Петима загинаха от потопите в Западна Европа

В много градове на Бавария водата достигна до 1 м
Обновена: 2 юни 2016 07:10 | 2 юни 2016 07:09, Анисия Иванова
5
Петима загинаха от потопите в Западна Европа
Снимка: БТА

Четирима души загинаха вчера в Южна Германия и един в централната част на Франция - два региона, пострадали през последните дни от тежки наводнения, които засегнаха и Северна Австрия, предаде Франс прес.

Водолази проникнаха в залята от вода жилищна сграда в 10-хилядния баварски град Зимбах ам Ин и откриха три трупа в една от стаите. Не е известен полът и възрастта на жертвите. Според полицията е възможно да има още хора на приземния етаж на сградата.

По-късно в съседната община Юлбах, в югоизточната част на Бавария, бе намерено тялото на жена. Улиците в много градове в региона са залети от един метър вода. Коли, дървета и мебели бяха отнесени от течението, а много хора бяха принудени да се покатерят по покривите на жилищни сгради, за да бъдат евакуирани с хеликоптери, предаде ДПА.

Вчера в два баварски окръга на границата с Австрия - Ротал-Ин и Пасау - бе обявено бедствено положение заради придошли води, които заляха пътища и мостове. Без ток са 9000 домакинства по информация на местното електроразпределително дружество "Байернверк".

Около 50 деца ще пренощуват в училището си в град Трифтен, тъй сградата му е блокирана от придошли води, причинени от проливните валежи. Наводненията са нанесли щети, надхвърлящи 10 милиона евро по оценка на баварските власти.

Полицията във френския департамент Сен-е-Марн откри удавена 86-годишна жена. Над 500 пожарникари и жандармеристи са мобилизирани да евакуират и подслонят на безопасно място хората, живеещи близо до водоеми в този департамент.

Близо 10 000 домакинства са без ток в департаментите Лоаре, Сен-е-Марн и Ивелин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла зима една капка дъжд не падна и сега си изкусури наведнъж.
2
2
 
4
 
! Отговори
верту преди 7 години
Те ще се оправят пак, хеликоптери, техника. При нас преди 3 години в Добрич-големия потоп измря сума народ, с двата хеликоптера които притежава горкия град спасявали чужденците по Албена и Балчик. За българите-който може да плува се беше спасил тогава. Добре че набързо потулиха случая тогава, че пак бяхме станали за смях.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
новия им Бог е безсилен с/у гневът на Стария