Бежанец спечели иск: Няма да го връщат в Турция

Прецедентът хвърля сянка над споразумението Анкара-ЕС
21 май 2016 13:33,
23
Бежанец спечели иск: Няма да го връщат в Турция
Снимка: архив Reuters

Сирийски бежанец спечели иск и няма да бъде върнат от Гърция обратно в Турция, каквото е изискването на новото споразумение между Анкара и ЕС.

Този прецедент хвърля в още по-голям хаос сделката между Турция и Европа, пише "Гардиан".  Изданието уточнява, че независим орган, разглеждащ искове в Гърция, отсъдил срещу изпращането на сирийския бежанец обратно в Турция, създавайки прецедент за хиляди подобни случаи.

Сирийският бежанец е бил един от първите, подлежащи на депортация по силата на сделката между ЕС и Турция, пише изданието, цитирано от "Фокус".

Тричленният трибунал в Гърция е заявил, че Турция няма да предостави на сирийските бежанци правата, които им се полагат по силата на международните договори и затова е отменил заповедта за депортация. Предстои случаят да бъде разгледан отново.

Решението поставя под въпрос правната и практическата основа на сделката между ЕС и Турция, за която европейските лидери се надяваха, че ще обезкуражи миграцията към Европа, коментира британското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бежанецЕСтурциясириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Бежанецът страда от една особена секс фобия, в която се ядат човешки ***, и само България дава убежище на такива страдалци, защото им осигурява задоволяване на потребностите! На борба другари за правата на други такива страдалци - те са десетки милиони!
9
4
 
7
 
! Отговори
Гардиан:Съдътвиновен преди 7 години
Хвърля в още по-голям хаос сделката между Турция и Европа не прецедента на съдебното решение, а непрозрачността и тайните клаузи на сделката между Турция и Европа, които естествено са атакуеми в съда и са обречени на провал
8
1
 
14
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Моя личен орган също е независим :))
7
2
 
22
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Не го връщайте в Турция- в Сирия го върнете.
6
1
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Изглежда сме свидетели на поредното "правно" малоумие и да честитим на гърците всичките /уж/ бежанци!
5
1
 
29
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз пак нещо не разбирам. Какво значи "независим орган, разглеждащ искове"? Може ли всеки трима души да си направят трибунал и да почнат да съдят?
4
12
 
11
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
С 200 евро ще уплашиш турците Кристалинке, та това е нищожна сума за голяма част от турците. В България пенсионерите вадят по няколко хиледарки и хвърлят по прозорците пък камули за турците да значат нещо 200 евро
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанецът едва ли е тръгнал самосиндикално да води дело, това става с помощта на разни сороски НПО-та, уж ммного загрижени за бежанци и роми, а всъщност колкото повече дела водят, толкова повече пари отпуска Сорос.
2
5
 
28
 
! Отговори
Barrack Husein Obama преди 7 години
ТРЗИ ГРЪЦКИ МАВРИ СА ПЪЛНИ С ПРЕДАТЕЛИ ОТВЪТРЕ...АХАХА...КАК САМИ СИ НАБИХА ИСЛЯМА И БЕЖАНЖИТЕ ДА ОСТАНАТ !! ОСТАВЕТЕ ГИ ТЕЗИ ЕТИОПЦИ --- НЕКА ДА СИ ТРОШАТ ГЛАВИТЕ И ЖИВОТА С АРАБИТЕ И ИСЛЯМА.. АМА КАК САМИ СИ ГО НАБИХА !АТИНА Е ОТДАВНА ПАКИСТАНСКО ГЕТО...А СКОРО ЦЯЛ ГЪРКОСТАН ЩЕ БЪДЕ ИСЛЯМСКО ГЕТО. ИНШАЛЛАХ !ГЪРИЦЯ Е ПЪЛНА С ПРЕДАТЕЛИ И ВРАГОВЕ НА САМАТА ГЪРЦИЯ....ПРОСТО ПЛЕМЕ МАВЪРСКО.
1
1
 
66
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А защо не е осъден за незаконно преминаване на държавна граница на суверенна страна?