Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!

Бен Ходжис призна, че Алиансът не може да защити Балтика
22 юни 2016 22:48,
612
Генерал от НАТО: Не можем да спрем руска инвазия!
Снимка: Reuters

В момента НАТО не може да защити балтийските страни срещу руска инвазия, заяви пред германския седмичник "Цайт" генерал Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, предаде Франс прес.

"Истината е, че Русия може да завземе балтийските страни по-бързо, отколкото ние можем да им се притечем на помощ", заявява Ходжис за утрешния брой на "Цайт".

В момента в Полша се провеждат ученията "Анаконда-16" с участието на 31 000 войници от 24 страни. Те се готвят за противопоставяне на хипотетичен агресор, нападащ балтийските страни и Северна Полша.

На 8 и 9 юли във Варшава ще се състои среща на високо равнище на НАТО, на която се очаква да бъде одобрено увеличаване на присъствието на НАТО в Източна Европа.

Ученията бяха критикувани от Русия. Официално те са маневри на Полша, а не на Алианса, отбелязва генерал Ходжис.

"Някои страни като Германия и Франция сметнаха, че ще е прекалена провокация към Русия да ги наречем "учения на НАТО", казва той.

НАТО започна безпрецедентно след Студената война засилване на военното присъствие по източния фланг в отговор на анексирането на Крим от Русия и конфликта в Източна Украйна.

Алиансът планира разполагане на четири батальона на ротационен принцип в балтийските страни и в Полша през 2017 година. Решението трябва да бъде одобрено от лидерите на НАТО на срещата на високо равнище във Варшава.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
26 какво им пречи да изпратя зелени човечета
15
2
 
33
 
! Отговори
Rosen преди 7 години
НАТО се нуждае от враг, макар и въображаем , за да се финансира и съществува. Как е възможно да има такива празноглави Бълагари да вярват , че е правилно да се струпват армейски части за защита от измислен враг? И най-лошото е че каквото и да направи Русия ще изглежда агресор. А какво и остава?
14
20
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Поляците мразят повече Русия, отколкото Германия... - защо ли...
13
25
 
8
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
20 Избий си от главата нападение , никой на Запад няма такива намерения Русия е тази която напада. Сляп ли си или си просто ***
12
5
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Вонйната в прибалтиските държави е американска утопия целяща дестабилизация на региона, Русия и ЕС. Това е част от стратегията управляем хаос.САЩ отлично знаят, че руснаците нямат никакви аспирации да нападат с груба сила. Войната там се води на тих фронт.......
11
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремълското джудже му е ясно,че на НАТО може само да им завърти една с....аСамо се пъчи руското недоразумение и си мисли,че някой го взема под внимание.*** за зеле не става от тоя комунист.Освен да заплашва друго не може.Взе част от Украйна и се видя,че Запада даде отпор и се сви мишока.Народа му мре от глад,обаче то пак се пъне като муле пред майка си.Опита ли се да се напъва за Балтика ще барне голата опашка.Като му скръцне НАТО със зъби и ще се осъзнае.Времето му свършва,това го притеснява..
10
15
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
17 Грешиш , тя не е готова още но към 2020 може и да стане готова ако се измъкне от ик. криза
9
7
 
5
 
! Отговори
Антиком преди 7 години
До КОГА Съюзникът на социалиста Хитлер-кумунистът Сталин.Неграмотен ли си?
8
24
 
6
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
14 Първо не мразя а се опасявам от мутренските действия на кремълските политици. Правете разлика . Иначе ги ожалвам нещастните руски мммужици които не знаят какво значи свобода
7
40
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Политиката на Путин е заплаха за мирът в Европа и колкото по бързо разберем това всички толкова по-добре
6
1
 
20
 
! Отговори
7 преди 7 години
Навили си на масрафа и си играят на войни със съдбата на хората
5
3
 
35
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Одисей, не че нещо, ама 1940г. държава с името Русия не е съществувала! Пък и според тебе, ако планираше Русия някаква агресия в Прибалтика, щеше ли да строи едно от най-големите пристанища в Балтийско море на собствена територия?
4
34
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
И все пак опита ли се джуджето да направи номерът като в Украйна и в Прибалтика това променя коренно нещата . Над Русия се изправя цялата мощ на алианса , лошото е че трите Републики там може би няма да могат да бъдат защитени на първо време
3
24
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
2 Факт е защото няма как да се поддържа за момента такава численост в Прибалтика а фронтът там е прекалено плитък . Нещата може да се случат за часове , най много ен
2
27
 
9
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
1 През 1940 примерно , нали питаш кога
1
7
 
53
 
! Отговори
КОГА преди 7 години
Кога Русия е Нападнала Балтика ?Не съм чул тази новина ?Защо медиите не я оповестяват ?