Русия прехвърля войници в южната част на страната

САЩ са загрижени от внезапното военно учение в Русия
Обновена: 26 авг 2016 15:21 | 26 авг 2016 15:00, Анисия Иванова
138
Русия прехвърля войници в южната част на страната
Снимка: Reuters, архив

Военнотранспортната авиация на руските Въздушнокосмически сили започна да прехвърля в други райони личен състав и техника в рамките на внезапната проверка на бойната готовност, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военнотранспортни самолети прехвърлят подразделения от специалните сили в Северозападна Русия на полигони в Южния военен окръг с помощта на близо 20 самолета Ил-76.

Внезапната проверка в руската армия започна вчера сутринта по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август.

Още по темата

В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016" следващия месец.

От своя страна САЩ изразиха загриженост по повод внезапната проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили, предаде Интерфакс, като цитира изявление на Пентагона.

"Видяхме съобщенията, че руските военни започват внезапно военно учение. Разчитаме Русия да спазва всички съответни ангажименти и обещания в рамките на сключените споразумения за контрол над въоръженията и мерките за доверие, за да осигури на съседните страни съответните гаранции и прозрачност относно размера и характтера на тази дейност", заяви говорителката на американското министерство на отбраната Мишел Балданза.

По думите й "внезапни проверки на бойната готовност често се правят преди мащабни военни учения в Русия във връзка с планираното учение "Кавказ-2016" ние внимателно следим ситуацията".

Говорителката изрази също "дълбока загриженост" във връзка с растящото насилие в Източна Украйна "и близостта на тези (руски въоръжени, бел. Интерфакс) сили до Украйна с оглед прякото участие на Русия в конфликта в Донбас", отбелязва агенцията. Освен това "знаем също, че Русия използва военни учения, за да прикрие разполагането (на оръжия, бел. Интерфакс) в Украйна", каза Балданза.

"Неведнъж сме приканвали Русия да направи стъпки за намаляване на напрежението в този регион, включително чрез пълно и конструктивно участие в преговорите за цялостно изпълнение на минските договорености", добави говорителката на Пентагона.

Внезапна проверка в руската армия започна вчера сутринта в 7 ч. московско (и българско) време по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август. В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016", които ще се състоят следващия месец.

Над 4000 военнослужещи и близо 300 единици бойна техника от бреговите войски на руския Черноморски флот и на Каспийската флотилия се присъединиха към действията в рамките на внезапната проверка, съобщи министерството на отбраната в Москва.

В пълна бойна готовност е поставена руската военна база в Южна Осетия, участваща в проверката, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. В тактическо-специалните занятия участват близо 1000 военнослужещи и около 200 единици бойна техника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
1
 
! Отговори
Роналд Рейгън преди 7 години
Да напомним какъв е начина на мисленето на дребният кагебейски подполковник с мания за величие. Нацистът в Кремъл използва времето около олимпийските игри да напада съседни, суверенни държави - примерите с Грузия и Украйна са много показателни. Освен това великият шахматист и джудист тав. *** си мисли, че американците са твърде много заети с предизборната си кампания и агресията на Русия ще мине метър и без реакция.
37
2
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Че тези самолети Стелт въобще не са нещо фантастично. Още повече че проф. Вишницки е помагал за производството на F-117, онзи ръбестият самолет, който сърбите свалиха.Та той казва, няма невидими самолети, има неоткрити от радарите. Който има такива радари, разбира се. Като всеки руски изтребител или ПВО комплекс.
36
3
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До БобиТ.е. да разбирам ли, че вече признаваш "казуса" Косово?
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, боже, са ще чакаме вулкана в Йолостоун ли да изригне и да унищожи Сащ? Мали, дано скоро да няма някво изригване, че веднага руснаците ще си го припишат като резултат от действията на Военно КОСМИЧЕСКИТЕ сили.
34
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уснаците изостават катастрофално от модерните начини за водене на война демонстрирани от Америка по време на войната в Персийския залив, войните в Ирак и Афганистан. Руснаците не показват нито едно напредничаво военно умение в Сирия и се закопаха там така, както се закопаха в Афганистан преди 36 години. За нищо не стават! Що ли не си седят на задниците, а са тръгнали световния ред да оправят!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там е работата, че войските на нато никога не могат да направят внезапна учебна тревога. Защото трябва да се съгласува със всички страни участнички. А в случая, Русия печели по точки, защото нейните въоръжени сили са пряко подчинени на Путин.
32
13
 
1
 
! Отговори
<.< преди 7 години
Виждам ватата във форума е във възторг...спокойно цялата работа е за вътрешно мужишка употреба...голи и боси ама въоръжени. Така ,че прибирайте червените знамена ,няма да има "освобождение", следователно и места за партийни секретари и началници на ТКЗС няма да се отворят!
31
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 33Пешко кой управлява в държавиците дето са признати по Казуса Косово? Протежета на тези членове на СС на ООН с право на ВЕТО дето са ги признали нали? ДАКакво реално става от каквато гледна точка си решат въпросните членове да става във въпросните области - Става каквото е казал вожда. Това и им трябва. От там на сетне останалите страни им остава да Дрън Дрън Мрън Мрън Бля Бля Ауу Аууу - ефект НИКАКЪВ
30
10
 
2
 
! Отговори
съвецка мъка преди 7 години
Руснаците са толкова глупави, че не могат да се поучат от нищо .Заради огромните пари, които влагаха в отбраната, се разпадна и СССР, ама да не би Путин да го е разбрал?!!Икономиката им буксува, парите от петрол и газ намаляха драстично, ама те си играят на войници. И после - други им са виновни за глада и мизерията!
29
1
 
1
 
! Отговори
! преди 7 години
До До Легионера И ти провери. Случаите с Ф-117 ас 3 ;)
28
7
 
4
 
! Отговори
До Легионера преди 7 години
Колкото и да е, остава си в пъти по-малък от американския. Да не говорим, че почти всяко руско оръжие, самолет, танк и всякаква друга военна техника е прекопирана от Запада, и по конкретно от САЩ. Има само 1 случай на свален американски стелт самолет, това доказва колко са ефективни. А САЩ имат стелт самолети от 83г. А руснаците все още не могат да вкарат в експлоатация ПАК/ФА Т-50, техният първи и все още прототипен стелт самолет, доказано копие на Ф-22.
27
0
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До Б.О. И не само - Украина, Крим, Сирия и всички места,където плащат на приятелски режими ...
26
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 24Ано Умни - Чети браточка Чети история ЧетиииКримската Война е е част от Кампания за разпад/разделяне на Османската империя като западните сили временно до 1878 отстраняват от процеса Руската империяРуската Империя/Съветска Русия - излиза от ПСВ седва гражданска война до 1924 срещу контингенти на кажи речи всички останали страни. В крайна сметка се пръква СССРСССР не губи войната в Афганистан а се отказва. Вече е разработена ефективна тактика срещу моджахедите. Но нямат време
25
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До БобиНе разбрах какво имаш предвид, но когато една държава е непризната, то тя няма никакви взаимоотношения с външния свят (освен с призналата я държава). Особено такива държавици като Южна Осетия, Приднестровието и Абхазия. Никой не я бръсне за нищо, никой няма да отиде там, де факто е в пълна изолация от външния свят. Според теб един московчанин дали много го боли как живеят в Южна Осетия - за него е важно тупането в гърдите, пък тия там - "Пари нема, много ви здраве", знаеш как е
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До легионераНамери на Путин друг маршрут за танковете. Ако още не си разбрал, Сърбия иска ЕС и Нато, а Черна гора вече подписа договора с НАТО
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порошенко да аунимаааа у картинкатаДа не настъпи Мотиката
22
4
 
10
 
! Отговори
джона преди 7 години
много са подмолни тия руснаци, правят си учения, местят си ги войските ту на север, ту на юг, и въобюе не ги е грижа за дебело гъ зите чер нилки в пентагона че са разтревожени и са пред инфаркт. Лоша работа.
21
9
 
5
 
! Отговори
смех преди 7 години
Велик стратег и велик дипломат е джуджи - с едната ръка преговаря, с другата притиска.Само дето с парите за тази проверка, вероятно можеше да нахрани поне хората си от "Крим наш", ама кой ти гледа гладни/бедни, те си свършиха работата и сега може и да потърпят за светлото бъдеще, в лоното на матушка Русия
20
5
 
4
 
! Отговори
До Легионера преди 7 години
Легионере, ти си типичният *** и платен русофилски ***. Военният бюджет на САЩ е вече над 600 милиарда долара, а на Русия е 80 милиарда долара. Над бивша Югославия беше свален първият американски стелт самолет F-117, има 1 случай в историята на свален F-117. Б-2 никога не е бил свалян и си остава най-модерният бомбардировач в момента. Така че следващият път като ти спуснат отгоре какво да пишеш поне провери фактите.
19
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До ПешкоУфф писна ми да ти го втълпявам в главата1. Област ХХХ се обявява за НЕЗАВИСИМА подкрепена само от Тамбукту - ефект? - НИКАКЪВ2. Област ХХХ се обявява за НЕЗАВИСИМА подкрепена всички освен Членове на СС на ООН с право на ВЕТО(Големите ядрени държави) - ефект? - Мрън Мрън Не се признава3. Област ХХХ се обявява за НЕЗАВИСИМА подкрепена от Член на СС на ООН с право на ВЕТО - ефект? Мрън Мрън Дрън Дрън Бля Бля Кря Кря АУУУ АУУУУ - стана каквото каза Члена на СС на ООН с право на ВЕТО