Заради санкциите: Руснакът яде по-малко и по-зле!

Цените се качват, а от производителите се очаква чудо
5 авг 2016 08:28,
182
Заради санкциите: Руснакът яде по-малко и по-зле!
Снимка: Reuters, архив

Две години, след като Москва въведе ембарго върху вноса на храни в отговор на западните санкции, хората в Русия вече ядат по-малко и по-зле, констатира "Независимая газета". Руските контрасанкции оскъпиха хранителните стоки с една трета, посочва вестникът.

Той припомня обещанието на властите сурово да пресичат опитите за спекулативно вдигане на цените. Но статистиката сочи, че за две години потребителските цени в Русия са скочили с близо 24 на сто, при това храните са поскъпнали с близо 30 процента. Още най-малко година и половина ще останат в сила контрасанкциите, които според кабинета освен взета по принуда ответна мярка са и балсам за душата, се казва в статията.

"Продължаването на (антируските западни) санкции е балсам за душата, защото виждаме как санкциите действат положително и подкрепят нашата икономика, най-вече аграрната", заяви преди година селскостопанският министър на Русия Александър Ткачов, цитиран в материала.

"Ткачов и премиерът Дмитрий Медведев очакват чудо от родните производители", коментира всекидневникът в текст под снимка.

А според някои експерти, ако по щандовете в Русия бе останал целият забранен внос, поскъпването би могло да е още по-голямо, добавя изданието.

Руското Министерство на икономическото развитие публикува малко по-различни данни, според които храните в страната са поскъпнали за тези две години с 31,6 на сто. Ведомството акцентира върху твърдението на властите, че руският пазар се е адаптирал към ембаргото. Делът на храните в инфлацията в годишен план през юни е намалял на 31 процента след върховата стойност от февруари 2015 г., когато бе 52 на сто, посочва ведомството, цитирано от "Независимая газета".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: ембаргоРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русофилите,марш в русия на голодомор. ще ви дадат по една ватенка и много бой
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯИ колко да са тази "шепа" олигарси бе, мозък? Явно си гурбетчия от доста години и не си наясно, че над 300 хил. руснаци си накупиха имоти по нашето черноморие! И имат вид точно на колхозници, а не на олигарси! Олигарсите им купуват имоти далече от България - Монако, Лондон и т.н.! А колко българи "европейци" си накупиха имоти в "бедна" Русия?
107
1
 
13
 
! Отговори
до 122 преди 7 години
Хайде всички в САЩ -няма да стоите гладни и ще си живеете добре! Света ще остане празен и те американците ще си го експлоатират,за да могат да ви нахранят -вас отишлите там да ядете!!!!! Има още за крадене от този свят,то и затова спретват по някоя война или "демократична революция",а убитите аборигени те нямат цена ,да умират като пилци и да правят път на "демократичните"американци.колко хора загинаха в Сирия,Либия,Афганистан,и къде ли не -за да можете вие да се нахраните -СУПЕР!!!!!
106
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се занимава с русофилство, левичарство, кражби на чужди територии и ненужен милитаризъм съвсем закономерно стига до глада. Днешна Русия е подобие на Венецуела от преди 18 месеца и твърдо върви по нейния път. Не се изненадвайте когато чуете, че се е появила държава близнак на Венецуела наречена Русуела. Иначе не обръщайте внимание на постоянно бодряшките послания идващи от последната империя в човешката история, те просто са пропаганден руски фейк и единственото с което могат да се фукат.
105
9
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименВ русия е супер!!! А в САЩ стоят гладни!! За това всяка година руснаците подават по близо 300 000 молби за зелена карта и имиграция при "краварите"!:))))))))))))))))))))))А ТАКА ,КАЖИ ИМ ГО НА ПОЛЕЗНИТЕ И.ДИОТИ ! ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА МИЗЕРНИЦИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕДНА ШЕПА ОЛИГАРСИ ,САМО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛЕЗНИ И.ДИОТИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛЯМПАТ ГЛУПОСТИ ,КОЛКО БИЛИ ДОБРЕ РУСНАЦИТЕ
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В русия е супер!!! А в САЩ стоят гладни!! За това всяка година руснаците подават по близо 300 000 молби за зелена карта и имиграция при "краварите"!:))))))))))))))))))))))
103
4
 
5
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Към коментаторите на рускаатаката. Радвам се, че вашата банда набира не повече от 1,5% от гласовете на българите. Видях ви демонстрация със микровождь начело. Смях и сълзи. Само жалко тези 1% от българите, които ви изневери
102
10
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Гледах в неделя концерта в Петербург по случай 320 годишнината от Руския военно морски флот -площада сигурно се сещате колко е голям препълнен с хора -леле мале какви аборигени бяха сякаш от Бухенвалд бяха излезли -слаби ,начумерени,недоволни абе тормозени и експоатирани хора живеещи в тоталитаризъм.Това разбира се е майтап,който може да се хареса на някои ***.Харата бяха добре облечени,засмяни,доволни,млади и приветливи -нищо общо нямаха с нашите протестъри от 2013г-гадни,надъхани,освиреп
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До истне знам колко са "гладни", но по нашето черноморие вият, като празни линейки за руски туристи и жалят, че голяма част от тях се ориентират към съседна Гърция, Ч. Гора и др. страни!?
100
3
 
8
 
! Отговори
ист преди 7 години
Гладни, но въоражени до зъби.Не пише Путин гладува ли като народа.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойНе всички са като теб - реститути по морето! Представи си, че хората от вътрешността на страната нямат такива имоти, няма какво да работят и вече над 2 млн. емигрираха, ако не ти е известно!? На теб това харесва ли ти? Ако не си от Ахелой, а от Видин например, друга песен ще пееш!
98
2
 
3
 
! Отговори
AfD преди 7 години
Аман от *** мигранти и гурбетчии. Sofort raus,raus!
97
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вие господа които толкова много обичате САЩ -да имат старндарт но каква е цената за другите държави?Даите ми един пример коя държава "приятел" на СаЩ живее добре и просперира.Обикнове тя е разграбена,марионетка на сАЩ подчиняваща се безпрекословно на правителството на САЩ ,каквото си поискат американците им се дава -много обичат природните ресурси-после печалбите къде отиват -това вече се вижда и в България.Ако не им хареса политиката на правителство стретнат един държавен преврат,и готово.
96
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
направо ме разсмивате с тези статии , вижте нашата ***, че половин България живее в бедност или на ръба на бедноста , руснаците не ги мислете , те и корени да ядат пак ще оцелеят
95
8
 
5
 
! Отговори
хаахххааз преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯНе е лесно да чистиш кенефурите на евро-гейците нали...май ще ти е по-добре в Анадола с козичките...хем млекце-хем ибааааа не
94
9
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименСоцияла взели го--ама нещо се говори че на чаршафосаните ще ви спират социала...Ко ще правиш после-пак в Анадола с козите?ТИ ЗА МОЯ СОЦИАЛ НЕ БЕРИ ГРИЖА ! АЗ В ГЕРМАНИЯ ВИНАГИ ЩЕ СЪМ ДОБРЕ ,СЪС ИЛИ БЕЗ СОЦИАЛ ! НА ТЕБЕ ТИ Е Е.Б.АНА МАЙКАТА ТАМ В БЪЛГАРИЯ ,ЗАПЛАТАТА ТИ Е ДОЛУ ГОРЕ КОЛКОТО В РУСИЯ ,А ЗА СОЦИАЛ ДА НЕ ГОВОРИМ ! ЛИЧИ ТИ ЧЕ СЕ ПУКАШ ОТ ЯД ,НЕКАДЪРЕН СИ ,А АЗ СЕ ОПРАВЯМ ДОРИ И В ЧУЖДА ДЪРЖАВА !
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей - не ви омръзна да препубликувате глупости, ей! "Независимая газета" е толкова "независима, колкото и... "Правда"!
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че бъларина живее все по добре и се храни все по добре!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯСоцияла взели го--ама нещо се говори че на чаршафосаните ще ви спират социала...Ко ще правиш после-пак в Анадола с козите?
90
4
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 7 години
А ти тука си цъфнал, вързал и си си добре нали?!?Я се огледай, защото ти и всички ние сме затънали в *** до шията.В такива случаи, разумно е първо да се огледаш кой си, от къде си и тогава да сочиш с пръст другите.