Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Атентаторът правил два опита за самоубийство
Обновена: 25 юли 2016 08:34 | 25 юли 2016 08:29, Александър Попов
111
Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви днес, че експлозията в град Ансбах най-вероятно е ислямистко терористично нападение, предаде ДПА.

"За съжаление смятам, че е много вероятно да става дума за истинско ислямистко самоубийствено нападение", заяви Херман пред ДПА.

Още по темата

Двадесет и седем годишен сириец се самовзриви вчера в германския град като рани 12 души.

Мъжът е взривил експлозив в раницата близо до място, където по същото време е имало музикален фестивал на открито с 2500 души. Преди това се е опитал да отиде на фестивала, но не бил допуснат, тъй като нямал билет.

Музикалният фестивал незабавно е бил прекратен след експлозията и всички хора са били евакуирани оттам, а в центъра на града е настанала паника. Три от дванайсетте жертви са в тежко състояние.

Баварската прокуратура разглежда засега случая като опит за предумишлено убийство, но Херман заяви, че не е изключена възможността да става дума за ислямистки терористичен акт.

Около 200 полицаи и 350 медици, пожарникари и хора от други аварийно-спасителни служби са изпратени на мястото на взрива.

Властите са отхвърлили преди година подадена от сириеца молба за убежище, но все пак му разрешили да остане в Германия заради ситуацията в собствената му страна. Той е правил два опита за самоубийство, бил е лекуван в психиатрична клиника и е известен на полицията.

Това е третото кърваво нападение в Бавария само за последната седмица. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход. Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГерманияатентатАнсбах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
20
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Беше Франция, сега е Германия.Коя ли ще да бъде следващата държава?Така ще се обезсили целия континент.За отбелязване е, че всички политици замлъкнаха и се снишиха.Което съвсем не означава, че нещо ще променят.Късно е - бутилката вече е отпушена.Кога ли ще дойде нашият ред, макар че засега сме в периферията.Дано да ни отмине, въпреки че е много съмнително.
34
1
 
21
 
! Отговори
Орлин преди 7 години
Тя баба Меркел така хубаво си ги прие. Червен килим им сложи, пари им дава, здравни осигуровки и прочее. С цялата си гадост вече не се сърдя на чичо Хитлер. Започвам някак да го разбирам. Той беше казал "Няма да има милост. Ако загубим евреите ще завладеят Германия и Европа"...дрън дрън, Та въпросът е, че вместо да се бори да не влизат в Германия и по пътя да унищожават, тя се ги прие. И кво ще стане сега? Ще започнем трета световна ли? Що не отидоха при Путин. Той ги покани.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, това са все дела на ядосани хора, криминални типове.Както и да го замазвате, на всички е ясно, стига с това лицемерие.Стига с тези перверзни изрази.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, аз очаквах да кажат, че печка пълна с газ се е ядосала на хората около нея. Голям мерак да го въведат този Нов Световен Ред. Докарай всичката биологична маса от гз на географията и после ги накарай те да искат някой да ги контролира. Защо не взехте нашите циг'ани да ги интегрирате първо. Те поне са виждали вода течаща от тръба.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел продължава да вкарва бежанци от Турция вместо НАТО да окупира бреговете на Турция и да направи Истанбул гранична зона с лагери и затвори за нарушители на границата на ЕС.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оставки на НАТО и ЕС
29
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 7 години
До реалито е таковаТочно казано.Целта на това преселение е да се наводни нашия континент с ислямисти, които да направят тук същите поразии, които има направиха на тях по техните им земи.Т.е. пренесоха тяхното ежедневие с атентатите, нападенията и несигурността тук, при нас.А някои доволно потриват ръчички, че коварният им план е успешен.За съжаление нещата вече са необратими и който изгори, ще страда.Лошото е, че потърпевши са обикновените хора.Управленците и богатите си живеят живота.
28
1
 
20
 
! Отговори
баба от Швабистан преди 7 години
Думата "терор" не е политкоректна, моля от днес да се използва "амок"!!!
27
2
 
25
 
! Отговори
Hollywood преди 7 години
Since 11/ 9/ 2001
26
1
 
27
 
! Отговори
луди преди 7 години
Те всички терористи са луди. Оня от Франция беше луд. Хлапето от Мюнхен лудо. Оня с мачете луд. Този и той луд. Като искал да мре защо не се е хвърлил от някоѝ мост или да си среже вените ами тръгнал да се взривява където има и други хора. И тези експлозиви и пистолети нещо много лесно се оказа да си ги набавиш. Тази работа сериозно намирисва.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното скалъпено мероприятие, съществуващо единствено в мeдиите.----------Това да не ти е СССР, бре? Да не би този град да е несъществуващ или местните да нямат интернет?
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя сигурно е бил будист
23
2
 
35
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
В момента европейците плащат цената на американските интриги и алчност--този мюсолмански тероризъм е следствие на американският терор в арабският свят.НЕ ГИ оправдавам мюсолманите---но терора на САЩ роди терор---за който че плаща Европа--и още ще плаща--това е само началото-за съжаление.....
22
1
 
42
 
! Отговори
Холивуд, Алее преди 7 години
Всичко това е цирк, целящ създаване страх в главата на средно статистическата oвцa.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходете по гайдата на янките, цупете се на Путин, а муслитата ще ви довършат! Нищо няма в днешните германци! А Шмъркел да бъде съдена за европейско предателство!
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното скалъпено мероприятие, съществуващо единствено в мeдиите.
19
9
 
7
 
! Отговори
помак преди 7 години
Това че убиват, Муслимани,жени,деца,абсолютно невинни хора(без значение от етнос и религия),това доказва ,че тези "ислямисти"са терористи,а тероризма няма етнос и религия!
18
0
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Таман слушам новините и ще го изкарат самоубиец -на два пъти правил опит.
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютна постановка. Като останалите...
16
38
 
6
 
! Отговори
помак преди 7 години
Не Исляма,а тези фанатици,които грешно интерпретират Аятите,те са виновни,Исляма е религия на Мира!