ООН реши да наложи нови санкции на Северна Корея

Съветът за сигурност ще изготви съответната резолюция
10 сеп 2016 08:18, Елка Василева
31
ООН реши да наложи нови санкции на Северна Корея
Снимка: Reuters

Съветът за сигурност на ООН осъди петия ядрен опит, извършен от Северна Корея и реши да подготви нова резолюция, налагаща санкции на Пхенян, предаде Франс прес.

15-те страни членки на Съвета за сигурност, включително Китай, подкрепиха единодушно декларацията, в която се заявява, че те ще "започнат незабавно работа по подходящите мерки според чл. 41 от Устава на ООН, както и по резолюция на Съвета за сигурност". Чл. 41 се отнася до "мерки, невключващи използване на въоръжена сила", припомня АФП.

Още по темата

САЩ, Франция и Япония поискаха налагането на нови и тежки санкции срещу Северна Корея (КНДР). След предишния ядрен опит на страната бяха наложени тежки икономически, финансови и търговски санкции.

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза в Женева, че дипломатите трябва да проявят повече креативност в избирането на отговор на ядрените опити на Северна Корея, и да не отвръщат само със санкции, припомня Ройтерс. "Прекалено рано е да погребваме шестстранните преговори. Би трябвало да търсим начини да ги подновим", добави той.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон многократно е предлагал преговори на Северна Корея, ако тя приеме да се денуклеаризира. "Отправяхме инициатива след инициатива към севернокорейския диктатор", подчерта Кери. Той добави, че се надява в крайна сметка да се стигне до резултат, подобен на ядрените преговори с Иран.

САЩ ще въведат нови едностранни санкции срещу Северна Корея в отговор на извършения ядрен опит, съобщи постоянната представителка на САЩ в ООН Саманта Пауър, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Морски преди 7 години
ООН и САЩ са едно и също творение на злото.
23
2
 
1
 
! Отговори
до много знаещия преди 7 години
Научи малко история умник.Корейската война започва първо заради СССР, който окупира Манджурия, а после нахлуват и на корейския полуостров.Естествено със себе си носят и комунизма и сев. част на полуострова става комунистически, докато юж. част(явно по-умната) не го щат.И така до 1950г. ,когато комунистическия сев. напада и окупира юж. част на полуострова с цел да обедини нацията под знамето на комунизма, но тогава се намесва САЩ и изтласкват комунистите в *** им, където и до днес гладуват
22
0
 
3
 
! Отговори
есаул преди 7 години
ако продължавате със санкциите и водородна бомба ще взривят, нали ви обясниха защо правят тези опити - заради наложените санкции от фащ ...
21
1
 
3
 
! Отговори
PANAYOT APOSTOLOS преди 7 години
ALOOOO---КИТАЙ ПОДДЪРЖА ТЕЗИ КАНИБАЛИ В КНДР ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ, ОТКАКТО ГОРБАЧАВ ГИ ПРЕДАДЕ НА ДРУГАРЯ ДЪН СЯОПИН ПРЕЗ 1986 Г.МОЙ ПРИЯТЕЛ СЕ ВЪРНА НАСКОРО ОТ ПХЕНАН, ГРЪК САНАРОДНИК. РАЗКАЗВА, ЧЕ ДО 2004-2005 Г. ТАМ Е БИЛО ИСТИНСКИ БЕТОННИ И ЧУГУНЕНИ КОМУНИСТЧЕСКИ СТРОЕЖИ ОТ 50-ТЕ И 60-ТЕ ГОДИНИ..И САМО ЗА 10-11 ГОДИНИ ВСИЧКО СЕ Е ПРОМЕНИЛО, В СТРОЕЖИТЕ И ТЕХНИКАТА, НО НЕ ОТ ЮЖНА КОРЕЯ, ТЕХНИТЕ АЙ.ТИ БРАТЯ -- И ЛИДЕРИ В СВЕТА, ИЛИ ЯПОНИЯ,,,А ОТ КИТАЙ..!! КНДР Е ДЕ ФАКТО ЧАСТ ОТ КИТАЙ !!
20
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Писачите тук1. Китай иска Буфер между него и Западняците както СССР също искаше това. СКореа ще съществува2. ЮКорея е САЩ военна марионетка за натиск срещу Китай не толкова срещу СКореа. Китай ще ОКУПИРА и то съвсем скоро Тайван за да приключи войната започнала 1930 година.3. На СКорея и трябват да внася само храни останалото си го произвежда. Храни и лекарства ООН няма да ги включи в САНКЦИОНЕН СПИСЪК НИКОГА. С други думи поредното замазване на очите.
19
9
 
0
 
! Отговори
Ивана Димитрова преди 7 години
Спрете да плюете по Бокова.Ако на някой от васродитела му е измамник,крадец,убиец,Вие ли щесте виновен за това?Наистина спрете. И.Бокова е голям шанс за България и световниямир.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До какаКаке, първо се научи да пишеш на български, а след това се информирай и накрая коментирай! НИКОЯ българска, или написана на български дума в множествено число не завършва на "Й". Правилото е просто, но явно те затруднява!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12"Тези кав али никога няма да разберат, че санкциите няма да спрат корейците."Под кав али визираш и Китай и Русия, нали! Защото и те подкрепят санкциите!
16
2
 
9
 
! Отговори
до кака преди 7 години
държавата която не иска двете Кореи да са в добри отношения и да се обединят е Китай, а не САЩ...какиното.
15
10
 
7
 
! Отговори
кака преди 7 години
Трябва преговори и отстъпки и от двете страни,но САЩ не искат двете Корей да са в добри отношения и постоянно създават конфликти ....
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние се запасяваме с орехова шума. Богата е на йод.
13
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея прави ядрени опити...СмяхТези нямат какво да ядът, за какво говорим. Това си е руска работа.Сделано в СССР
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАЩ не вдяват, че коравите корейски комунисти не са като източноевропейските мишоци.Никой не преде в КНДР, ни ООН-ето, ни НАТО-то ни пропадналата "световна общност" от НПО-хрантутници.Все пак да си спомнят, че именно сталинистка КНДР ги тепа като маче у дирек 1953 г. Пет години след като обяви независимост, Северна Корея разби на пух и прах славните янки. Въоръжение - само "Шпагин" и миномети. САЩ тогава бе най-развитата страна в света, с половината богатства на земята.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нови и тежки санкции срещу Северна Корея (КНДР)...тежки икономически, финансови и търговски санкции... да не отвръщат само със санкции...САЩ ще въведат нови едностранни санкции...Лудото ООН умора няма. Санкции, санкции и пак санкции - санкции до дупка!
10
4
 
7
 
! Отговори
къв диалог преди 7 години
Къв диалог кви 5лева мазното кифте седи с тлъст палец на спусака и крещи ше стрелям. С кого се води диалог , с някои които иска да говори а тоя не ще, когато някои държи заложници и е въоръжен и опасен кво се случва? Раз.карватму всички лоши мисли от главата с едър калибар та и тез така треа свършат с кифтето начело
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас у планината не ни е страх от корейските джаджи освен ако не са смартфон.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейците и те започнаха да се запасяват с йод на таблетки. *** те има какво да губят.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 31.08 Обама в обръщение към нацията е дал указания, населението на щатите да се готви за най лошото. Като не е посочено какво е точно. Целият септември е даден за запасяване на населението с най необходимите неща -храна за две седмици и вода, прибиране на ценностите в защитени места и др. Аналогично съобщение имаше и за Германия. Какво ще става близките месеци, някой знае ли?
6
1
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
ООН е тромава не ефективна и зависима организация която се нуждае е от сериозни реформи.Налагат санкции и какво,страда народа а нещата стават по лоши.
5
3
 
5
 
! Отговори
Бомбата преди 7 години
Китай и Русия са гласували за, на това му викат дипломация. В същото време ги хранят и им дават технологии, за да си правят бомби и ракети. Колко би струвала една атомна бомба на западни цени? А те работят без пари...