Милионите и алчността на семейство Ердоган

Дават ?2400 за ролка тапети, 31 млн. за врати
20 юли 2016 07:00, Елка Василева
103
Милионите и алчността на семейство Ердоган
Емине и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Съпругата на турския президент Емине Ердоган се хвали, че води прост и скромен живот, стриктно се придържа към мюсюлманските ценности, не излиза от кухнята, не хвърля нито грам храна и пести всяка стотинка. Но за 60-годишната госпожа Ердоган няма нищо по-приятно от това да пръска безогледно пари, пише британският в. “Дейли мейл”.

Докато президентът, издигнал си 3 двореца из Турция, трупа още милиони към състоянието си от близо 200 млн. евро, жена му редовно прави шопинг терапия из Европа, твърди изданието.

В стила на световния джетсет г-жа Ердоган предприема воаяж след воаяж в чужбина и купува дизайнерски дрехи и скъпи антики. Докато една четвърт от народа ѝ живее с 3,5 евро на ден, тя безсрамно се фука, че пие само бял чай за 1800 евро килото и го сърба от декориран със злато сервиз за 300 евро чашата.

Ценните предмети, които купува, несъмнено са за украса на огромния дворец, който Реджеп Ердоган издигна на възвишенията край Анкара. Разпрострян на почти 3 квадратни километра, комплексът струва на турския народ над 600 млн. евро.

Харчило се е нашироко за строеж и обзавеждане - от копринените позлатени тапети по 2400 евро ролката до 45 000 евро за всяка от стотиците двойни врати в палата. Сметката за 400-те порти с размер 3,2 на 2 метра е над 6 млн. евро. Като се добавят 450-те по-малки врати, крайният харч за тях става над 31 млн. евро. Само за покриване на подовете на площ от 35 000 кв. м килимите струват 8,5 млн. евро.

Сградата, известна като Белия дворец, е 30 пъти по-голяма от Белия дом. Тя излезе над два пъти повече от планираната цена, но Ердоган контрира, че демонстрира историческото величие на страната, пише “Дейли мейл”, цитиран от „24 часа“.

Запитан за какво му е такъв огромен дворец, президентът отвърна, че в старата му резиденция на премиер имало хлебарки и не било подходящо за живеене.

Освен дом на Ердоган сградата, за която се твърдеше, че е бомбардирана по време на пуча, но не пострада особено, служи и за команден и контролен център. Както в Белия дом в САЩ, там има подземна зала за заседания при кризи и бункери, способни да устоят на ядрена, химическа и биологическа атака.

Макар на възраст и майка на 4 деца, Емине не се отказва от шикозни тоалети и чанти. Миналия октомври заради нея затвориха цял мол в Брюксел, докато напазарува за 2000 евро в бутик на “Лоншам”. Във Варшава също вилня по пазара за антики и пръсна 45 000 евро. Но това не ѝ пречи да поучава туркините колко били полезни за възпитанието в скромност османските хареми. Нейният съпруг ѝ припява, че главната мисия на жената е да бъде най-вече майка и да ражда много деца.

Източникът на Ердогановото богатство тъне в мистерия, пише “Дейли мейл”. Според сп. “Форбс” 62-годишният Ердоган е начело в списъка на богатите политици с 51 млн. евро приход. Те се прибавят към личното му богатство от 170 млн. евро, натрупано през годините от търговия с акции и имоти. Ердоган е собственик на няколко ресторанта, футболен отбор, лична марка водка. Зад конфликта му с избягалия в САЩ имам Фетхуллах Гюлен стоят именно парите, защото проповедникът разобличи президента в корупция и незаконно облагодетелстване за него и синовете му.

Но малцината смелчаци, които посмяват да кажат истината за това, завършват в затвора, заключава “Дейли мейл”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: турцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
23
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Къде да вървя, бе?Султанът от петък не е ходил в Анкара, а тя е столицата на страната.Командващия ВМС липсва, а заедно с него 14 кораба не отговарят на повикванията. CNN Türk се изтърва, че липсват 42 хеликоптера и много специален башибозук с тях.Определено този ***, го е шубе яко и вероятно има защо, след като чисти с такъв замах от генерали до учители.
24
0
 
12
 
! Отговори
ДАНС преди 7 години
ТОЗИ ЕРДОГАН НЕ Е ЧИСТ.АКО СЕ НАМЕРИ РАЗЛЕДВАЩ ДА ОБЯВИ КЪДЕ ПО ЧАСОВЕ В ДЕНЯ НА АТЕНТАТА Е БИЛО СЕМЕЙСТВОТО НА ЕРДОГАН И ЩЕ СТАНЕ ЯСНО НАГЛАСЕНА РАБОТА ЛИ Е ИЛИ НЕ.БАС ХВАЩАМ, ЧЕ СЛУЧАЙНО СА БИЛИ НА НЯКОЙ БЛИЗЪК ГРЪЦКИ ОСТРОВ ИЛИ ОЩЕ ПО ДАЛЕЧЕ И СА СЕ ВЪРНАЛИ ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ ПРЕЗИДЕНТА.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все ще се намери някой турчин от албански произход да го гръмне като Енимехмедов с газения пищов!
22
1
 
18
 
! Отговори
али баба преди 7 години
Човека е Султан и си живее като такъв
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момо,Набери смелост и тръгвай към Турция, белким от твоята ръка погине този поганец! Я, накой сръчен форумец да монтира четири гуми на дивана на ,,момо'' да стигне по-лесно до Турция с верния си компютър!
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не пишат за Цачева която дегустира блюда за 1500 лв. на вечер а синът й учи в щатите докато мин.заплата е 200 евро?
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ответни удари бе, ***? Къде са 14- те бойни фрегати на Турция? Превратът тепърва започна и Реджо ще виси на въжето, като прани *** на простор!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато една четвърт от народа и живее с 3,5 евро на ден, тя безсрамно се фука, че пие само бял чай за 1800 евро килото и го сърба от декориран със злато сервиз за 300 евро чашата.Излиза, четвърт от населението живее с 250лв на месец.Мин.заплата е 400 ?. Най ниската пенсия също.Защо не пишат за нас за пенсиите в размер 70 евро?
17
10
 
7
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Ау ,по какво си приличат:Ердогган,Путин,и Мъдуро!????
16
2
 
14
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Намериха ли 14-те кораба, адмирала, хеликоптерите и специалния отряд?Днес Ердоган ще събере ли смелост най-накрая да отиде в Анкара за съвета за национална сигурност?
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ЕДИН СУЛТАН УМРЕ, ИДВА ДРУГ СУЛТАН,ТУРЦИТЕ ТАКА РЕШИХА :)ЯСНО :)ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА НЕГОВАТА РАБОТА , НЕГОВИЯТ ВОЖД, НЕГОВАТА КРАЛИЦА ИЛИ КРАЛ И ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО :)ЯСНО :)ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ОТВЕТНИ УДАРИ ???????
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободните медии прогледнаха... Алелуя, брадърз... ,,Ай уаз соу блайнд, бът нау ай си....'',
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не пишат за милиардите на Боко?
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще живее, ама няма да е дълго!!!
11
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗПУСНАЛИ СТЕ ВЛАКА , ТАЗИ ПЕСЕН Е ИЗПЯТА И ИЗТЪРКАНА ОТДАВНА :)ТУРСКИЯТ СУЛТАН ЩЕ ЖИВЕЕ КАТО СУЛТАН,ТУРЦИТЕ ТАКА РЕШИХА,ЯСНО :)ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА В НЕГОВАТА ПАНИЦА, И ДА НЕ НАДНИЧА В ЧУЖДАТА :)
10
7
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
С Турция си лягаме, с Турция осъмваме ...Това с каква цел се прави ?Вероятно да започнем да живеем с мисълта, че Турция и България са една държава ? Да приемаме турските проблеми за наши ? Да свикваме с турците и Турция ? Да ги приемаме за близки ?Не, благодаря !Проблемите на Турция не ме интересуват !Турция никога не е била приятелска държава на България. Няма и да бъде !Техните проблеми не ни интересуват. Имаме си достатъчно наши БЪЛГАРСКИ !
9
2
 
22
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Милионините на Реджеп са от корупция, но МИЛИАРДИТЕ СА ЗА ИСЛЯМИЗЪМ, ДАДЕНИ МУ ОТ СА И КАТАР.ЛЕСНИ ПАРИ, БЪРЗО СЕ ХАРЧАТ. КОГАТО ВИСНЕ НА БЕСИЛОТО, ДЖОБОВЕТЕ МУ ЩЕ БЪДАТ ПРАЗНИ.
8
4
 
19
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
Досега защо мълчаха британските медии?
7
1
 
25
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Да, производството на водка и ръководството на хазартно занимание като футбулния отбор са в основата на всички свети мюсюлмански ценности. Ердоган хакбър !
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го пуснат и тоя диктатор по пързалката също като Садам, Кадафи и други самозабравили се. Точно преди катастрофата и с другите имаше100% народна любов, ама после ги убиха като кучета същите тия дето ги подкрепяха фанатично.