Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!

"Кремъл сам спонсорира тероризма, като ни праща войски"
199
Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!
Снимка: БТА, архив

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични, настоя посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.

Още по темата

По думите му това идва от държава, която сама е спонсор на тероризма в Украйна, праща войски, военна техника и щедро финансира незаконните военни формирования.

Посланикът каза още, че в резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души.

"През последните две години Русия извършва редица спецоперации срещу суверенната украинска държава, основната е незаконната окупация на Крим", посочи дипломатът пред БНТ.

Той е категоричен, че Украйна е против тероризма във всичките му прояви: "Това, което Русия прави, е опит от една страна да оправдае незаконната окупация на автономна република Крим, а от друга – да опрадае възможната по-нататъшна ескалация на агресивните си действия срещу Украйна".

Според него не на последно място целта на Русия с тези провокации е да се свалят международните санкции срещу нея.

По думите му, мерките, които взема Украйна, са абсолютно разбираеми.

"Никой не иска война в Украйна, ние не искаме тази война, не я иска и международната общност, но действията на Русия, която е държава-окупатор, не могат да не предизвикват безпокойство, не само от Украйна. Ние държим на мирните средства, на политико-дипломатическите, а не на терористични, в които ни обвинява руската страна", допълни дипломатът. 

Според Микола Балтажи е важно световната общност да засили натиска върху Кремъл да изпълнява международните си задължения, от които кримските споразумения са част, и да се избегне по-нататъшна ескалация на ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До АнонименТа да продължа. Аз ако съм... а съответно и американците са на мое мнение /на които шапка им свалям, че си отстояват интересите / по най-бързия начин така ще сритам тези дето ми се репчат /Украина/ и ще сменя правителството итн. и ще настане мир. Да си спомняте нещо за Украйна преди САЩ и Германия да направят Майдана ... а !! Омръзна ни да живеем в напрежение. Искаме напрежението и войните да отидат в САЩ, Мексико, Канада, и Латинска Америка а атомните ракети да са в Куба и Мексико.
115
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До АнонименМисля си от моя елементарна гледна точка. Ако аз съм силен и с характер и ми се репчи някакво псе какво ще направя? Ще го оставя да ме опикае, да ме захапе или да наръфа детето ми. Ще го сритам !! Е те това им е хубавото на американците - който им се изрепчи и го сритват ! Я Мексико, я Куба, я Панама итн. Хеле Мексико да им се опъне и да трепе техни граждани и да си иска Калифорния / не бе, Рейгън да подари на Мексико Флорида !! - както го направи Елцин.... боже, боже.
114
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До АнонименЕй прописах вече ....Абе, чудя се и си мисля за тези важни и по-важни неща и... бих запитал мистър Арнолд, защо това лапацало Микола само него го дават по телевизията и по форумите и само той коментира и най-много знае за обстановката и всичко най, най а нямаме и други алтернативни мнения, тези на другата засегната страна - Русия. Ние сме интел. хора и можем сами да си направим изводите а не да ни ги вменяват априори.
113
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До АнонименЯвно иска ти се да си роден не с простото име Анонимен *** а може би мистър Арнолд или Арни, а а а ...., пропуснах или ..ии..ии НИКИТА Анонимний По принцип не пиша коментари, ама то се не издържа вече от вашият злобен, немотивиран и безцелен лай. Такава е била винаги Европа+Англия /и САЩ като нейно отроче/ - гадна и подла и презираща тази Източна част и този близък Ориент в който влизаме и ние. Винаги е мразила периферията и ни е насъсквала едни срещу други.
112
0
 
5
 
! Отговори
Одесса преди 7 години
Спокоен като сибирски трипер. Този лудия до кога ще го гледам по медиите. Да ходи в Бесарабия да гледа стадо овце, там ще се впише по-добре. Аман от нагаждачи към всяка власт
111
1
 
5
 
! Отговори
Найденов преди 7 години
ОЩЕ ЕДИН ЛУД- НА СНИМКАТА!
110
0
 
4
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Сифилис е тежко и пагубно заболяване.Не е повод за национална гордост и характеристика.
109
2
 
9
 
! Отговори
Аааааааамериканец преди 7 години
Микола защо твойта държава е избила повече собствени граждани , отколкото агресори Явно МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ на тази територия наречена У КРАЯ е ВЗАИМСТВАН ОТ АУШВИЦ ТРЕБЛИНКА и тн
108
0
 
4
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Тук е отговорът.)))МВнР на Русия: Русия няма да предостави достъп на наблюдателите от ОБСЕ до Крим.....))
107
3
 
4
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
на путински цинизъм----------------------------преди 16 години, потъна подводницата "Курск"((.
106
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 146Как се контролира Морски трафик. Как се опознава кораб. В Черно море е лесно всеки по-голям кораб има еквивалента на самолетен транспондер. Всички по-малки кораби не се допускат далече от брега освен ако нямат транспондери(яхти за далечно плаване и прочие). А целия бряг поне в България е осигурен с Радари и Инфрачервени камери.Всеки кораб който не отговаря на тези изисквания е или военен или престъпник ... Във военно време профилактично последните се обстрелват с ракети ...
105
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 151Неизчерпаем източник на Сероводород, и освен това е с по-ниска соленост от световния океан - съответно по-вкусна(ПО-НЕСОЛЕНА) риба.Сероводорода дава - електролитна сяра -ново поколение батерии за коли и водород за енергия.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоЧерно море и Босфора са едно блато с регионално значение.
103
2
 
5
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 134 Внимавай как наричаш президента на Еусия, че ще ти се стъжни жалкия наркомански живот.----------------------------------------))ВНИМАВАЙ!! как наричаш Русия))
102
1
 
2
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 116 бобиаз така разбра, че въпросът за дирижабли падна)))))
101
0
 
5
 
! Отговори
don преди 7 години
До Анонимен Явно историята вие не познаватеТук се говори за КримПовреме на руско турската вой на за Кримколко българи се заселват в областа Бесарабия намираща се на територията на днешна украйна и молдова да не би да е българска територия 95% са чистокръвни българи. А що се отнася до македония тя е българска територия .На селението там също в по голята част е българско като изключим албанци сърби и гърци.защо не ни върнаха западните покрайнини . Сърбохърватия не съществува като държава
100
0
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 137 бобиУмнико ))) Съвета за сигурност на Русия, структура на руския президент, начело с президент, подчинена само на президента. Не бъдете мързеливи прочети още)))) Пак Гугл))
99
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 143Ано умни ти история Четеш ли?След като обединяват земите на изток Рашките(както и да се наричат) трябва да търгуват с Европа. Имат 3 канала - Мурманск открит чак след Кримската Война и Парната Машина, Средиземно море и Балтика. Четвърти канал през Румъния като ЖП и по Дунава се открива чак след 1900 година.Балтика се контролитра от Дания и Грмания - Босфора от Далеч по-слабата Турция е и Раша се насочва към Босфора. Това до 1900 година е ОСНОВНА стратегия.
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската експертка Боби обяснява компетентно геостратегическата важност на Крим!!! От там се контролира Босфора, а който контролира Босфора контролира света! Да живее Екатерина Велика, етническа рускиня и путинистка!
97
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 139През Босфора минават по 10 000 кораба Годишно и това са само ЕДРОТОНАЖНИТЕ СЪДОВЕ. Колко са по-малките и Турците сигурно не знаят. Мостовете през поролива на ден само от такса мост правят може би милиони. Не напразно под Босфора Турците платиха да се прокара едно от най-дълбоките метро в света.Да толкова е ЦЕНЕН този Босфор.