Да си купиш "Калашников" на летището? Защо пък не!

Нямало проблем със сигурността, било е само играчка
28
Да си купиш "Калашников" на летището? Защо пък не!
Снимка: Булфото, архив

Руската оръжейна компания "Калашников", чийто боен автомат АК-47 е на въоръжение в руската армия вече почти 70 години и е предпочитано оръжие сред бунтовници от всички континенти, откри сувенирен магазин на московското международно летище "Шереметиево", съобщиха Ройтерс и БТА, цитирайки съобщение на фирмата.

Освен пластмасови макети на своя прочут продукт, магазинът предлага писалки, чадъри, чанти, шапки, камуфлажно облекло и фланелки с надпис "I love AK" ("Аз обичам АК").

Магазинът се намира на летищната жп гара, осъществяваща бърза влакова връзка с Москва. Макетите на автоматични пистолети и пушки, които се продават, са явни имитации и не представляват проблем за сигурността, каза служител от летището.

"Калашников" е един от най-популярните брандове, за които хората се сещат, когато чуят за Русия, отбеляза той в специално прессъобщение.

Затова ние сме доволни, че можем да дадем на всеки възможността да отнесе със себе си сувенир с мярката на нашата компания, допълва служителят.

Автоматът от култовата марка се произвежда по лиценз и извън Русия и си остава едно от най-популярните автоматични огнестрелни оръжия в света, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
***, първата автоматична пушка е създадена през Втората световна, ти ми говориш за първият картечен пистолет, изобщо правиш ли разлика между автоматична пушка и картечен пистолет?
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До долния русофилПървото автоматично оръжие е създадено през Първата световна война , а не от Шмайзер. А руснаците освен да крадат и да модернизират леко нищо друго не могат. Дори една запалка или прахосмукачка, която да се продава по света без проблем.
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как си обясняваш, че една, две години след окупациятя на Германия се появи АК -47? И защо 7о години след това - нищо?"Извинявай, ама ти бавен ли си? Прочети няколко поста по-надолу, там съм ти го обяснил. Шмайзер създава първата автоматична пушка в света. Американците и руснаците като влизат в Германия изнасят всичко пленено в своите страни и създават свои варианти на базата на немските технологии.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Шмайзер как се е оказал в Русия? Той е закаран насилствено там, заедно с милиони други немци, които никога не са се върнали от сибир. Тези неща трябва да се знаят, когато някой се опитва да идеализира Русия.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След войната руснаците изнесоха цели заводи към Русия. Заедно с машините, чертежите и персонала. Как си обясняваш, че една, две години след окупациятя на Германия се появи АК -47? И защо 7о години след това - нищо?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отново ти повтарям, че Калашников е бил технически неграмотен."А наясно ли си, че и Юджийн Стоунър, съдателят на М16 не е ходил в университет и е нямал дори формално образование за създаване на оръжия? Не го знаеше, нали? Той и Михаил Калашников имат много по-общо, отколкото си мислиш и само да те светна, че не им е било необходима диплома, за да създадат двата най-разпознаваеми автомата в света.
17
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Ти просто отчаяно се опитваш да повярваш на тази глупост, която току що написа.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 17Отново ти повтарям, че Калашников е бил технически неграмотен. Дори и да нападне както ти казваш. Негови колеги конструктори го потвърждават. И има преди АК-47, прототип АК-46, който се разглобява като Щурмгеверта. След като идва Шмайзер става АК -47
15
0
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Първо руснаците никога не са твърдели, че са създали AK47 от нищото, пределно ясно е, че бащата на всички автомати е Шмайзер. А и не ти трябва да си технически гений, за да напаснеш елементи от руската SKS полуавтоматична пушка с немския автомат StG44, с елементи от M1. Трябва ти фреза и чук. Само виж снимките на руската SKS да видиш откъде идва горната част на АК. Михаил Калашников затова е световно признат в областта- заради своята съобразителност и находчивост.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9Калашников е бил със седмокласници образование. Не е могъл дори да чертае технически грамотно. За това става въпрос. Създателя на Калашников е Хуго Шмайзер. Американците и те са използвали МГ-42 за създаването на своята М-60, но си га признават, докато сами руснаците са "гении", които тръгват от нищото.
13
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Абсолютно всяко ново оръжие било то американско, немско, руско, комбинира идеите на няколко вече съществуващи. Като казвам коренно различен и по-успешен дизайн на АК47 имам предвид точно това- доколко находчиво си използвал съществуващите оръжия за да направиш нещо по-добро. Затова STG44 от 70 години стои в музеите, а AK47 е на бойното поле и днес.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Поп Грую.....темата е дъвкана.......Не знам какво си дъвкал, Папаз, ама само с дъвкане не става. Трябва и акъл.
11
0
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Хуго Шмайзер не е създал калашника, той е създал ПЪРВАТА автоматична пушка, комбинирайки елементите от стандартната немска пушка с тези на картечния пистолет MP40. Единственото, което взимат американците и руснаците е идеята за автоматична пушка. Оттам нататък почват разликите. Намери снимки на STG44 и AK47 разглобени и ще видиш, че имат огромни разлики. Михаил Калашников комбинира идеята на STG44 с SKS, M1 Garand и други, резултатът е коренно различен и много по-успешен дизайн.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9Хуго Шмайзер да не е бил на почивка в Русия цели две и половина години и точно там където е работил технически неграмотния Калашников. Създал е там усъвършенствана версия на Щермгеверт. По заповед на Сталин се създава версията за руския гений, който без техническо образование прави супер оръжие. Руснаците копират 1/1 и американския самолет Б-29 и го наричат Ту-4.
9
2
 
1
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
До Анонимен 9Темата е дъвкана 100 000 000 000 пъти, не вървиш... Айде, потапяй се.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз в един от моловете във Варна видях в един сувенирен магазин (където продават старинни пушки кремъклийки и пистолети) един АК-47 който си изглеждаше съвсем като истински. Май е от онези дето са с рязана цев, иначе не може да се продава свободно.А този на снимката не само че изглежда като играчка но е и в умален мащаб, истинският е доста по-голям. Навремето имах такъв като бях дете, по времето на бай Тошо ги продаваха, но беше малко по-различен.
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че беше Хуго Шмайзер да им го направи,та да има с какво да се хвалят.
6
3
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Не едно от най-популярните, а най-популярното! И едно от най-добрите!
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждал съм рускини да бутат детски колички във формата на танкове, боядисани камуфлаж. Не са самоделни а се произвеждат фабрично, изглежда има голямо търсене. Сбъркана нация, едва ли по света има нормален човек, който да вози детето си в подобна количка. А след това съчиняват песни като "Хотять ли русские войньi".
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че на швейцарските летища се продават съвсем истински ножчета