Атентаторите - на свобода! Въоръжени и опасни...

Органите на реда обявиха, че жертвите са 6, ранените - много
Обновена: 22 юли 2016 23:03 | 22 юли 2016 23:00,
223
Атентаторите - на свобода! Въоръжени и опасни...
Снимка: Reuters

Атентаторите, които стреляха в заведение в мол в Мюнхен, убиха и раниха хора, не са заловени. Те са някъде из града и полицията ги издирва.

Информациите за тях са противоречиви. По данни на свидетели стрелците са трима и са с "дълги пушки".Те са въоръжени и опасни, съобщиха от полицията.

Още по темата

На специален брифинг в часовете след стрелбата говорител на полицията обяви, че трима души са загинали при стрелбата в търговския център. Повече са били тежко ранените.

Говорителят съобщи още, че органите на реда работят изключително бързо, напредват и смятат, че стрелците все още не са напуснали града.

Полицията обяви, че пътищата около Мюнхен са затворени и призова шофьорите да избягват да минават по тях, освен ако не искат да помогнат на органите на реда.

Междувременно жителите на Мюнхен отвориха вратите си за непознати, които не могат да се приберат заради извънредното положение в немския град.

Facebook задейства приложението "В безопасност съм", с което жителите и гостите на Мюнхен да уведомят близките си, че не са пострадали.

Както Dnes.bg писа цялата транспортна система в града е спряна и полицията изпрати спешен есемес до всички, намиращи се в града, като ги посъветва да избягват публични и многолюдни места.

Най-добре е хората да стоят вкъщи или на закрито поне докато трае операцията по издирването и залавянето на нападателите, разгласи полицията, цитирана от БТА.

До момента няма заловен нападател. Списание "Фокус", без да посочва източници, съобщи, че един от нападателите е мъртъв, след като се самозастрелял в главата недалече от търговския център. Полицията не потвърждава това.

Според говорителя на мюнхенската полиция Томас Бауман, цитиран от ДПА, въоръжената атака е започнала от ресторант за бързо хранене в мола малко преди 18 ч местно време.

Радио "Байеришер рундфунк" предаде, че магазините в центъра на града са затворили с клиентите вътре, макар че съобщенията за стрелба в центъра се оказаха неверни.

Полицията евакуира и централната гара на Мюнхен, като спря движението на всички пристигащи влакове още извън чертите на града. Спряно бе и движението на целия градски транспорт.

Правоохранителните органи разпространиха съобщение, че е обявена "остра терористична ситуация" след стрелбата в мола. Най-вероятно става дума за тероризъм", съобщи представител на полицията, цитиран от ТАСС.

Търговският център "Олимпия", където избухна стрелбата, се намира именно в северната част на баварската столица, недалеч от олимпийския център.

Властите в съседната провинция Баден-Вюртемберг изкараха масирани полицейски части да патрулират по улиците и съобщиха, че ще изпратят подкрепления и на колегите си в Мюнхен, предаде баварското радио, цитирано от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мохамед ли пак е стрелеца или може би Махмуд.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво пък Путин е виновен в целия тероризъм? Русия нищичко не е направила! Пак той да е виновен, все Путин! Русия срещу Сирия? Ти разбираш ли какви ги пишеш? Путин?!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама още ли не са им намерили паспортите ?
21
6
 
19
 
! Отговори
Калина до 34 преди 7 години
Сирия има законно избрано по конституция правителство. Защо САЩ и НАТО решиха да свалят това правителство от власт?Ситуацията в Турция каква е? Хайде преди да крещиш с главни букви, глътни си хапчетата, че ти е време!И не се притеснявай - ще ти бъде заплатено.
20
0
 
3
 
! Отговори
Зи преди 7 години
Хубаво било да се живее в по-неотрална държава като нашата.
19
5
 
5
 
! Отговори
Bayern преди 7 години
Със Германия сгрешиха челмите!!!!
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са местни арийциВече са се прибрали у тяхпият си бирата и гледат телевизияи се смеят на акъла на толерастията
17
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
Да, наистина, трябва да пуснат Русия да играе. Но не Германия направиха това с олимпийските игри, направиха го САЩ. Те винаги се бъркат в Европа. Някои атентати са планирани от тях. Не този, де. Някои. Да си стоят в г.луп.авата си страна, да не се бъркат където не им е работата.
16
1
 
17
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Министър Ненчев и другите "демократи", нали НАТО щеше да ни пази? Небето, морето и бла-бла? Само да ви питам, както ни съсипахте и армия и полиция и всичко в тази държава, "какво правим сега"? Дано никой от "лекарите" и " инженерите" на Меркел не погледне насам, че сме до тук.
15
0
 
18
 
! Отговори
Rosen преди 7 години
Германия е отдавна на автопилот и това не ме учудва . Това което чували немската дисциплина е мит , има само хаос и латентна корупцията и резултата е налице. След като има жертви се сетиха да блокират града.
14
9
 
10
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Ислямска държава не са истински ислямисти.Истинския ислям не е такъв, ще ми се да вярвам. Те са платени, казано им е какво да правят. Всяват паника и страх.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немците не могат да заловят трима джихадисти, а заплашват Русия с армията си. Ха - Ха - Хааааааааааааааа!
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откак българия влезе в този еврейогейталашки съюз, и оно почната да се пука по шевовете!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А са само 3-***, представете си ако излязат 100 като тях , какво ще се случи! Но нищо ние си ги приехме.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали се смеехте на Северна Корея, че било диктатура. Обаче нещо не съм чувал там да стават атентати. Или пък в Япония и Китай, просто, защото там няма ислям.
9
1
 
10
 
! Отговори
Л преди 7 години
Терористите и не само те се опитват да премахнат ЕС. ЕС може да се спаси ако направи цяла собствена армия. Трябва да се обедини, защото много се опитват да я разединят.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста медии съобщават че терористите най-вероятно са хитлеристи, а не ислямисти. Но никой не може да каже 100%
7
0
 
12
 
! Отговори
блейко преди 7 години
Стига с тея дълги пушки бе!!! Намерете си някой дет говори немски и български да ви каже че става дума за най обикновени винтовки!Неграмотници!
6
1
 
29
 
! Отговори
чича ви от село преди 7 години
Ислямска държава ще продължи да тероризира,защото иска нов Кръстоносен поход!Той ще отключи световна война,според тях.И щели да победят развратния запад.Само че защо не нападат Америка?Дали защото това би принудило американците да им пратят сухопътни войски,които ще ги смажат?Ще видим,знам само че Европа е слаба и разединена-благодарение на политиците Меркел,Оланд,Камерън...
5
0
 
13
 
! Отговори
О преди 7 години
Не трябваше Германия и Франция да участват против Сирия... Просто не мога да разбера защо още немските полицаи не са хванали терористите. Хората там още не знаят къде да се крият и бягат.