Турската опозиция подкрепи Ердоган, той – благодарен

Ердоган призова Гюлен да се върне в Турция
16 юли 2016 08:52,
29
Турската опозиция подкрепи Ердоган, той – благодарен
Снимка: Ройтерс

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм е благодарил на лидерите на трите опозиционни партии за това, че са подкрепили демокрацията в страната и са застанали редом до правителството срещу групата войници, опитали се да извършат преврат, пише Daily Sabah, цитиран от агенция "Фокус".

"Благодаря на лидерите на опозиционните партии. Те защитиха демокрацията. Те застанаха с правителството, показвайки твърда позиция срещу опита за преврат", заяви министър-председателят Бинали Йълдъръм рано днес в телевизионен ефир. "И трите опозиционни партии в парламента са издали заявления в подкрепа на правителството , отричайки плана за преврат.

Още по темата

Йълдъръм също така благодари на хората, излезли по улиците в подкрепа на правителството срещу превратаджиите, призовавайки ги да не се завръщат по домовете си и да продължат да защитават демократично избраното правителство. "Не им оставяйте улиците", добави той.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи тази сутрин, че няма да напусне летище "Ататюрк" в Истанбул докато ситуацията в страната не се нормализира, предаде Anadolu Agency.

"Турските авиолинии ще започнат полети. Има малки неприятности в Анкара", заяви Ердоган пред насъбралото се множество на летището. "Няма да се напуска докато ситуацията не се нормализира. И аз няма да напускам", добави той.

Ердоган осъди базирания в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, който е обвинен във воденето на терористична организация и за опит да проникне и да свали демократично избраното правителство на страната. "Достатъчно си предавал тази страна", заяви Ердоган и го призова да се завърне в Турция, където да бъде съден. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРКАТАИ ще добавя, че голяма част от турското население е получило и получава своето образование в елитни световни университети! Също така ако малко повече се заинтересувате ще разберете че там политици и директори всички на високи постове са интелигентни културни и с много високо образование в световни университети. А нашите кажете за тях кажете за нашия премиер? Колко езика знае, къде се е научил да говори толкова красноречиво?!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРКАТАОх Божеее колко време сте живяли в Турция, толкова много сте наясно с живота там!Гледате ли турска телевизия(а дали въобще разбирате турски език). Такива коментари са съвсем ненужни предвид положението на България, ще отбележа само че България-4,5 млн граждани от които може би половинат апенсионери другат ачаст неграмотни и едва 10% от ятх образовани и нтелигентни, а ако погледнете Турция 80млн души и спираме да коментираме!
14
1
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Ердоган да си опича акъла!Толкова врагове си създаде , че сега не знае кой ще му тегли куршума!Да внимава и наш Бойко , че приятеля му вече е на мушка , а другия - Камерън си отиде доброволно!Бойко и той и срещу Путин се изправя , въпреки че е къде , къде по-дребна риба от Ердогана!Дааа , ще има касапница докато има телета и прасета!
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОх ужас, пълни глупости пишете! Спрете най накрая да мислите толкова закостеняло и да бъдете толкова тесногръди!Как може да мислите, че може един политик да си спретне такава антиреклама, това означава че трябва да е на 100% сигурен че 78 милионаааааа, не 4-ри които живеят като нищожна държавица България, ще го подкрепят безрезервноооооо.Кога да ви питам българите ще излязат по улиците да защитят това което имат, КОГА! Тъй както вече знаем досега никога не са го правили!
12
1
 
6
 
! Отговори
Зреещ преди 7 години
А вие нима си мислите, че БСП и ДПС в България няма да подкрепят ГЕРБ при подобна ситуация? Няма как различните лица на едно и също Нещо, да не бранят заедно "Нещото". Бъдете убедени, БСП и ДПС ще са първите, които ще подкрепят Тиквю. Застрашиш ли властта на вълците в глутницата, застрашавайки водача им и глутницата с разпад, вълците ще бъдат като един. Затова борбата не иска само кръв, а най-вече интелект. Няма смисъл, най-достойните синове на един народ да гинат, при положение, че и след това народът няма да узрее. Българският народ е класически пример за това. Той е един незрял народ за соб
11
4
 
12
 
! Отговори
smej преди 7 години
Вече официално Ердоган ще стане диктатор. Пожизнен президент и баща на нацията. С други думи - нов Садам Хюсеин. Турците го харесват, но това е феномен, познат и в Германия и Русия. Много турци искат диктатор, здрав ред, сила, развитие и т н. Пробемът е само един: Досега всеки диктатор в крайна сметка е навреждал на държавата си.1
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не ме интересува какво става в Турция. Вестниците са пълни със статий само за Турция, човек неможе да си изпие кафето с приятни новини по света.
9
2
 
7
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До АнонименАми у нас много хора си мислят ,че изборите не решават нищо и по време на избори ходят за гъби вместо до урните. Всеки народ си заслужава управлението щом го мързи да отиде до урната, за да си изкаже мнението за управляващите го ,чрез бюлетината .Както се казава , каквото почукало това и се обадило. Изборите са и правото на гражданите на съответната Държава да си изкажат мнението и възможност да променят нещата.Но за съжаление много от хората не си ползват правата а после се сърдят.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10, а ти кой предлагаш да ни управлява като си толкова умен?
7
7
 
1
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До БЪЛГАРКАТА. Ами такова нещо е демокрацията . Не на всеки му харесва, но до сега човечвеството не е измислило по добър начин или друг начин да се управляват общества съставляващи Държава , без да се пролива кръв и да се извършват античовешки престъпления. А свободията навсякъде по света се наказва според съответните закони гласувани в Парламент в който има и опозиция.
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неуспешен американски преврат!
5
4
 
2
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До АнонименАми подкрепят ДЕМОКРАЦИЯТА т.е. правото да избират свободно а не свободията. Има съществена разлика между свобода и свободия.
4
4
 
2
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
До АнонименМоже ,но само след законно проведени избори а не чрез преврат.
3
15
 
9
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
Р.Търция отдавна е преболедувала "детските" болести на ДЕМОКРАЦИЯТА и вече е зряла ДЪРЖАВА , щом и опозицията не приема смяната на властта чрез преврат. Снощният провал на воените (хунтата) да свали чрез сила законно избраната власт е доказателство за зрелостта на турските политици.
2
10
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИ В ТУРЦИЯ ЕРДОГАН. ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ КАКТО ПРИ НАС. НАРОДА Е СМАЗАН ОТ ШАЙКА БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА. ТУРЦИЯ НЕ Е САМО АНКАРА И ИСТАМБУЛ. А НАВЪТРЕ В СТРАНАТА КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА. ДАЛИ ДЕМОКРАТИЧНО. ТАКАВА МИЗЕРИЯ, ТОЛКОВА ОТЧАЯНИ ОТ ЖИВОТА. И ТОЗИ С МЕРАКА СИ ЗА ПАША ЩЕ ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. ЖАЛКО, ЧЕ НЕ СА УСПЕЛИ. ЯВНО НЕ Е РАЗБРАЛ ПОСЛАНИЕТО НА ПУТИН.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е, че дори кюрдската партия подкрепи Ердоган редом с националистите и републиканската партия. В кюрдските градове като Диярбекир хората са по улиците за да подкрепят Ердоган.