Скандалът им отива: "Шарли ебдо" разгневи италианците

Публикуваха карикатура за земетресението в Аматриче
3 сеп 2016 10:47,
122
Скандалът им отива: "Шарли ебдо" разгневи италианците
Снимка: Twitter

Карикатура, вдъхновена от земетресението в Аматриче и Акумоли, публикувана тази седмица във френското сатирично издание "Шарли ебдо", предизвика вълна от възмущение в Италия, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

На карикатурата жертвите на катастрофалното земетресение в Аматриче и Акумоли са затиснати под няколко няколко слоя лазаня. Към карикатурата има и коментар, който гласи: "В земетресението в Италия загинаха почти 300 души. Не е ясно дали преди труса земята е изкрещяла: Аллах е велик!"

Кметът на град Аматриче Серджо Пироци беше възмутен от карикатурата и попита: "Как може да се нарисува карикатура на загинали хора? Никой не е против сатирата, но не бива да се твори сатира въз основа на нещастието на хората".

Италиански политически партии изразиха възмущението си от карикатурата във Facebook. Според тях тя е безвкусна и оскърбителна.

Обикновени италианци също осъдиха карикатурата в социалните мрежи. Те припомниха, че през януари 2015 г. италианският премиер Матео Ренци беше сред западните лидери, които участваха в Похода на мира в Париж след атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо".

На 7 януари 2015 г. радикализираните френски братя Куаши нахлуха в редакцията на сатиричното издание и убиха 12 души. Смята се, че те са действали така заради карикатури на пророка Мохамед, публикувани в "Шарли ебдо".

Земният трус в Аматриче и Акумоли отне живота на 297 души, а разчистването на пораженията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
95 коментар преди 7 години
Да,и на мен ми прави,впечатление това което пишеш!Православна християнка съм,грозно е да правиш карикатури на религиозна основа.Няма значение,Христос,Мохамед не е редно,не е правилно!Не е нормална и тази карикатура,светът вече не е нормален!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато осмиваха Мохамед и се подиграваха с религиозните чувства на мюсулманите по света на никой не му правеше впечатление, дори ги защитавахте. Един човек когато е неморален е неморален към всички. Малко съжалявам, че онези тогава не успяха тотално. Надявам се все пак възмездието да ги сполети.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа, нали имаше свобода на словото бре?
61
1
 
9
 
! Отговори
Основен въпрос 2 преди 7 години
Не стига, че ЕС не прояви никаква солидарност и помощ при нещастието и загубите на Италия, а сега Италия моли ЕК да й разреши по-голям бюджетен дефицит, за да се справи с последиците от земетресението!....Дали ще й бъде разрешен. Със сигурност ще кажа, че ще й го разрешат при страховити и убийствени за икономиката и народа й условия. Подобни на тези които бяха години наред при убийството на българската икономика, защото тя трябваше да бъде убита. Сега е ред на християнска Италия да бъде убивана
60
1
 
5
 
! Отговори
Разположение на сили преди 7 години
Интересите на всички национални правителства и на правителството на ЕС са еднакви. Те са братя по оръжие.Интересите на всички европейски народи, са различни от интересите на техните правителства и това на ЕС. Те са братя по страдание.Оръжието на европейските правителства са насочени към европейските народи, не срещу терористите, корумпираните, убийците.Европейските народи страдат от своите правителства, които повикаха-поканиха терористи в собствения им дом.Но страданието има праг.
59
3
 
13
 
! Отговори
всичко е за пари преди 7 години
Това не е карикатура а гнусно порносадомазо... От техните неуместни шеги почнаха атентатите в Европа и загинаха хиляди невинни..
58
2
 
15
 
! Отговори
Основен въпрос преди 7 години
Основен въпрос.Защо никой, ама никой не помогна на Италия в това бедствие от братския солидарен ЕС? Когато падне тухла в Турция, търчат български спасители и кучета и медии изревават крокодилски сълзи, няма Шъли, няма ***, няма затиснати с кадаиф хора в карикатурите? Нали бил солидарен ЕС. Солидарен трънки и глогинки. Унищожават Италия-Осмата икономика в света и четвърта в ЕС, просто, защото са хора вярващи християни и не се връзват на мулти-култи глупостите на Меркел и шведските комунисти.
57
1
 
9
 
! Отговори
Обичайте се, хора! преди 7 години
Допълвам. Шърли Ебдо лъжат, че е виновна италианската мафия за падналите сгради. Италианската мафия се създава през 18-ти век като реакция на френската окупация на Италия. В земетресението паднаха сгради, строени през 13,14,15,16,17 век. Тогава не е имало италианска мафия.Те чисто и просто са добре платени от управляващите ЕС техни слуги, а не свободни журналисти, за да всеят раздор и омраза между европейските народи, за да бъдат управлявани както до сега и от същите партии и хора! Не мразете!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото си спомням, преди време на хората от ШЕ никак не им беше весело? Или бъркам?
55
1
 
5
 
! Отговори
Защо 4 преди 7 години
Към Защо 31. За да компрометират напълно правото на свободно слово. Това е нужно на управляващите Европа, за да продължат да управляват така и все те2. За да всеят омраза не само към чужденците, но и между европейските народи, за да могат управляващите сега Европа да продължават да управляват така *** и все те.Първата ми реакция беше да хвърля парфюмите Щанел в ***! Но беше и е първосигналната реакция, която са търсили *** от Ебдо, обслужващи с 1 и 2 управляващата ЕС ***.
54
1
 
10
 
! Отговори
Защо 3 преди 7 години
И така, Шърли Ебдо дебилитите френски шовинисти-фашисти обиждат и огорчават италианската нация и всички нормални хора в света, прикрити под "право на свобода на словото" което е общо-човешка ценност, за да се подиграват на нещастието и загубата на човешки животи -какво по-долно от това?! Но да се върнем на въпроса Защо. При първата им брутална акция те предизвикаха терористична война и омраза към чужденците. Сега целят друго-омраза между европейските нации в и без това разтресен ЕС. Защо??
53
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
С тия гнусни карикатури усещам как пак ще издигаме лозунги "Аз съм Шарли"
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова казах преди време, че това бяха единствените ***, отстреляни напълно основателно. О въобще не бях ебльo в Сураттефтер!
51
2
 
8
 
! Отговори
Защо 2 преди 7 години
Не е важна първата долна, *** и гнусна античовешка карикатура.Важна е втората, където обясняват, че не Шърли е виновен, а италианската мафия. Тук има скрит подтекст. МАФИА е съкращение от първите букви на италианското изречението "Цяла Италия иска смъртта на Франция". Защо? Защо Шърли "свободата на *** на словото", подкрепено от Меркел и пр. фактически си отмъщава на Италия, че се освободи от Бурбоните? Това е чист ретрограден френски фашизъм, не е свобода на словото!
50
2
 
11
 
! Отговори
Защо 1 преди 7 години
Долно, ***, гнусно! Та това земетресение разби живота на стотици хора. Загина 9 месечно бебенце, младежи на по 16-18 години! Но основният въпрос не е в това, че е долно, гнусно и цинично, а ЗАЩО ПРАВЯТ ТЕЗИ ДОЛНИ ГНУСНИ И ЦИНИЧНИ брутални "свободи на словото".Защо е въпросът?Нека си отговорим постепенно.1. Направиха гнусната карикатура на Мохамед и това предизвика терористична война в Европа, която погуби невинни мирни хора и вся неистов страх, и омраза. Това е била целта им.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли ще стане ако някой италианец сега се радикализира?
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ НЕ СЪМ ШАРЛИ ЕБДО!!!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе ти че си случайна, случайна си.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези съвсем се разпасаха вече. Не ги съжалявам - получават това, което са заслужили!
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерзавци, те си мислят, че са по-големи от Смъртта.