Мощна буря в Скопие отне живота на 21 души

Още 6 души се водят в неизвестност и издирването им продължава
7 авг 2016 18:15,
35
Мощна буря в Скопие отне живота на 21 души
Снимка: БТА

Мощна буря със силен вятър удари македонската столица Скопие тази нощ. Броят на загиналите при наводнението е 21 души, предава Агенция "Макфакс", цитирана от "Фокус".

Според агенцията още 6 души се водят в неизвестност и издирването им продължава.

Ранени са 22 души. 20 от загиналите вече са били идентифицирани.

Според "Макфакс" всички загинали са намерени в районите на Сингелик, Арачиново, Стайковци и Смилковци.

300 военнослужещи и 400 полицаи продължават да претърсват терена, пише скопският вестник "Вечер". Според вестника непроходимите улици все още са пълни с наводнени автомобили. Хиляди жилища са необитаеми.

Спасени са били повече от 1000 пострадали, а училищата "25 май" в квартал "Сингелик" и "Наум наумовски-Борче" са обявени за спасителни центрове.

Два екипа на аварийно-спасително звено от Столична община заминаха за Скопие, за да се включат в спасителните дейности след бурята. Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова се чу по телефона с кмета на Скопие Коце Траяновски, за да уточнят по какъв начин София може да помогне на града.

Косовският министър-председател Иса Мустафа е предложил помощ от името на Република Косово на Македония след наводнението, предава македонското електронно издание "МКД".

Премиерът Мустафа е заявил, че Косово има готовност да изпрати специализирани екипи за издирване, в случай на необходимост.

Общинският съвет на Скопие обяви 8 август 2016 г. за ден на траур, предава македонското електронно издание "Telegraf.mk". Траурът се отнася за цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
44
 
! Отговори
Alan преди 7 години
HAARP
1
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се отвръща от народа си,боговете го наказват.Колко малка област е,а колко много,,Сакатлъци'' им се случват.Не искали да бъдат Българи,искали вече да бъдат албански арнаути.