Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море

В случката са участвали Су-27 и самолет П-8 Посейдон
Обновена: 7 сеп 2016 22:12 | 7 сеп 2016 21:53, Красимир Ангелов
367
Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море
Снимка: Reuters, архив

Пилотът на американски разузнавателен самолет на редовен патрулен полет над Черно море е съобщил за "опасно и непрофесионално" прехващане от руски изтребител, съобщиха двама служители на Пентагона, цитирани от Ройтерс.

Служителите пожелали анонимност, са казали, че руският изтребител се е приближил неколкократно до американския самолет - единия път на опасно разстояние.

В инцидента са участвали Су-27 и самолет на американския флот П-8 Посейдон, съобщава БТА.

От САЩ реагираха и осъдиха "опасното" прехващане на техен военен самолет, патрулиращ над Черно море, от руски изтребител Су-27, предаде АФП.

По време на процедурата по прехващане, продължила 19 минути, руският изтребител се доближил в един момент на 3 метра от американския апарат, което според американското министерство на отбраната е било "опасно и непрофесионално".

Руското военно министерство обаче заяви, че руските пилоти са действали в строго съответствие с международните правила за въздушни полети. Според говорител на министерството разузнавателният самолет на САЩ Р-8 Посейдон два пъти се е опитал да доближи държавната граница на Руската федерация над акваторията на Черно море без включени транспондери, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
37
 
7
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 7 години
Честити нови санкции от днес!!! Нема лебец у рашата вече, сал остана ени джелеза да дрънкат за самочувствие на жужето и каскетите... гледам се по близо летят - вече на 3 м, скоро ша поискат да скочат в кабината на некой Ф-22 Раптор с молба за закуска. Ама там вече ще се объркат...
18
3
 
34
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Go home Amerikans
17
3
 
33
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 7 години
До NATO LEGIONтапънар-прочети ВЕЧНА ВОЙНА ЗА ВЕЧЕН МИР на ГОР ВИДАЛ за да разбереш какви са американците-как един път не бяха виновни,бе.След време ще правят АНТИВОЕННИ филми за Ирак както за Виетнам,но си карат по старому
16
1
 
31
 
! Отговори
пък мен ме кефи преди 7 години
че американеца го е търсил курото и рушняка му го е подал. Ко да го праим сеги, що го бара като го е шубе.
15
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп може и да е пълен ***, но вече се изказа как да реагиратамериканците при подобни руски провокации. Просто свалят самолета без да се церемонят!
14
40
 
4
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Руски таралясник се опитал да свали невъоръжен американски самолет, като се блъсне в него. Понеже руската електроника е на ниво 1980-та, това е единственият им начин на бой!
13
2
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Мдааа, то су 30 и су 35 все са хвърчила!Ти си уникален познавач!
12
3
 
57
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Пак непрофесионално са се отнесли руснаците. Абе как така американците все професионалисти. Като те е шубе от руски боен самолет, карай си там над Америка някой Боинг в Юнайтед Еърлайнс и не се оплаквай.
11
40
 
6
 
! Отговори
за малоумниците преди 7 години
дето превъзнасяте застиналата в комунизма русия,отговорете защо плашат гаргите само а не наближат америка с разузнавателни самолети ,наближиха долу фесовете и изядоха набързо *** - бяха влизали 4 пъти дотогава , а сега не доближават границата им - великата насрана бедна русийка...
10
4
 
50
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
До АнонименАйде да прочетем кой къде е бил и да обвиняваме тогава. Разузнавателният самолет е бил около Крим - руска територия и съответно е нормално да го разкарат. Елементарни познания по география показват кой е крив и кой е прав.
9
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"US самолет над Черно море" - какво прави там УС самолета, не им ли стигат 3 океана? разузнават си нещо си...
8
6
 
60
 
! Отговори
борсов агент преди 7 години
Последни новини от борсата в Ню Йорк.Акциите на фирма Pampers отбелязаха повишение с 10% след съобщението за инцидента над Черно море с американския самолет
7
51
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърникът и страхливецът може само да размахва сабята , а боецът я наточва...............Мужиците само това могат да правят - да размахват сабята!
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в какво се състои новината от изписаното по горе
5
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на страха очите са големи
4
75
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не стане по-голям инцидент, пияниците няма да спрат да се правят на квартални бабаити. Разбирам, че според тяхната логика изглеждат много страшни, ама нещо не виждам американските кораби и самолети да са спрели да идват в Черно море заради съветските таралясници.
3
10
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябвало е направо да го свалят
2
9
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАКВО ПРАВИ АМЕРИКАНСКИЯ РАЗУЗНАВАТЕЛЕН САМОЛЕТ В ЧЕРНО МОРЕ
1
94
 
10
 
! Отговори
NATO LEGION преди 7 години
Не се наиграха на война тъпите, руски пияндури. Плачат си за една атомна бомба над Москва!