Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП

Влезли с бронирани коли на 700 метра навътре
Обновена: 27 май 2016 23:01 | 27 май 2016 22:40,
437
Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП
Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: ТурцияКППСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е голям ербаб *** се скри в краката на НАТО преди няколко месеца. После два месеца самолет не вдигна а сега откровено си проси боя.
35
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Турция отчаяно се опитва да влияе на събитията в Сирия, но не успява. Световните сили не и позволяват. Това няма как да не дразни Ердоган и той си търси причина да се намеси. Дано само не направи някоя глупост само, че много хора ще пострадат !
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците както са тръгнали - ще се върнат откъдето са дошли.Няма да ги жаля!
33
1
 
8
 
! Отговори
до осман преди 7 години
И като се събуди видя, че си спал на отворен прозорец, краката отвити, а дупето захапало чаршафа.
32
3
 
6
 
! Отговори
klod_si преди 7 години
До Метин от ДжебелЕх, Метине! Не si учил история май. Влезнат ли турците, бой ще ядат, Даже и ти ще се биеш срещу тях.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ще съжаляват за това гнуsните fesове!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В този район няма сирийска редовна войска."Нормално за турската армия- жъне успехи само там, където няма кьорав противник. Те затова не смеят да влизат в държави с армии.
29
2
 
7
 
! Отговори
klod_si преди 7 години
Ех, Метине! Не си учил история май. Турците влезнат ли, бой ще я ядат. Та и ти ще се биеш срещу тях.
28
1
 
12
 
! Отговори
Вал преди 7 години
Г-н Метин,наистина имате болезнено увреждане на съзнанието.Османците завоевателски, с типичния им фанатизъм са завладели чужди земи. Факт!Вие сте роден вероятно в родината ни България- светска, европейска държава, с европейска култура, образование.Недопустимо е Вие, като човек роден тук, възпитаван тук, вероятно учил тук и родът Ви да е от няколко поколения тук, да прокламирате нахлуване на чужда държава в страната ни.Вие сте свободен човек, купете си билет и сбогом!
27
5
 
5
 
! Отговори
(Д)Иво (СВ)Инджев преди 7 години
Това едва ли е вярно. Но все пак ако е така мойте съболезнования за семействата на турските военни. Не са виновни просто изпълняват заповеди на самозабравил се диктатор, който до година две ще свърши като садам...Не разбирам защо го галят с перце и европа и сащ. *** не заслужават такъв управник
26
2
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Да не ви е виновен после някой:))))) И наистина плъховете бягат и се крият зад болни и ученици.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е що не нахлуха когато братята руси бяха там?
24
13
 
4
 
! Отговори
TURKIYE преди 7 години
Скоро и от bulgaristan!
23
10
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Сега ще видят турците кон боб яде ли. Адмирал Кузнецов е в пълна бойна готовност, 8-те му самолета са заредени с ракети калибр и неуправляеми бомби до козирките. С радиус на действие 40 км тия руски страшилища ще всяват ужас и паника сред турския аскер, който най-вероятно като чуе рева на развалени руски самолетни двигатели веднага ще се предаде.
22
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Сега турците щели да проведат спешен референдум в Сирия до 15 юни за анексирането на Сирия от Турция. И тъй-като Путин е най-големия защитник на волята на народите за самоопределение ще се наложи руснаците своевременно да си вдигат дърмите от Сирия.
21
10
 
12
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 7 години
До Су 34От приказките ти си вадя изводи, че до 10 години Кюрдистан ще обяви независимост. Международни формирования ще окупират Цариград, Босфора и Дарданелите. Гърците и арменците пък ще върнат едновремешните си владения, а Турция ще спре да съществува.
20
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще видят турците като ги зачатка броненосеца Масква и самальотоподноса Адмирал Кузнецов, дано все още не е потънал, защото последно чух че най-долните му етажи са яко наводнени и се нуждае спешно от буксир за преместването му към матушката за неотложен кърпеж на дъното.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага да се санкционират от САЩ и ЕС!
18
3
 
30
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
За България ще се бием и живи и умрели,но няма да ги пуснем.
17
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия турци хич не ги е страх от страхливите руснаци бе, нито от Су-тата им нито от танковете им нито от незнайно къде падащите Калибри, нито от великата им система за контрол на ятата гарги над Сирия С400.