След опита за преврат в Турция: Уволнените - 81 000 души!

US вицепрезидентът ще посети Турция на 24 август
13 авг 2016 17:07,
33
След опита за преврат в Турция: Уволнените - 81 000 души!
Снимка: архив Reuters

81 494 е броят на хората, които са били уволнени от работа след опита за преврат в Турция. Сред тях има съдии, военнослежещи и държавни чиновници.

Това съобщи премиерът на Турция Бинали Йълдъръм, цитиран от турски медии, съобщи БТА.

Той уточни, че са били уволнени около 4,8 хиляди чиновници и около 3 хиляди военнослужещи.

Йълдъръм съобщи още, че американският вицепрезидент Джоузеф Байдън ще посети Турция на 24 август.

Турският премиер заяви пред турски журналисти, че позицията на САЩ във връзка с искането на Анкара за екстрадиция на Фетхуллах Гюлен се е подобрила след 15 юли /опита за преврат в Турция - бел.ред./ и те са започнали да действат, съобщават в."Хюриет" и агенция Доган.

Анкара смята, че ислямският проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее от 1999 г. в САЩ, и негови последователи от т.нар. Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) стоят зад опита за преврат на 15 юли в Турция.

Йълдъръм заяви, че Турция не може да направи никакъв компромис със САЩ по въпроса за искането й за екстрадиция на Гюлен, съобщи турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Гюлен отхвърля обвиненията за причастност към опита за преврат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До АнонименЗа разлика от българските комунисти немските,полските и унгарските излязоха по-умни.Не си разбиха икономиката и селското стопанство.А поляците имаха частно селско стопанствои по времето на комунизма.И не само него.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо подобно трябваше да стане и в България преди 25 години. Всички ръководни кадри от БКП-ДС вън от държавните служби . Ние обаче го ударихме на демокрация и още не можем да се оправим . Вижте Чехия , Полша и Унгария , направиха всичко за да изгонят комунистите от властта и сега мерят ръст със Западните държави . За съжаление още има заблудени старци , които реват за БКП-БСП , затова ще стоят с пенсии от 150 лв.
18
3
 
2
 
! Отговори
1-ви Април преди 7 години
81 494 турци са участвали в "преврата" в Турция и режима на Ердоган е още на власт? Днес да не е 1-ви април?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ататюрк остави завещание на армията да пази светската държава. ердоган удари първо армията.още преди 12 години започна арести уволнения скалъпени съдебни процеси и всякакви гонения срещу елита на турската армия. сега проблемът им е че половината турци искат ислямски халифат и половината светска демократична държава. на изток,кюрдите искат отделяне.ердоган много обърка нещата
16
1
 
5
 
! Отговори
селски преди 7 години
уволнените са само с пряка връзка в организацията и са задържани, многото още не са уволнени, само са остранени временно, все още си получават заплатите... и ако се докаже връзката им със организацията на гюлен, чак тогава ще се уволнят.за трезвомислещите мога да кажа че в момента Турция е по светска от всички времена, в момента се изчистват ислямисти влезли още от малки в редиците на гюлен и съответно в държавата, оставят се на работа само светски военни и чиновници, което е добро за момента
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюлен е много лош враг на човечеството, и мисли само за неговите извратени идеологии. Много по добре ще бъде ако в България затворят неговите училища има ги доста и по бг наистина много опасно създание ' дявол'
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви визи за турците! Само това остава, да плъзнат от тук по цяла Европа. Документи се фалшифицират лесно, а пък всеки турчин е "бизнесмен"! И сега, с интересните времена, които се очертават в Турция познайте колко хиляди ще търсят спасение извън Турция?! Тази държава отдавна е в гражданска война, какво отпадане на визи ви се е присънило???
13
3
 
7
 
! Отговори
какъв шанс преди 7 години
над 80 000 уволнени тоест 80 000 нови работни места ! сега е момента натегачите и подмазвачите да докажат колко са верни на ердоган и ердоган да ги назначи на работа !
12
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ататюрк сигурно се обръща в гроба.
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можем да разрешим безвизов режим на турци! Може и да не сме в Шенген, но сме в Европейския съюз! Като влязат тук, после върви ги гони по Европа! Ще ни се изсипят няколко милиона бизнесмени!
10
12
 
12
 
! Отговори
Анималист преди 7 години
Турският вестник "Сюнет" е публикувал тази седмица статия, че Ердоган обмисля скоро да гласува закон за задължителното онождане на кози, крави и прасета от мъжкото население на Р. Турция. Който не изпълнява дълга си към родината, флората и фауната се бъде уволнен и отлъчен от правата вяра.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам на никой политик вече, още по-малко на онези с големите пари, които тотално са се самозабравили, всички лъжат и манипулират за да задържат статуквото, което са изградили, ще видим какво ще излезе, ама бъдете сигурни, че обикновените хора - роби на системата, ще страдат и ще плащат за техните решения, и действия, а не те или техните деца.
8
7
 
15
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Амуджиларски им ти работи.Султан Реджеп сега настоява пред Бойко турците да пътуват безвизово до България.Върнахме им оня бизнесмен т.е.подадохме си пръстта,Ерджо иска да налапа и ръката.Хищник.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците се насирват здраво! Ха-ха :)
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е при "заварено" положение, не може да прави резки промени, но откъде извадихте тези твърдения, че Гюлен е краен, едва ли не уахабит?!??? Всъщност, след първоначалната чистка, точно това чака и Турция - засилване на "исляма" като форма на "обединение" на нацията и крепост за бетониране на властта на Ердоган. Пак ще си говорим.
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюлен е бивш приятел на Ердоган, също духовник и точно във връзка с исляма мненията им не си допадат. Може да се каже, че онзи е по светски настроен, а Ердоган е по краен. Но е факт - виждаме уникална чистка и саморазправа на принципа "който не е с мен, е против мен". И това е само началото... Ако успее да върне и смъртното наказание, ще има "Няма човек, няма проблем"! Всички диктатори са еднакви, без разлика от вяра и идеология, нито зависят от епохата и техническия прогрес.
4
5
 
13
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Пони 100г. няма да се сетят за преврат.
3
2
 
3
 
! Отговори
chach преди 7 години
uvolnenite da si napraviat partia
2
10
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
И сега тия хора какво ще ядат....между другото това щом не си от наще ще стоиш гладен дали не вие познато от някъде.....ехххооо Шипка слуша...
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не пишете кой е тоя ГюленГовори се, че наистина е доста опасен