Предотвратиха още един атентат на летище "Ататюрк"

Службите са задържали жена, но не се съобщава за колан с експлозиви
Обновена: 8 сеп 2016 15:40 | 8 сеп 2016 15:39,
12
Предотвратиха още един атентат на летище "Ататюрк"
Снимка: архив Reuters

Турските спецслуби предотвратиха терористично нападение на международното летище "Ататюрк" в Истанбул, съобщи РИА Новости.

Според турският вестник "Sabah" разузнаването е получило информаиця, че в Истанбул е пристигнала Ебру Фират от Кюрдската работническа партия, с кодово име "Амара". Според информацията на разузнаването тя е пристигнала в Истанбул от Диарбекир с цел атентат.

Жената е била задържана, но не се съобщава дали е имала пояс с експлозиви. Според турските медии Фират е била незабавно отведена до участък на полицията в Истанбул.

Вестникът публикува и снимка, на която задържаната е близо до лидера на ПКК Мурат Карайълан. Анкара обвинява активисти на ПКК за множеството терористични атаки, разтърсили страната в последните месеци.

Мерките на летище "Ататюрк" пък са извънредни след терористичните нападения от 28 юни тази година. Три взрива отекнаха на летището и отнеха живота на 44 души, сред които 19 чужденци. 239 души пък бяха ранени.

Турското правителство по-късно заяви, че зад атаката стои терористичната организация "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимно 8Има-ти
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема такова добиче като българина. Не имеет аналоге в мире!
3
7
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
А ти като гледам винаги си от духащите бе KOMПЛEKCAP
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен1; Един ден ще те духнат и тебе, я на едно летище, я на кръстопът и като се явиш при Св.Петър ще му кажеш,че до като ти духнат не си вярвал на тези работи но са те духнали така,че си се явил при него. А той со кродце, со благце ще те изпрати в дъното на Ада защото не си чел нито страница от Библията и не знаеш що е това религия. Скоро, и ти го пожелавам от сърце.Тогава ти и такива като тебе ще разберат кой духа и на кого му духат.КОМПЛЕКСАР.
1
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дами и Господа цирк ердухааан