Наши студенти търсят помощ в консулството ни в Турция

Няма информация за пострадали българи, съобщи Надежда Нейнски
29 юни 2016 10:14,
0
Наши студенти търсят помощ в консулството ни в Турция
Снимка: Reuters

Четирима студенти, които са кацнали с полет в Истанбул, са се обадили в генералното ни консулство и са потърсили съдействие късно през нощта, съобщи Надежда Нейнски, посланик на България в Турция.

По думите й те са били настанени от властите в хотел, който не са могли да си позволят финансово. Човек от консулството им е помогнал да се настанят и да прекарат нощта в хотел, който е бил по техните възможности, съобщи тя пред bTV.

Още по темата

Нейнски потвърди отново, че до този момент няма данни за пострадали българи при атентата на летище "Ататюрк". При терористичния акт загинаха 36 души, над 140 бяха ранени.

В профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов съобщи, че дипломатическите и консулските служби на България имат указания да помагат на всички български граждани, засегнати по някакъв начин от атентата.

От министерството на външните работи съобщиха, че се поддържа постоянна връзка с компетентните турски власти и няма данни за пострадали български граждани.

Редовният полет от София за Истанбул е бил пренасочен своевременно към Измир, съобщиха от Министерството на транспорта и информационните технологии. Няма опасност за българските граждани, които са били на борда на самолета.

Във връзка с атентата в Истанбул Летище София е приело извънредно кацане на самолет на Air France. Командирът на полета е взел решение да се върне в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари