Въоръжени нахлуха в полицейско управление в Ереван

Един човек е загинал, зам.-началник е взет за заложник
Обновена: 17 юли 2016 12:20 | 17 юли 2016 11:58,
25
Въоръжени нахлуха в полицейско управление в Ереван
Снимка: Twitter

Един човек е загинал и неколцина са ранени при нападение на група въоръжени лица срещу сграда на полицията и вътрешните войски в квартал Еребуни в арменската столица, предаде Интерфакс, като цитира телевизионния канал "Еркир медиа", който не уточнява самоличността на пострадалите. Според местни медии нападателите взели за заложници заместник-началника на полицията на Ереван Валерий Осипян. Сградата е блокирана от военни, а на мястото е пристигнал началникът на полицията на Армения Владимир Гаспарян.

Според арменски медии нападателите на разсъмване нахлули с камиони на територията на комплекса, пробивайки си път през портала. Групата въоръжени лица, завзели сградата, искат освобождаването на арестувания по обвинение в незаконно придобиване и притежание на оръжие координатор на опозиционната гражданска инициатива "Учредителен парламент" Жираир Сефилян. Той е задържан на 20 юни. В хода на следствието било установено, че той заедно с група лица планирал въоружени нападения за завземане на сгради и телекомуникации, включително телевизионната кула на Ереван. Членовете на групата планирали престъпни действия след априлското изостряне на карабахския конфликт.

Автомобили на полицията, бронетранспортьори и военни камиони напълно са блокирали подходите към базата на полка на патрулно-постовата служба на полицията на Армения в административния район Еребуни, завзета тази сутрин от опозиционери, предаде кореспондент на ТАСС от мястото на събитието.

Еребуни е един от гъстонаселените райони на столицата на Армения. Редом с дислокацията на полка, където по-рано се помещавал спецзвено на КГБ, се намира сградата на местния полицейски участък и районния първоинстанционен съд - място за временно задържане на арестуваните.

Жители на съседни сгради разказват, че днес около 05,00 ч. местно време били събудени от серия силни взривове и изстрели. Сега на покривите на тези къщи са са разположени снайперисти, предаде ТАСС. Полицията прогони от покривите телевизионните и фотожурналисти, като обясниха мярката с грижа за тяхната безопасност.

Органите на държавната власт действат в нормален режим, заяви в съобщение за медиите Службата за национална сигурност на републиката. "Тази сутрин група въоружени лица проникна на територията на патрулно-постовата служба на полицията на Армения и под заплаха от насилие задържа намиращите се там хора. Едновременно техни привърженици чрез социалните мрежи и медиите периодично разпространяват дезинформация за начало на въоръжено въстание.

Службата за национална сигурност заявява, че тези съобщения "абсолютно не отговарят на истината" и предупреждава, че "всички противозаконни действия ще бъдат пресечени незабавно, а извършителите ще бъдат обезвредени и ще понесат отговорност". С въоръжените лица в момента се водят преговори за мирното им предаване на властите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е ли рускa хибридна воина за блокиране на коридор Иран България !!!
13
1
 
2
 
! Отговори
!? преди 7 години
тези сутрин в неделя не заключват ли вратите , ала-бала ... да е работен ден да влязат , ама неделя
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Известен блогер пише "Като че ли някой си е тръгнал вабанк и хвърля един след друг козовете си - жесток и кървав терористичен акт във Франция, военен преврат в Турция, въоръжено въстание на опозицията в Армения".Кери онзи ден в Москва заяви на репортерите: Не ме слушайте какво говоря, а следете внимателно какви събития ще се случат.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи смешници се нароиха ! Някои си мислят че като имат автомат или пистолет света е техен. Не не е ваш защото трябва и сиво вещество което при болшинството от овцете липсва! Когато се прави нещо трябва да се блокират всички медии без изключения. ЕЛ.зхранването се прекъсва на цялата територия! След което се пристъпва към най важното отстраняване главата на рибата! Защото не отстраните ли главата цялата риба ще се осмърди! Ама от къде толкова акъл у първобитни индивиди каквито са в турция!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
shpic komandi,narodno opylchenie,otriadi za grajdanski aresti... igraete si sogynia...
9
0
 
12
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Преврати така не се правят.1. Се спират комуникациите(мобилни телефони, стационарни телефони, интернет)2. Спират се медиите3. Спира се електроподаванетоИдеята до тук е никой нищо да не знае.4. Залавят се колкото може повече членове на правителството.Преврат не се прави с блокиране на два моста и 3 танка пред летището, нито с окупирането на едно полицейско управление.Цялата работа е кьоршифек!
8
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
За пръв път от 95 години арменците задържат руски агент- кавказки вариант на Митьо Очите,а служителите в неговата "фирма" веднага хвърчат да си заслужат заплатите.
7
0
 
10
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Как така са нахлули- полицаите в това време да не са се къпали,или са били на театър?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевиден опит за чужда намеса във вътрешните работи на Русия!
5
6
 
15
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Краварите се мъчат да дестабилизират района. Видяха че с Нагорни Карабах нищо не стана и търсят други начини. Но всичко се връща, мдаа
4
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите траем а по света правят преврати. Точно затова траене сме били 500 години под робство.
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка мьти водата но Арменците са пьрви братя на руснаците тука нищо няма да се получи за краварите
2
2
 
22
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Това не са превратаджии . Медиите нарочно спекулират , за да се замаже положението с Турция .
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
goo.gl/images/0Ls18k