Вместо разширяване, свиване на ЕС. Шокиращо е!

Но и в тази насока сме мислили, заяви Кристалина Георгиева
25 юни 2016 13:45, Александър Попов
239
Вместо разширяване, свиване на ЕС. Шокиращо е!
Снимка: Reuters, архив

Референдуми е имало и ще има, заяви пред журналисти в Брюксел заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Кристалина Георгиева във връзка с решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз (ЕС).

По думите ѝ е трудно да се каже дали скоро ще се проведат референдуми по този въпрос и в други държави от блока, но британският вот ще накара европейските правителства да помислят дали в случаите, в които задават на народите си такъв въпрос, са готови да чуят отговора.

Според нея, в британското гласуване има емоции, при това не само свързани с ЕС, а и с вътрешни фактори и локални проблеми.

"Резултатите са шокиращи за всички приятели на Европа, защото в процеса на развитието си ЕС е донесъл много позитиви за своите граждани и за света. Ние сме мирен и проспериращ континент, с големи възможности за хората да се движат свободно, да търсят образование на различни места, да имат усещането за нови и достъпни възможности, обобщи тя.

В последните десетилетия тук една дузина страни преминаха от среден доход на населението към висок - най-трудният преход, който може да се направи. Да видим за първи път не разширяване, а свиване на ЕС, е шок за всички, но не е нещо, за което не сме мислили, отбеляза Георгиева.

Според нея Brexit е довел до много сериозна криза, а пред Европа стои въпросът дали може да има съюз, в който страните, които се нуждаят и искат по-голяма взаимозависимост, да могат да я получат, а тези, които не се нуждаят или не искат да се интегрират повече, да могат също да функционират в рамките на ЕС.

Моето послание към българите е, че в свят, пълен с толкова много рискове, в Европа сме по-силни заедно и имаме по-големи възможности да издържаме на натиска, заяви Георгиева.

Тя обясни, че решението на Великобритания трябва да бъде прието, независимо колко е тежко на всички останали, а реакцията към последиците трябва да бъде спокойна.

По думите на Георгиева е имало много агресивна кампания за напускането на Великобритания, а голяма част от лозунгите, които са използвани, не отговарят на истината. Същевременно обаче трябва да има по-голямо разбиране защо хората в Европа и Великобритания са толкова притеснени за своето настояще и бъдеще.

Ако погледнем структурата на гласуването, младите хора гласуват да останат, а по-възрастните и по-малко образованите гласуват за напускане на ЕС. Трябва да мислим какво можем да направим, че да няма такова силно разделение, коментира Кристалина Георгиева.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: кристалина георгиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
26
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Четете в Блиц-Транссексуалните новите войници в армията на ФАЩ!!!!!Тези обърнаха резбата от ГМО ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
65
0
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 120От пола на нагаждачите и вечните оцеляващи, комунизъм, капитализъм, те винаги са на народната софра и друг плаща вместо тях....
64
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 121 Не знам от какъв пол е това нещо на снимката, но за мен е най-отвратителното същество което съм виждал през живота си. Баси гну.сотията аз май.ни.
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалинка да не забравя че Европа принадлежи на Европейците не на една банда Еврочиновници който се имат за Всевишни Млади,стари всички в Европа са ЕвропейциАко съдим по образуванието и културата на Сталинка, и осталите Евродепутати Би било по добре този Евросъюз да се Закрие колкото по скоро
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джорджиева не прави нищо за да намери по 15-20 милиарда евро пари всяка година за България.
61
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 115 за руската *** не знам но едно навлизане в Македония докато върви тази каша ще си е съвсем на място сащ тръпове хиларита путин гризе прясък Ес се занимава с британците Ако избесим и червения *** просто супер
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй на снимката от какъв пол е?
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дидо, аз затова първо свърших тая работа после взех да чета за "мислещата" Сталина. Не мога да си пропускам кефа заради такива па.чи и некви брекзити.
58
0
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
както са тръгнали събитията скоро пак ще размаха истинското си кръщелно съюзът дето се намърда се скапва днес путин и син дзин подготвят бриКС и ШОС за планетарна ДОМИНАЦИЯ
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но и в тази насока сме мислили, заяви Кристалина Георгиева"криСталино, не лъжи, ти цял живот само си имитирала мислене. Това не е като да дрънкаш клишета и небивалици и да взимаш 40 000 евро заплата. Очертава се край на рахатлъка, капиш?
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците им разказаха играта на третополовите. Сега ще забранят референдумите!
55
0
 
18
 
! Отговори
ххх преди 7 години
както изглежда не само uк, но и други страни ще искат да се махнат от ес. явно този съюз е много добре замислен, но не функционира пълноценно и постепенно се срива поради лошо менажиране на администрацията в брюксел. изводът за нас е да се стегнем да си произвждаме повече продукция, а не да ни използват като граница на европа насочена с/у русия.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През последните 2-3 месеца пощенските кутии на британците са се пълнели изключително с листовки, призоваващи да се гласува "За" оставане на Обединенот кралство в ЕС. Именно тази агресивна кампания се е оказала решаваща за сравнително малката разлика в полза на Брекзит.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цветкопоказва каква ламя е и колко мангизи иска да заграби, тъпата селска брантия
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига рева бе бабишкер. Айде у лево бритове и други ***. Нека Германия си рулира Европа и това е. Вън тъпите англичани!!!
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг разкарайте Я тая и направете ОБНОВЯВАЩА се статия например "Brexit и кой ОЩЕ".Щото има риск да изпуснем ПРОМЕНИТЕ !:)
50
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен за заплатите си за друго нищо не мислите защото акъла ви е патешки.....
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изказване а ла Румяна Бъчварова-"Ние мислим, ние имаме план,ние ще видим ...
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай и Русия са фактор ЕС е бита карта
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но и в тази насока сме мислили, заяви Кристалина Георгиева"След което изключи микрофона и рече на останалите "Какво по дяволите ще правим сега? Трябва да измислим нещо и то бързо!"