Евронастроения: Бежанците = тероризъм

В Унгария и Полша 2/3 са на мнение, че се увеличава рискът от атентати
12 юли 2016 12:37,
47
Евронастроения: Бежанците = тероризъм
Снимка: архив Reuters

Мнозинството от европейците смятат, че притокът на бежанци в Европа увеличава рисковете от атентати. Това показват резултатите от ново допитване до общественото мнение на американския институт Пю, цитирано от Франс прес.

В осем от 10-те страни, в които е направено проучването и които представляват 80 на сто от европейското население, най-малко половината от анкетираните смятат, че потокът от кандидати за убежище увеличава терористичния риск.

Изследването показва, че в Унгария и Полша съответно 76 и 71% от анкетираните споделят тези опасения.

Правителствата на двете страни, които приеха малко мигранти, възприеха много твърди политики по отношение на бежанците, припомня БТА.

Допитването показва, че 61 процента от германците, чиято страна прие най-много бежанци миналата година, също споделят това безпокойство, както и 60 процента от италианците и 52 процента от британците. Парадоксално във Франция, която пострада най-тежко от атентати през 2015 г., мнозинството от анкетираните (51%) не споделят това мнение и само 46 процента смятат, че рискът от атентати се увеличава с притока на бежанци.

Европейците са притеснени и от последиците от притока на бежанци върху заетостта. 82 процента от унгарците, 76 процента от поляците, 72 процента от гърците, 65 процента от италианците и 53 процента от французите възприемат притока на мигранти като бреме и смятат, че бежанците могат да им отнемат работните места и социалните придобивки. В Германия обаче 59 процента от анкетираните не споделят тези опасения.

Изследването показва и засилване на негативните чувства на европейците към мюсюлманите. Все повече европейци смятат, че културното и етническото многообразие е нещо лошо за техните страни. В допитването между 4 април и 12 май са участвали 11 494 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те носят терористична заплах, непознати за Европа болести, безработица, друг поглед върху семейството, отношенията мъж-жена. Отхвърлят кухнята, ценностите, начина на живот и манталитета на Европейците. Ненавиждат другите религии. Налагат със ила и коварство своята религия, обичаите, своя начин живот. Капсулират се в затворени общности, което обезсмисля тяхното преместване. Глупаво е да очакваме интеграция. По традиция, вътрешна нагласа и светоглед те са завоеватели и поробители.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бесило за щайсето шмеркел!
21
0
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Да но бащите им са били мигранти и те горките завиждат, че не могат като местното население да се веселят и живеят.Това го каза един турчин имам, отишъл да се бие на страната на ИД, аз само го припомням.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Франция 46 процента смятат, че рискът от атентати се увеличава с притока на бежанци, зяащото останалите 30-50% са араби или африканци, които искат да превземат надменна Франция.
19
1
 
16
 
! Отговори
sadad преди 7 години
разходете се малко из Франция, Холандия, Германия и после ми говорете кой бил бял и кой не. Аз се гордея, че съм българин, наследник на древна страна, цивилизовала половин Европа, а не афро-французин.
18
0
 
16
 
! Отговори
sadad преди 7 години
Естествено, че българите са бели. И Българите СА европейци. Западноевропейците не са вече бели.
17
1
 
16
 
! Отговори
сс преди 7 години
Германия, чакаше да мине брекзита и тогава да реши за бежанците. По-големи лицемери от тях няма. Сталин трябваше да я приключил тая държава 1945
16
0
 
15
 
! Отговори
Мислех, преди 7 години
че поне една подобна публикация ще мине без онзи прокажения ром да се изходи по въпроса,но не би.Даже ни си е направил труда да научи някоя нова болест.Когато едно същество е тъпо,то е за дълго!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23 Ти за недивак ли се имаш
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на меркел и е ясно,само не е ясно с какво я манипулират за тази и политика
13
0
 
34
 
! Отговори
До 189 преди 7 години
От това "плодене" станахме 7 милиарда и земята вече се пренасели.Ако вие,индийците продължавате да се плодите,трябва спешно да ви телепортираме на други планети.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после им светна на европейците.Остава и на Меркел да и светне и нещата ще си дойдат по местата.Тон ще даде новата м-р председателка на Англия Тереза Мей.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14, моля те, кажи на шефовете си да ти сменят най-после репликата, че с тази глупост ни дотегна ужасно! Измисли нещо по-така!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Leopard 2 e chudesna mashina. Po-dobra e dori ot Tiger 2
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пробуждането започва, новия ренесанс в Европа се задава, само да не е твърде късно. Все още има време да върнем христянските ценности да реформираме обществата си поставяйки семейството пред печалбарството. От Саудитска Арабия твърдят че дните на христянството са преброени, но аз си мисля че още имаме шанс.
8
0
 
26
 
! Отговори
българина преди 7 години
Извинете, това новина ли е, или сорошараните като меркел разбраха днес, че тези нехора са опасни, не могат и няма да се интегрират. А аз си мислех, че албанските реотани са най зле, явно немските не палят въобще
7
0
 
38
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
"Трябва да се слеем с тях и да ги заселваме."Е ти вече си се слял с тях бе камиларю, те са ти брат'чеди, само си виж рошавата талибанска кратуна в огледалото. По-скоро трябва тебе да те изселим.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А допреди година-две западните обясняваха, че Източна Европа била расистки настроена и дискриминирала "бежанците" (терористите).
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че тя и меркел вече го осъзнава това.
4
0
 
56
 
! Отговори
дафак преди 7 години
За всяко едно родено бежачне има едно неродено европейче, защото помощите отиват при грешните хора. Това е политика на геноцид. На всичко отгоре и за всичко това плащаме със държавни заеми и данъци без да знаем дори каква е сметката. А те като минат 1-2 поколения ще се радикализират и ще ни мразят защото не им изповядваме религията.