Арестуваха мъж, катерил се с вендузи по кулата на Тръмп

Небостъргачът е щаб на кандидат-президентската кампания на Тръмп
11 авг 2016 07:45,
2
Арестуваха мъж, катерил се с вендузи по кулата на Тръмп
Снимка: Reuters

Мъж се катери повече от два часа вчера по стъклената фасада на Тръмп Тауър в Ню Йорк с помощта на вендузи, събирайки стотици зяпачи, а полицията затвори съседните улици.

Катерачът, по бермуди и с раница на гърба, използваше също въже и нещо като хамут, за да се закрепи към стъклото, предоха Асошиейтед прес и БТА.

68-етажният небостъргач в Манхатън е щаб на кандидат-президентската кампания на Тръмп и на неговата бизнес империя и самият той живее там. Терасите и част от етажите са отворени за публиката. Тръмп в момента е на предизборна обиколка в Северна Каролина.

Полицаи се спуснаха към катерача с платформа за миене на прозорци, опитвайки се да го спрат. Той неколкократно сменяше посоката и ги заобикаляше. След като повече от два часа напразно се опитваха да го убедят, те свалиха няколко от големите стъклени панели на етажа над него и успяха да го издърпат вътре.

Полицията беше поставила и огромна въздушна възглавница на улицата, в случай че мъжът падне. От полицията съобщиха, че мъжът е изпратен в болница за психологически изследвания, след което ще бъде официално задържан под стража.

Телевизиите и социалните мрежи показваха зрелището на живо. Първоначално полицаите разбиха един прозорец близо до катерача, за да разговарят с него и да го вразумят, но без успех. После се спуснаха на неговата височина с платформа за миене на прозорци и демонтираха голям стъклен панел на 21-ия етаж, няколко метра над него. Когато той стигна до нивото на отвора, трима полицаи успяха да го хванат и го издърпаха вътре под аплодисментите на хората, които се бяха струпали долу на улицата.

Във видеоклип, качен в YouTube, озаглавен "Послание към г-н Тръмп (Защо се изкатерих по вашата кула)", млад мъж, чието лице частично е скрито от качулката на суичъра му, призовава американците да гласуват за републиканския кандидат.

"Причината, поради която се изкатерих по вашата кула е за да привлека вниманието ви. Всички вие, които гледате това видео, моля ви, помогнете да се разпространи в мрежата и непременно отидете да гласувате за г-н Тръмп в деня на изборите", казва младежът.

Властите още не са потвърдили автентичността на записа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
село небостъргачево преди 7 години
Човека Муха .
1
0
 
5
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Страхотно катерене,браво!Все едно е наследник на древните ямабуши от местността Ига в духа на традициите на Нинджуцу!