Гласуват вота на недоверие към френското правителство

Промените в трудовото законодателство изкараха страната на протест
12 май 2016 14:52, Анисия Иванова
3
Гласуват вота на недоверие към френското правителство
Снимка: Bulgaria On Air

Вот на недоверие към правителството гласуват днес френските депутати. Мярката е заради приемането на спорните реформи в трудовото законодателство, които предизвикаха вълна от протести в цяла Франция. За днес синдикатите са планирали нови демонстрации.

Депутати от опозиционните десни партии на Републиканците и Съюз на демократи и независими внесоха за разглеждане в парламента на Франция искането за гласуване на вот на недоверие към правителството на премиера Манюел Валс.

За да бъде свален кабинетът са необходими 228 гласа. Според анализатори обаче вотът на недоверие вероятно няма да мине, тъй като левите критици на промените и крайнодените обявиха, че няма да подкрепят колегите си от дясно.

Спорните реформи в трудовото законодателство доведоха до многохилядни протести в цяла Франция. Според управляващите законовите промени от ключово значение за намаляване нивата на безработицата. Критиците обаче смятат, че промените ще доведат до злоупотреби с правата на работещите.

Те се опасяват, че промените ще дадат на работодателите по-големи възможности да уволняват работници, както и да намаляват разходите за заплати. Служителите ще могат да работят и по-дълго от стандартната 35-часова работна седмица, но без да им се заплаща за извънреден труд.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според управляващите законовите промени от ключово значение за намаляване нивата на безработицата."---------Либерастка логика. Как ще намалиш безработицата, след като увеличаваш седмичното работно време от 35 на 60 часа и при това намаляваш заплащането?