всичко разбира ! Тея мюсулманин избират...
15
1
 
12
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
хахаха чета КОМЕНТАРИТЕ и съм сигурен ,че щяха да са същите ,дори да беше спечелил честокръвният поданик на Елизабет II -Зак Голдсмит --хахаха ...същото като в БГ - кандидатите са еднакво нелицеприятни и нормалните хора не гласуват , и изборите се решават от купени гласове и емигранти /автобуси от тук там в нашия случай/
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека ви го каза преди доста години ще ви превземат не със сила а с численост !Господ да ви пази
13
3
 
26
 
! Отговори
111 преди 7 години
И тая държава си замина!
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямизацията на Европа започва сега!!!!!
11
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Ванга предсказа ,че България ще е единственият остров на Христа в Европа в който човечеството ще се мъчи да се спаси.Добре че стои Русия с православната си политика срещу исляма ,че иначе Европа ще ходи с бурки само след 20г.
10
3
 
19
 
! Отговори
л преди 7 години
След като се напълни Европа с *** ,сега е ред да се напълни с мюсюлмани.То си е някак си закономерно.Еднополовата любов им е залегнала на мюслитата в същността.Затова и всички доброволци обслужващи бежанците са или *** мераклии за любов или дебели лесбийки радващи се на мъжко внимание.Европа си заминава леко по леко,дано се появи най после новият Фюрер ,който да изкара християнството от батака в който е оставено от пари и политически интереси.
9
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво като е мюсюлманин?Няма брада. Има европейски, модерен и интелигентен вид за разлика от нашоте цоковци и боковци. Щом са го избрали хората нека ...няма лошо.
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, продължаваме напред. В Англия върви успешно, нема що. Тия и без това искат да излизат от ЕС, та го правят по безспорен начин. Честито.
7
5
 
10
 
! Отговори
Промяната в ОК преди 7 години
От години катедралите се превъщат в джамии, понеже християните не са много, а и не са толкова вярващи и нямат нужда от стотици катедрали и църкви.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6 кажи кой прави атентатите в багдад,сирия
5
4
 
39
 
! Отговори
МУЮ преди 7 години
Скоро и канцлера на Германия !
4
1
 
34
 
! Отговори
! преди 7 години
Почна се...
3
1
 
38
 
! Отговори
читател преди 7 години
ДПС вече е и в Лондон.
2
3
 
34
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До АнонименА,няма проблем,че се е заклел в катедрала!То така или иначе катедралите в Англия скоро ще станат джамии....