КНДР заплаши САЩ с превантивен ядрен удар

Пхенян готов на този акт в случай на провокация
14 авг 2016 08:32, Елка Василева
195
КНДР заплаши САЩ с превантивен ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е готова да нанесе превантивен ядрен удар на САЩ в случай на провокация в Азиатско-Тихоокеанския регион, предаде ТАСС, като цитира КЦТА.

Правото на нанасяне на превантивен удар не е монопол на САЩ. Оперативното подразделение на Корейската народна армия е готово да нанесе безпощадни удари по врага в случай на най-малката провокация от негова страна, се казва в съобщението на информационната агенция.

КЦТА освен това смята, че решението на Южна Корея да разположи на своя територия батареи от американския зенитен ракетен комплекс ТААД и прехвърлянето на остров Гуам на американски стратегически бомбардировачи Б-2 Спирит, способни да нанасят ядрени удари, е част от план за въоръжена инвазия в Северна Корея.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
8
 
13
 
! Отговори
смешници преди 7 години
кндр трябва да изстреля 100 ядрени ракети за да унищожи САЩ ,при условие че всички ракети попаднат в целта ! А САЩ за да унищожи кндр е необходимо да изстреля само половин ядрена ракета, която дори и да падне малко встрани от кндр пак ще я унищожи !
94
8
 
6
 
! Отговори
мултикулти преди 7 години
САЩ и Запада сами ще се самолквидират. Полицията на САЩ гони чернокожи, а в Англия мюсюлмани и чернокожи са против източноевропейци.
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТо и Йемен и Чад постоянно заплашват САЩ, но "демокатичните" медии игнорират тези заплахи и вместо това през ден пишат само за заплахата от бедна Северна Корея.
92
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Янките си умират от страх пред "гладуващите" корейци, целия свят опищяха.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа прочете някъде в статията нещо за Вашингтон? Научил си се да чете, браво! Сега остава да се научиш и да разбираш непознат текст и образованието ти ще бъде завършено.
90
1
 
4
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
На другарю Ким - благодарни хора на Русия )(------''------------Паметна плоча в чест на бившия лидер на Северна Корея Ким Чен Ир, открита в Санкт Петербург))((
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макият Ким само да си отвори устата и шебеците във вашингтон почват да скачат.
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците се отказаха да нападат Иран понеже вече не им пука за саудититие и техния петрол който е на привършване и саудитите са полудели от страх защото янките оставят Иран да контролира района както си иска понеже там няма пари за тях вече плюс Иранците винаги са имали подкрепата на Русия. Американците трябва да окажат натиск върху Китай да се откаже от подкрепата към С. Корея и само така ще станат нещата но Китай няма да го направи защото С. Корея в момента са един хубав военен буфер
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ВЕЧЕ 1285-ТАТА ЗАПЛАХА НА ПХЕНЯН! ИМАШЕ ВРЕМЕ КОГАТО САЩ ТРЯБВАШЕ ДА ПОМОГНАТ НА ЮЖНА КОРЕЯ И ДА ЗАВЛАДЕЯТ СЕВЕРНА НО ТОВА ВРЕМЕ ОТМИНА ВЕЧЕ Е КЪСНО И ОПАСНО!
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ситуацията е подобна на тази с Куба, където след смъртта на Кастро ще отпаднат всички санкции и забрани и Куба ще бъде поредния Карибски остров под контрола на янките. Обаче в Северна Корея нащата не са точно както в Куба и там тоя клан комунисти може да си векува - кофти е за хората понеже цели фамилии са разделени и не са се виждали от десетилетия заради предците на бузестото отроче.
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бузестото синче говори колкото да не заспи. Всички знаят, че Китай дърпа конците в Северна Корея. Ако Китай не беше зад тях, НАТО до сега да са ги опукали 100 пъти. Китайците няма да допуснат нищо да стане освен ако не са готови за трета световна война а те не са понеже имат много бизнес интереси с Янките. Единствения начин да бъдат премахнат режима в С. Корея е не чрез самоубийствена война а вътрешен преврат - трудно обаче понеже *** държат здраво нещата.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.....какво се уплашиха краварите!Колкото от кумира ти Жужи са се уплашили, токова и от тия, но за да го разбереш трябва да си изкараш главата от *** му.
83
5
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Крайно време е да им спрат подаянията с ориз!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нали ние имаме ограда по границата какво ни интересува КНДР които живеят първобитно
81
2
 
6
 
! Отговори
sostin преди 7 години
Тооо другар пак изтреще тотално....то това е мека баница, режи па яж......Кога и от къде точно ще ги обстрелват? От Земята, от Луната или от Слънцето, че нали на скоро и до там ходи северно Кореец???
80
9
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
Не съм очаквал толкова много залюпени северно корейци да живеят в България.Ако напише някой, че северно корейци живеят по добре от южно корейци, обещавам да му повярвам.
79
3
 
15
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Другарю Ким! Мноо те молим удари първо Рияд, Мека и Медина. Пък после дето ти душа сака ;)))Ще направиш най голямата услуга на човечеството. Тъй да знаеш.
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шок и ужас в САЩ. Някакво си бузесто корейче кинта и двайсе ще им се дъ.рви! Каква наглост, каква дързост! Ама и какво шубе ги тресе само!
77
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея си седи тихо и мирно и не пречи на никой! Американците си мислят, че могат да си правят е*авки с целия свят, но единствените, при които не минават тия неща са Китай, Русия и Северна Корея.Американците е крайно време да се осъзнаят и да не се месят навсякъде.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша