Добрина на всяка цена: Бежанец намери ?150 000 и ги върна

Парите били скрити в тайно отделение в дарен гардероб
1 юли 2016 18:55,
78
Добрина на всяка цена: Бежанец намери ?150 000 и ги върна
Снимка: Minden Police

25-годишен сирийски бежанец се оказа във фокуса на вниманието на медиите в Германия. Муханад, който наскоро се е настанил в нов апартамент в Минден, Северен Рейн-Вестфалия, получил редица дарения, за да обзаведе жилището си.

Сред дарените мебели бил и скромен гардероб. Муханад почнал да го чисти и се натъкнал на скрито отделение, в което били оставени спестовни книжа за €100 000 и отделно €50 000 в брой.

"Всичките бяха нови банкноти от по €500. Мислех си, че са най-вероятно фалшиви", разказва Муханад пред германския "Билд".

Той обаче потърсил в интернет, за да разбере дали наистина парите са фалшиви и установил, че всъщност са истински. Тогава Муханад се обърнал към миграционните власти, които пък се свързали с полицията.

Сириецът споделя, че вярата му не позволява да задържи парите: "Аз съм мюсюлманин. Не мога да задържа тези пари, религията ми забранява. Аллах не би ми позволил да финансирам собствените си интереси с нечие чуждо богатство".

Властите сега се опитват да намерят собственика на парите.

"Този млад мъж е действал изключително примерно и заслужава уважение", разказва говорител на полицията.

"В много случаи хората намират дребни суми и ги предават в полицията. Но за такава огромна сума е доста рядко събитие!", допълва той.

Муханад е пристигнал в Германия през октомври 2015 година, но семейството му е все още в разкъсваната от войни Сирия. Мъжът ще получи 3% от сумата, или €4 500, ако се броят и спестовните книжа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един смислен коментар няма. *** про-сти :)
35
5
 
2
 
! Отговори
истина преди 7 години
Поради что не вярваш юруде?Сценарий: Баба ти е стара шваба, има кинти да се зарине (100 хиляди в ценни книжа и 50 хиляди в брой). Не се доверява на банките защото са я наплашили и ги натиква в старовремския си шкаф. След това ритва най-почтено камбанката. Скъпото внуче не подозира каква може да е работата и само гледа как по-бързо да се отърве от старит мебели, та да може да продаде къщата. Боклучарите изнасят всичко (60 евро на кубик) и дават още годните мебели за бедните. Резултата е налице
34
6
 
8
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
На това му се вика пропаганда! Преди време бяха публикували, че някакви бежанци са спасили хора от катастрофирал автомобил. В последствие ги разкриха, че са пътували в автобус и шофьорите са помогнали на хората!
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля,че тая история е измислена.Никой няма да скрие 150к евро в шперплатов гардероб.Но добре целта на татърът е да повярваме колко са готини бежанците добрее страшни са номер едно направо ангели а най-хубавото нещо в цялата история е че са в Германия.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Губил съм си телефона и съм си го намирал ,без никакъв проблем, и то няколко пъти.Просто съм попадал на точните хора.Знам случай за подобна сума на тази в статията която човека е намерил собственика и му върнал парите, естествено собственика му е благодарил за това с голяма признателност.Но не се вдига шум а и е безсмислено.Има и много хайдути в тази държава но повечето хора не са такива.Естесвено в България е тъпо да го правиш с полиция това защото не вършиш работа.
31
7
 
21
 
! Отговори
Лично мнение преди 7 години
Този млад, здрав мъж ако беше наистина честен човек щеше да защитава родината сиот пълчищата на ИДИЛ.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах ах ха хах :-) :-) :-)Разлаках се от умиление!Журнялята са оляхте с тез статии за наивници! :-) :-) :-)
29
5
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
В днешно време какви са тези ценни книжа? Всичко се слага в брокерска къща и си имаш сметка. Това да не е 1930 г.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама те са ни добрички бе!!И парите в гардеробите ни даже връщат??Глупости на търкалета и статия за лъскане на имидж покрай другите изпълнения!!Вкарайте си ги и по къщите да ви охраняват семейните ценности!!!
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудничко е да приемете фактите !!))Няма как да се случи в Бг )!?!?Различен филм ,различни представи ...!))))...!!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
долна пропаганда!!!!!
25
4
 
11
 
! Отговори
Експеримент преди 7 години
Много се нуждая от семейство с две деца - едното в детската градина, да речем на възраст между 3 до 7 години, а другото дете в прогимназията 11 то 14 годишна възраст.Разкажете тази история на двете си деца и споделете с нас кое от тях повярва на тази детска приказка.
24
20
 
22
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Прочетете си коментарите и се опитайте да разберете защо живеете лошо. Не мисля, че ще разберете обаче.
23
5
 
42
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Не знам за вас, но аз познавам много честни и мюсюлмани и християни! Както и доста *** и от двете религии! НЕ Е ДО РЕЛИГИЯТА! ДО ЧОВЕКА Е!
22
11
 
25
 
! Отговори
Боян Колев преди 7 години
Абсолютна и Неспокосана Лъжа!!!
21
10
 
23
 
! Отговори
несведущ преди 7 години
Може ли германците пък да са чак толкова ***, с такива *** номера да ги бъзикат!?!?
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не познаваме човека и не знаем какви са мотивите му,може да е мислил че това е тест изпитание,а може и наистина да е честен,по-ми е интересен произхода на парите и причините да останат там,това ще е интересна история
19
5
 
27
 
! Отговори
бг преди 7 години
Пропаганда на Меркелица!А колко престъпления на бежанците скриха от немския народ.Замаскира огромния си гаф с "поканата"
18
3
 
16
 
! Отговори
от немското МВР преди 7 години
Сорос си познал парите и му ги върнали.
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитрага е тоя мушлюман- сетил се,че германците му погаждат номер и веднага се разкачил да не го изритат!