Политическа страст: Тръмп и Путин в гореща целувка

В литовската столица Вилнюс се появи графит на двамата
14 май 2016 12:00,
79
Политическа страст: Тръмп и Путин в гореща целувка
Снимка: Twitter

В литовската столица Вилнюс се появиха гигантски графити, изобразяващи Доналд Тръмп да целува по устата Владимир Путин, и предизвикващи горчиви усмивки сред минувачите, съобщи Франс прес.

Рисунката е вдъхновена от известната снимка, на която бившият съветски лидер Леонид Брежнев целува бившия си източногермански колега Ерих Хонекер, и станала графити на Берлинската стена.

Тя показва безпокойството на литовците от симпатиите към руския президент, изразявани от кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ.

"Имаме впечатлението, че сме в нова Студена война, а Америка може да избере президент, който иска да бъде приятел с Русия", казва пред АФП Доминикас Чекаускас, собственикът на заведението за бързо хранене, на чиято стена са нарисувани графитите.

"Виждаме прилики между двамата герои. И двамата имат его, надуто до краен предел и изглежда забавно, че се разбират толкова добре", добавя той.

Литовците, както и жителите на съседните Балтийски страни, са притеснени от коментарите на Тръмп по отношение на НАТО, която смятат за важен бастион за тяхната сигурност, отбелязва агенцията.

"Тръмп каза публично, че Путин е силен лидер, а НАТО е остаряла и скъпоструваща организация", посочва Кестутис Гирниюс, асистент в института по международни отношения и политически науки във Вилнюс.

"Графитите отразяват опасенията на някои литовци, че може да видят как Тръмп раболепничи пред Путин и пренебрегва техните проблеми със сигурността", обяснява той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реботилата по публикацията редовноме трие. Но това не ми пречи да й кажа, че горната про.стащ.ина е срамна и за най-пропадналата журналистика и не е дадено всекиму да показва отношение по политвъпроси!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
59, ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАШ КОЛКО НИКАК НЕ ИМ ДРЕМЕ НА ФАЛИРАЛИТЕ КРАВАРИ КОЙ КОГО ОБИЧА, ГЛЕДАТ СИ ФАЛИТА, ПОЛУЧАВАТ СИ 7/16 ДОЛАРА НА ЧАС И ХИЧ ИМ НЕ ДРЕМЕ ЗА ТЕХНИТЕ ОЛИГАРСИ ДАЛИ СА ФАЛИРАЛИ ИЛИ НЕ, ВИЖ НИЕ СМЕ ДРУГИ,- УМИРАМЕ ЗА ОЛИГАРСИТЕ СИ- ТОЛКОВА ГИ СЪЖАЛЯВАМЕ ЧЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ВЪВЕДОХА 10% ПЛОСЪК ДАНЪК ЗА ДА НЕ ФАЛИРАТ, А ТЕ НЕГОДНИЦИТЕ ПО ЗНАК ОТ ГОСПОДАРИТЕ ИМ ФАЛИРАТ ОТДЕЛНИ ОБЛАСТИ ОТ ИНДУСТРИЯТА.
53
0
 
1
 
! Отговори
Избрано за вас 3 преди 7 години
в середине мая 2014 года, в Вентспилсе в рамках операции по борьбе с минной опасностью Open Spirit 2014 ошвартовалась эскадра из 26 военных кораблей НАТО. Дорвавшись до берега, утомившиеся в походе матросы устремились по барам, где весело прожигали время и деньги, заливались алкоголем, а затем вступали в потасовки с горожанами. В ходе одной из них военный из Нидерландов заработал серьезные травмы головы. С переломами лицевых костей и отеком мозга его в бессознательном состоянии доставили в больн
52
0
 
1
 
! Отговори
Избрано за вас 2 преди 7 години
факты буйного поведения американских военнослужащих в Прибалтике отмечались и ранее. Так, в феврале 2016 года расквартированные в Литве солдаты Соединенных Штатов после распития алкогольных напитков решили пойти в аквапарк Друскининкай, где они устроили настоящий погром. Военнослужащие разворотили декоративную стеку одного из бассейнов и домогались до сотрудников развлекательного комплекса. Свидетелями той выходки оказались все посетители аквапарка, среди которых также были дети.Така им се пада
51
0
 
1
 
! Отговори
Избрано за вас преди 7 години
Солдаты армии США сорвали флаг Литвы со здания прокуратуры в Каунасе и надругались над ним. Инцидент произошел еще 25 апреля, однако о данном акте вандализма стало известно только на днях, сообщает портал RuBaltic.Ru.Об осквернении флага американскими солдатами не сообщалось ни в местной прессе, ни в сводках Департамента полиции. Решение не разглашать информацию об акте вандализма поступило после того, как выяснилось, что совершали надругательство именно военнослужащие армии США.Хак им е!
50
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Особено твоя "мозук" е най-промит шъ знайш...
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът на литва далия грибаускайте - нямам деца, нямам съпруг - обикновена лесбийка
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толерастка им работа! Само това им е в главите - само това им е и по стените!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Богу, има телевизия и ние виждаме нещата как стават по света и най-паче в столицата ни -Брюксел. Нали никой не се съмнява, че Брюксел е нашата столица, а Беетховен е написал специална музика към одата на Шилер, който я е написал специално за ЕС? Там, в Брюксел се мляскат на поразия, за полове не говорим, защото такива там няма!Плюят по Тръмп, но той не е лош човек - пикал съм и в тоалетните му на 5-то Авеню, и в казиното му в Атлантик Сити, безплатно. Обича си Ивана и дъщеря му е Иванка!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията си е простотия. Същите тези алкохолици (европейски 1) литовците освен масло и шпроти, които няма да могат да продават в РФ, получават и нови подаръци. Русия ще престане да използва пристанището Клайпеда. Само дето забравят, че Вилнюс им е подарен от СССР, взет от Полша. Избирателната памет - лоша памет.По съветско време живееха като бъбречета в лой. В това време "поробителите" им копаеха въглища и руди, потяха се в металургичните заводи,сееха жито, сечеха гора, сондираха за нефт и
45
2
 
17
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Ем така е- кой каквото му харесва! Литовците явно гледката на двама мляскащи се мъже не им се стува непривична на фона на съвременната еврогейщина и затова си и рисуват! Само че Путин не е Ердоган, да се обижда от някакви глупости! Той е над тези неща и само им се смее на "умните" литовци! Покрай това заведение може би играят деца и като гледат рисунката- може да възприемат това за нещо нормално!
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, много хубав сайт-една *** тоалетна при ЖП гара, и нищо друго! Срам ми е за вас, DNES.bg!
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се мляскат като Тошо и Брежнев!Джуджагин ли е пасивният или....?
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи когато руснаците пускат сладолед "Обамка" са лоши расисти, а тия нацисти литовци са чисти демократи, така ли?
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Литва, Латвия, Естония, Полша и Урина - кочинката на пиндостан за отглеждане на бойни прасета :)
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да ама НЕ като / И на баба мърхел подхвърлиха глава от прасе , ТА това са им ЦЕННОСТИТЕ !
39
5
 
19
 
! Отговори
чичо преди 7 години
И трите прибалтийски държави са нацисти. Само те и украинците имаха полиция която служеше на германците по време на ВСВ предаваха и трепеха собствения си народ.
38
3
 
9
 
! Отговори
Номер 31 преди 7 години
До Номер 30Защо седиш в България а не отидеш в Турция да си живееш добре?
37
2
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Много се е объркал художника, целувки вече няма да има за никой, само възпитателни пeстници, а за по наглите, тупaници.
36
24
 
7
 
! Отговори
Номер 30 преди 7 години
Стига с Русия и Освобождението. Да имало е изцепки в Османската империя, но е документирано как горките руски войници са се дивели как добре си живее Българския селянин. Много по-добре от тях. За второто освобождение - егати. Без един изстрел!!! Без някой да ги е канил. В края на войната. И това ни коства десетилетия промивки на мозуците от което все още патим!!!!!!!!!! Айде стига и по-спокойно с освободителката