Ердоган като Хитлер. Политик в Германия видя паралели

Наблюдаваме държавен преврат отгоре, смята Кристиян Линднер
Обновена: 7 авг 2016 14:19 | 7 авг 2016 14:10, Красимир Ангелов
218
Ердоган като Хитлер. Политик в Германия видя паралели
Снимка: БТА

Лидерът на германската либерална Свободна демократическа партия (СДП) оприличи извършваната от турския президент Реджеп Ердоган чистка в държавните институции с действията на Националсоциалистическата германска работническа партия през 30-те години на XX-и век, предаде Ройтерс.

Още по темата
Кристиян Линднер каза в интервю за в. "Билд ам зонтаг", че вижда паралели между поведението на Ердоган и последиците от палежа на Райхстага през 1933 г., представен от нацистите като комунистически заговор срещу правителството и използван от Адолф Хитлер да оправдае масовото погазване на гражданските свободи.

"Наблюдаваме държавен преврат отгоре, както през 1933 г. след запалването на Райхстага. Той изгражда авторитарен режим, предназначен само за него", каза Линднер и продължи: "Тъй като правата и свободите на индивида вече не играят роля, той не може да бъде партньор на Европа”.

Коментарът на председателя на СДП е напълно идентичен с мнението, което изрази в събота лидерът на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе. Той заяви в интервю за в. "Пресе", че Ердоган използва неуспешния опит за преврат така, както Хитлер е използвал палежа на Райхстага, за да се сдобие с повече власт.

Ердоган яростно отхвърля твърденията, че правителството му може да стои зад опита за преврат, който приписва на последователите на духовника Фетхуллах Гюлен.

СДП няма депутати в германския Бундестаг, но преди беше малкият коалиционен партньор в правителството на канцлера Ангела Меркел, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Не знам защо хората свързват Хитлер с тоя. Ердоган си е най-обикновен *** с неясен произход припознал се като турчин (като много турци), свързващ го единствено исляма. И чрез религията иска да командва близкия изток, и мюсюлманите по света. По нищо не се различава от главатарите на ИД.
70
0
 
10
 
! Отговори
сега преди 7 години
Ислямска страна не може да бъде член на ЕО.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо изтривате ? Не знаете ли че слънцето прави хората лоши. Прочетете дневника на Ричард Бърд за Агарта и ще разберете че хората изложени на силно слънце стават лоши и много често ***.
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нашите турци", та ако сте турци, защо на юг ви броят втора ръка хора и се жените или помежду си, или за кюрди? Нещо за каури ли ви имат, или за по долна ръка хора? И не злословя, това са фактите.
67
4
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Феноменът (или може би призракът) на Хитлер не е само в Ердоган. Той е и в Путин, и в Доналд Тръмп. Явлението е глобално за съжаление и е много обезпокоително!
66
8
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Анонимния, под номер 60Нали? Викаш, ние българите сме едни културни, толерантни, възпитани... мани, мани!Ама защо тогава и нас не ни щат в Германия, даже повече от турците?И още един подвеждащ (внимавай) въпрос:Хитлер турчин ли е бил?
65
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е единна и върви напред. С който искате сравнявайте Ердоган, но той обедини турците.
64
10
 
8
 
! Отговори
троолгеносен преди 7 години
Ердоган като Хитлер.... Да, така е. А Путин като кой е? Хитлер или Сталин?? Не, че има разлика....
63
1
 
0
 
! Отговори
До 153 преди 7 години
Кога това? И защо им е да го взривяват?
62
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Германеца е открил Новия Свят ! Ердоган никога не е криел симпатиите си към Фюрера . Преди около година даже каза , че Третия Райх е образец за държава , нещо в което нормалните хора по Света не се съмняват !
61
2
 
16
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До туркиня изгонена1989Благодаря, че ме прогонихте през 1989 г. от *** наречена България!---------------------------сега така говориш, ама след време, като изтрезнееш моля те стой си в своята кочинка.България няма нужда от такива, като теб!
60
3
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До АНАДОЛСКИМИЛИОНИ, МИЛИОНИ ТУРЦИ, С МИЛИОНИ ТУРСКИ ЗНАМЕНА :))))ВОЕННИ КОРАБИ ОХРАНЯВАТ МИТИНГА :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))------------------------------Защо ли ми напомня на митингите в подкрепа на Саддам Хюсеин по време на изборите?
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
атеистична вяра:)))
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирноо за химна!!!
57
4
 
0
 
! Отговори
До 137 преди 7 години
Кой ти пълни главата с глупостите за джихад?Никой не иска джихад. За България и всички в нея( и мюсулманин и християни) е много по-добре да има за съсед една силна икономически и единна държава като Турция. От това България може само да спечели.
56
2
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ?Ама Ердоган наистина ли вярва в джинове? То ад и рай си има, но за джиновете и приказките на Шахрезада това вече е друга работа.АМИ АЗ КАТО ВИ КАЗВАМ ,ЧЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИЦИ И НАИВНИЦИ ,ВИЕ МИ СЕ СЪРДИТЕ ! ЗНАЧИ АД И РАЙ НАИСТИНА ИМА ?! ПОКОЙНАТА ТИ БАБА ЛИ СЕ ВЪРНА ОТ РАЯ ИЛИ АДА ЗА ДА ТИ РАЗКАЖЕ ,ЧЕ ТЕ СЪЩЕСТВУВАТ ,А БОЖЕ БИ ТИ Е ДОНЕСЛА И СНИМКИ ОТ ТАМ ?! НО ЗА ТЕБЕ И ТАКИВА НАИВНИЦИ КАТО ТЕБЕ НЕ Е ВАЖНА НОРМАЛНАТА ЛОГИЧНА МИСЪЛ ,А Е ВАЖНО ЧЕ ТАКА ПИШЕ В КОРАНА И БИБЛИЯТА ! НЕНОРМАЛНИЦИ
55
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще ги стигнем....турците?
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност ние българите не би следвало до момента да не сме доволни от Ердоган. Ако не бе спрял преврата сега у нас щеше да е пълно с всякакви арабюхи, а вероятно и с не малко турци бягащи от размириците. Родните мюсюлмани обаче е добре да го карат малко по-спокойно, джихад не се очертава, не се очертава и Ердоган да увеличава влиянието си на Балканите, така че умната!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До туркиня изгонена1989Аз лично се радвам, щом в Турция по ти харесва, дори ако прикоткаш и останалите тук твои сънародници да те последват, ще се радва още повече. Тогава и обединението ни ще е по-лесно, пък и на вас като знам, че ще ви е по-добре ще ми е спокойно
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PONE DA BQXTE TURCI NAPRAVETE SI DNK I ELATE DA GOVORIM SCHTE UMREM OT SMQX S VAS.