Сблъсъци между протестиращи и полиция във Венецуела

Уличните демонстрации зачестиха заради недостига на храни и стоки
9 юни 2016 18:45,
9
Сблъсъци между протестиращи и полиция във Венецуела
Снимка: bgonair.bg

Протест срещу недостига на храни и стоки от първа необходимост във Венецуела прерасна в сблъсъци с полицията. Органите на реда използваха сълзотворен газ срещу демонстрантите в столицата Каракас, при което има един пострадал.

Уличните протести във Венецуела зачестиха през последните дни. Ситуацията в страната е критична заради недостига на стоки, високата инфлация и срива на доходите, предизвикан от ниските цени на петрола.

За да се снабдят с храна венецуелците започнаха да преминават границата с Колумбия, откъдето се завръщат с пълни торби с провизии. В магазините във Венецуела липсват не само продукти като брашно и сапун, но дори няма и тоалетна хартия.

"Успях да купя всичко необходимо – брашно, сапун, тоалетна хартия и дори малко дезодорант. Тези провизии обаче ще стигнат на семейството ми едва за седмица–две", признава Мария Еспиноза.

Освен икономическа, Венецуела преживява и институционална криза, породена от противоречията между изпълнителната и законодателната власт. В момента парламентът е доминиран от опозицията, която настоява за оставката на президента Николас Мадуро.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
бре!! преди 7 години
Искат Путин!
5
1
 
3
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
За Гвиана и Френска Гвиана няма много инфо,но нещата не изглеждат много добре.
4
0
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
А пък в Еквадор се случвали още по интересни неща.Еквадорци изтрили своите дългове,защото били омразни дългове.БВП на Еквадор бил като този на България.
3
2
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
В Колумбия 49,2 процента от населението живее под прага на бедноста.
2
2
 
4
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Човек остава с впечатлението че Венецуела е една от най важните държави в света.Постоянно сме информирани какво се случва там.А какво се случва в съседните на нея държави никаква информация.Как е живота в Колумбия,Перу,Еквадор,Гвинея,Френска Гвиния.Кои са лидерите на тези страни?Как живеят хората там и с какво се занимават?Аз лично не съм срещал никакви новини за тези държави.
1
2
 
4
 
! Отговори
коломбо преди 7 години
тия хем с нефт го строиха развития социализъм и па го закъсаха нещо , изкараха ли 45 години революция или по-рано се отказаха? ... ей са ще налазят форума ония с *** да обясняват кое как е при прогресивния пролетариат :)