Обама към Ердоган: Сдържаност в гоненията срещу метежниците!

Предложи му и US помощ в разследването на опита за преврат
19 юли 2016 22:58,
49
Обама към Ердоган: Сдържаност в гоненията срещу метежниците!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Ердоган днес и му предложи американска помощ в разследването на опита за преврат от миналата седмица, но го призова и към сдържаност в гоненията срещу отговорните за въоръжения метеж, предаде Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че двамата лидери са обсъдили и статута на намиращия се в САЩ турски ислямски духовник Фехтуллах Гюлен, когото Ердоган обвинява, че е организирал опита за преврат, и за чиято екстрадиция Анкара казва, че ще настоява.

Ърнест добави, че турското правителство е изпратило на американското материали в електронен формат, които американските власти сега проучвали.

Когато бъде получено и официално искане за екстрадиция, решение по него ще бъде взето според условията на съществуващото между двете страни споразумение, а не лично от президента Обама, добави говорителят на Белия дом, цитиран от Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Магазин Нацизму учит таких как ты запад под руководством США , ЧЕРЕЗ СМИ и подмену Истории стран ! Россия не принуждает своих союзников к санкциям как это делает США со своими колониями в ЕС и НАТО !
34
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Някои хора си мислят, че демократ значи глупав и слаб. Алоу, САЩ с демокрация са станали най-силната държава, руснаците с фашизъм фалират вече незнам за кой път.
33
1
 
2
 
! Отговори
dido преди 7 години
До 42 Анонимен нямаш акъл за 5ст. та за това едва ли ще разбереш за какво говоря. Гледай си кочинката и си мълчи, като не можеш да кажеш нещо смислено.
32
4
 
3
 
! Отговори
dido преди 7 години
до #39 абе то се оказа, че май доста от снимките и кадрите са менте, та може да се окаже, че въобще не се е стреляло нито в Истанбул, нито в Анкара.
31
3
 
8
 
! Отговори
dido преди 7 години
Основна спънка им е Иран. Бутнаха Кадафи, властта в Египет, които бяха светски, пак с помощта на Турция. Мешат се дори в Китай. Асад също е светски лидер и беше пречка за фанатиците. Сега като променят политиката не се знае какво са намислили за Европа но горе долу като гледаме бежанците и от кой зависи да ги спре или приеме като ги върнат е ясна целта. Американците дано се усетят,че и тях ще изритат. Руснаците са се ориентирали, но си имат доста проблеми с НАТО и подмолни игри по границите им.
30
1
 
12
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Кой стой зад преврата или е исцениран не е стряскащо колкото изривените демократични ценности!Не може метежнизите да стрелат по обществени сгради и по тълпите хора с ясната мисъл, че ще обиват, а после да се държат с метежниците меко и толерантно.Да ги вкараш в затвор и да ги осъдиш на по 2 години условно или нещо такова...Видяхме толерантността в действие само преди месец, когато пуснаха политическия беженец, който в последствие се взриви в Истанбул!Не можеш да си толерантен с НЕтолерантни!
29
5
 
10
 
! Отговори
dido преди 7 години
В Турция тече полагане на основите на Ислямска държава 2.0. Ако искат да се задържи за по - дълго трябва да поставиш основите, а те са армия, местна власт и образование. Догодина ще четат само една книга и учат наизуст докато се клатят напред- назад. После ако Ердоганя или краля на Саудитска Арабия стане султан може да се обединят с ИД та да стигнат до Персийския залив. Европа ще си е все така толерантна с милиони мюсулмани и мюфтийства контролирани от Турция и сама ще се прецака.
28
4
 
4
 
! Отговори
ABC преди 7 години
От призиви полза няма... С бързи стъпки вървят по пътя на талибаните. Вижте тук: Нареждат на всички университетски преподаватели, които са в чужбина, незабавно да се върнат в Турция figaro.fr Les universitaires turcs interdits de voyager à l'étranger
27
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ха намерил се кой да го поучава!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излишеството и недостигът на демокрация е еднакво вредно.Всекиму заслуженото.Да бъдеш демократ не означава да се хилиш като *** .За да бъдеш добър човек е нужна осъзнатост и ум.
25
3
 
21
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
Как турските власти разбраха 1 ден след пуча, без никакви следствени действия, че 2500 съдии са замесени в преврата и 15000 учители също?Това е абсолютна чистка!В Турция има достатъчно много на брой хора, които в даден момент ще си поискат демокрацията обратно и понеже башибозука няма да им я даде мирно и кротко - ще има много кръв по улиците! Но тогава ердоганя ще се крие като плъх в свръх луксозния си палат за 600 млн евро дето си построи от скромност и придържане към ислямски аскетизъм.
24
8
 
7
 
! Отговори
българина преди 7 години
Първо му праща самолети от България да го бомбардират, после му предлага помощ. Западното лицемерие е безгранично. Само не го е заплашил, за връщането на смъртното наказание
23
1
 
2
 
! Отговори
до питащ преди 7 години
Кои?
22
5
 
17
 
! Отговори
питащ преди 7 години
А вие защо си биете и убивате ***.
21
13
 
1
 
! Отговори
Можем преди 7 години
да се радвам Путин не сам да унищожи държавата си. Преди няколко дни Ердоган му се искаше да го следва. Късмет на Ердоган, това е същия късмет на България
20
2
 
2
 
! Отговори
Анатолий преди 7 години
Абе, таков дияайне е както на сайти от 80-ти години. Предишният беше много по-готин
19
8
 
7
 
! Отговори
бемката преди 7 години
В що за свят живеем.Някой прави преврат в държава,убива хора и няко друг ти казва че демокрацията изисква разбиране и да внимаваш какво правиш.А какво правим ние хората изобщо като вид,освен да се избиваме един друг.Няма оправия,само селяния с все по нови телефони.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама ,усещаш ли Един Океан -растояние ?!?Знаеш ли ,колко си далече от Истината?!?!
17
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уволни съдиите които при евентуален процес ще пуснат метежниците само с мъмрене и декларация, че повече няма да правят така. Всяка власт знае кои са продажните магистрати. У нас също е така, но нямаме управник с топки който да ги разчисти.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една мaймунa към друга мaймунa