Бомбено нападение в Пакистан отне живота на 30 души*

Взривът избухнал в болница, докарали ранен адвокат
Обновена: 8 авг 2016 10:57 | 8 авг 2016 10:05,
2
Бомбено нападение в Пакистан отне живота на 30 души*
Снимка: архив Reuters

Тридесет души са загинали при бомбено нападение в болница в югозападния град Квета днес, съобщи пакистанската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Захур Ахмед, високопоставен представител на полицията, каза, че са ранени десетки хора. Взривът избухнал малко след като в болницата било докарано тялото на застрелян при друго нападение по-рано през деня адвокат.

Засега никой не е поел отговорност за взрива.

Бомбата избухнала сред множество хора, събрали се пред здравното заведение, за да оплачат убития си колега, заяви полицията, цитирана от ДПА. Сред тях имало адвокати и полицейски служители, а човекът, заради когото дошли, е Билал Каси, ръководител на сдружението на адвокатите в провинция Белуджистан, чиято столица е Квета, посочи полицията.

Малко по-късно стана ясно, че жертвите вече са 42, а ранените са над 50 и са закарани в различни болници в града.

Премиерът на Пакистан Наваз Шариф в изявление каза, че скърби за жертвите, и поднесе своите съболезнования на техните близки.

*Информацията е актуална към 10:57 часа

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес, в Баку, Между Русия, Азербайджан и Иран ще бъде подписан изключително важен договор за изграждане на транспортен коридор "Север-Юг" с дължина 7 200 км. На юг международният транспортен коридор ще стига до Пакистан, Индия и страните от Персийския залив. Кой е против реализацията на този проект? Да очакваме ли подобни случки в другото слабо звено - Азербайджан.