Венецуела отвъд икономиите: Болници на ужасите! (18+)

Новородени деца умират в кашони, ток няма, лекарства – също
18 май 2016 22:19,
165

Снимка: Instagram, @meridithkohut

Ефектът на срива на икономиката на Венецуела върху хората е ужасяващ, от това, което можем да видим. За нас въвеждането на 4-дневна работна седмица изглежда като приятна промяна, която бихме приветствали, но във Венецуела нещата не свършват до там.

Снимките на фотографката от New York Times Мередит Кохут ни показват какво се случва с болниците в страната, чиито президент твърди, че има най-доброто здравеопазване в света.

Откакто цените на петрола се сринаха, животът във Венецуела стана много сложен. Електричество, храна, дори хартията са на купонна система. А болниците са в криза.

В болница "Луис Разети" човек се чуди дали не е попаднал във военна зона. Пациентите балансират върху полусчупени легла. Върху чаршафите се вижда кръв, която е там от поне няколко дни, седмици... Тези са късметлиите. Някои от хората са се свили на пода. Кървящи. С почернели крайници.

Децата умират между стените на болницата, свити в картонени кутии, без вода, без храна или лекарсства.

Без електричество или функциониращи машини медиците трябва да намират заобиколни начини да се справят със ситуацията. Двама мъже, чиито крака са били оперирани, висят на самоделно направени от бутилки люлки. Друг има рани по черепа след тежка травма от преди година. Все още чака за помощ.

Миналата година "DailyMail" разказа как... опосуми нападат болницата. Затова 17 новородени никога не порастват. А това е било само началото на безкрайната мизерия. Само за ден репортери на New York Times са видели как 7 бебета умират заради липсата на кислородни маски, а лекарите напразно се борили да ги обдишват.

А президентът Николас Мадуро отказва всички опити да потърси международна финансова помощ за да се закрепи здравоопазването в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
ot Venezuela преди 7 години
Niama nishto po-strashno i unishtojitelno ot komunizma, vav vsichkite mu formi!! Komunizmat prevarna Venezuela vav voenna diktatura, narkotrafik na vsichki pravitelstveni niva, 600 % godishna inflacia, lipsa na tok i voda, borba za hrana.Niama mliako za decata , nito lekarstva za bolnite..Skoro shte prikluychi, zashtoto tazi situacia ne moje da prodalji dalgo vreme. Chavez shte ostane kato nai-chernata stranica v istoriata na Venezuela. I stranata shte se opravi, zashtoto e mnogo bogata!
106
0
 
2
 
! Отговори
ot Venezuela преди 7 години
Venezuela beshe chudesna strana predi na doide Chavez na vlast. Populizam i komunizam, v kombinacia s miliardi dolara ot visoki ceni na petrola - tova nakara cial sviat da govori za revoluciata na Chavez, bla-bla! Palno mazalo, Chavez expropiira vsichki raboteshti fabriki i plodorodni zemi, unishtoji chastnite firmi kato vragove na naroda, iskashe da prinudi celia narod da zavisi ot nego.I go postigna. Edinstveno darjavata vnasiashe hrani dokato imashe dolari.Niski cenite na petrola, hrana niama
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В социалните държави е така.
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега, едно е социализъм да се прави от китайци или шведи, друго от индианци, *** и от индийски шведи.
103
4
 
13
 
! Отговори
право в очи преди 7 години
До RADправ и още как, дори фашизма не е такова зло от комунизма. Справка Германия и соц. страна по желание. Ама я се опитай да го обясниш на ***.илни к0.мунета, който мечтаят за бай ти тато и сие 60клуци.
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всичко това, само за да ни убеди, че в нашите болници всичко е ОК
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега, венесуелците са кат наште сиганиу, че и по -зле мързи ги да работят, харесва им да живеят в пълна мизерия, престъпността е страшна Венецуела е една от най-несигурните държави в света, най-мръсните и мизерни,живеят в колиби с краден ток или без такъв, но пък основното важно нещо да тях е да има пачанга, ром, пури и нещо за ядене.Така че не системата им е виновна, ами те самите са си такива.Как мислите ако се създаде шведска държава с много петрол, дали шведските болници ще са по-различни от тая на снимките, щом и лекарите , и пациентите са шведи? В Куба при половинвековна и
100
5
 
21
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
до 125Нищо не бъркаме и обяснявам защо:След като отнемеш правото на собственост и изравниш стандарта на живот, отнемаш мотивацията на хората да работят и измислят иновации. Когато нямат мотив да работят, хората спират да работят и се налага да ги накараш да работят насила! Ето така комунизма се превръща в диктатура винаги. Историята го доказва. Всичко различно от това съществува само в главите на хора които не искат да работят, но искат да получават наравно с тези дето работят - социалистите!
99
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гьобелс заприлича на вестникарче пред отдел "Пропаганда и агитация" на ЦРУ
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАДУРО ФАЛИРА!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RADПри Кадафи си беше социализъм, до скоро и в Сирия.Безплатен ток, образование и здравеопазване, пари на калпак, жените не работят, а мъжете работят основно държавни служители - част от тях, *** има пари за всички да имат по десетина деца. В СА например над 60 %от работещите мъже са държавни служители, за жените ясно, че не работят, ресусрсите държавни и всички получават пари на калпак.Това не е ли социализъм?
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не си въобразявай че на руснаците им се е разминало."Бе наглосаксонската алчност е безгранична, това го знаем , ама и Путин не е мекотело и алкохолик, гледам пиндосите заплашват с ядрена война, голям страх ги тресе нещо...Лошото е, че ние пак сме от страната на булката.
95
6
 
8
 
! Отговори
RAD преди 7 години
До 119Разликата между венецуела и арабските петролни държави е, че при тях никога не са управлявали комунисти. Авторитарни режими-да, но се вижда от авторитаризма кое е още по-страшно. Комунизмът!
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като фащисаните дойдат и им вземат петрола, във венецуела ще има всичко по магазините и модерни болници, с тая разлика, че освен новите компрадори, назначени от краравите, другите няма да могат да си го позволят.
93
8
 
5
 
! Отговори
До 130 преди 7 години
"Като 90- те години в Русия наглосаксонците от Бритиш петролиум изнасят петрола като плащат 5$ на руснаците и още 5$ производствени разходи, а го продават на 80-100 $ за барел, докато руснаците измират по улиците от глад"Не си въобразявай че на руснаците им се е разминало. Те твърдо вървят по пътя на Венецуела, просто трябва да изчакаш още няколко месеца. На руснаците винаги другите им са виновни, че им е свършила водката и сельодката.
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ако пиндосите дойдат да им вземат на венецуелците петрола, и такива болници няма да имат.Като 90- те години в Русия наглосаксонците от Бритиш петролиум изнасят петрола като плащат 5$ на руснаците и още 5$ производствени разходи, а го продават на 80-100 $ за барел, докато руснаците измират по улиците от глад.Дойде Путин и прогони наглосаксонците, за това и го обичат руснаците.В Либия, след като я демократизираха фащисаните и наглосаксонците, има няколко враждуващи племена, произвеждат камилска тор, а петрола е в ръцете на пиндосите да не мислите , че живеят по-добре от колкото при К
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 98 СММТи счупи ***! Освен, че гледам телевизия съм се разходил доста и извън България. Да ти обяснявам ли подробно разликата между едно село във Франция или Италия с село в Русия например! Видял съм я разликата с очите си! Точно такива мозъци като теб трябва да спрат да гледат телевизия и да се разходят малко по света за да видят разликата между "гнилия" капитализъм и "светлия" социализъм. АМАН ОТ ВАС!!!
90
2
 
16
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Влезте в един наш старчески дом или психиатрия. Да не мислите, че е много по различно. Ама там никой не пускат. Не комунисти, просто когато има корумпирани, алчни, идеалисти, революционери, въобще ненормални хора на власт, е тва се получава.
89
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварска пропаганда. Мередит *** да си гледа работата или да дойде да снима някоя болница в северозападна евроатлантическа България и мигом ще се установи че тук нещата са много по-зле.
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много от вас бъркат комунизма с диктатурата на селяндурски пролетарят. Точно това беше и до сега е зловещата действителност в България!