Сеул трепери от ядрената мощ на Пхенян

Заплахата е непосредствена, заяви президентът Пак Гън Хе
12 сеп 2016 14:44,
47
Сеул трепери от ядрената мощ на Пхенян
Пак Гън Хе. Снимка: Reuters

Ядрените оръжия и ракетите на Северна Корея представляват непосредствена заплаха, заяви днес президентът на Южна Корея Пак Гън Хе, съобщи Ройтерс.

На среща с лидери на водещи южнокорейски политически партии тя заяви, че комунистическият Север "предприема нови провокации, това може да доведе до заплаха от война на Корейския полуостров и са възможни различни провокации и терористични атаки".

Още по темата

В петък Северна Корея извърши своя пети поред и най-мощен досега ядрен опит. По-рано днес южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че КНДР е подготвила нов ядрен опит в неизползван досега тунел на ядрения полигон в планината, припомни Ройтерс.

ТАСС пък цитира днешна публикация в севернокорейския партиен официоз "Нодон синмун", в която се твърди, че КНДР е в състояние да нанесе ядрен удар не само по американските бази в Азиатско-тихоокеанския регион, а по континенталната част на САЩ.

Вестникът отбелязва успехите на специалистите от Института за ядрени изследвания, които на 9 септември са извършили изпитание на нова бойна глава.

"САЩ трябва да осъзнаят, че КНДР е станала ядрена и военна държава, а нейната армия и народ са изпълнени с решимост да си разчистят сметките с американските империалисти", се казва в статията.

"Нодон синмун" изразява увереност, че "враждебната политика на САЩ към КНДР" е обречена на провал, защото "армията и народът са сплотени около своя лидер и са убедени, че ще удържат справедлива победа", съобщи ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
35
 
! Отговори
Jojo преди 7 години
И като умре Американската империя после на къде? Китайска валута..ориз и друг свят ли, за нас? Или старата регионална попара...Русия? Какви са ви плановете за следващите 50 год? Комплексари бълвате срещу САЩ, а има много по-големи скрити гадове ограбващи света с петрол, режими и болка върху населението си? Замислете се малко кои дава тласък на света Русия ли...север Корея ли, Дамаск ли, африканците ли, кой? Какво следва после..когато САЩ се умори дасе бори с глупавите и мързеливците? Диктат пак?
41
0
 
34
 
! Отговори
до боби преди 7 години
Бобчо пиле БЕГИ в севернакорея или русия или сирия че като чета кви глупости пишеш от 4ти километър сигурно са на път да те приберат. Покриваи се неиде и чакаи балистични ракети от северна корея да ударят щатите. То бива да си еднакъв по акъл на кимчо ама чак близнак да си му в прос.тотията вече е многи
40
3
 
41
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
Браво на КНДР. С мръсните империалисти така се говори. А не като нас, силно приведени в кръста. Гангстерите от САЩ е крайно време да разберат, че господството им вече отмира. Всяка империя все някога загива. Е сега е техният ред. А за драскачите, които пишат, че Южна Корея произвежда смартфони, коли, телевизори, климатици и т. н. вече да е ясно, че трябва и оръжие. Защото независимостта се крепи на оръжията Техника може да си купиш, но не и ядрено оръжие.
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До @@@Империалистите се интересуват и от друго освен от петрол - от военни бази за ползване срещу Китай и Русия. Предпочитат ракетите и бомбите да падат по техните верни пудели отколкото по техните собствени глави.То е ясно че всичко американско около Китай и Русия ще бъде пометено и отнесено моментално, но краварите ще са доволни ако им спечели и 5 минути време и отклони поне малко от балистичните ракети.
38
1
 
33
 
! Отговори
@@@ преди 7 години
Само където американските империалисти не се интересуват от КНДР! Там няма петрол.
37
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Просто когато съседът ти луд за връзване, трябва да бъдаш нащрек."С. Корея никога не са били агресора, агресора е ФАЩ и пешките им, всяка година провокации, по 2 пъти в годината тренират "инвазия на С. Корея" на 10 км от границата им. Ако не бяха гнусните кравари, днес щеше да има една обединена Корея, нямаше да има нито разделение, нито мизерия, нито глад, нито диктатори с ядрени програми. За всичко са виновни само и единствено тъпите янкита.
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трепери ли?" Просто когато съседът ти луд за връзване, трябва да бъдаш нащрек.
35
3
 
35
 
! Отговори
маиор томчев преди 7 години
Кво се правят всички на луди.Много ясно че СК е сателит на Русия и Китай.Както ЮК и Япония са сателити на САЩ.Самите корейци са едни нещастни хора които са превърнати във полигон за военни игри.
34
2
 
35
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 32От ООН санкции нямаше но от САЩ имаше. Друг Пример в КУБА освен Захарна тръстика друго няма ЗАЩО САЩ ПОДДЪРЖАХА ЕМБАРГО/САНКЦИИ половин ВЕК? Там нямаше нищо и СССР войски нямаше като САЩ започнаха?Значи мен не ми харесва Килари Клинтън и аз налагам още преди изборите в САЩ санкции. Ей така за идеята
33
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Метрото на Пхенян е на 150 м дълбочина средно. когато бях в КНДР другарите ми казаха, че каквото виждам при всеки град над земята, още толкова строежи има под земята. Показаха ми от тунели от войната 1951-53, дори за ПВО картечници укрития в тунели под планински върхове - ЗПУ-4 четири ствола 14,5 мм на релсов път. Стреля, след това на 50 м. под скалите.КНДР е основана 1948 и четири години след печели война срещу САЩ и 25 съюзника. Бовбардировачи - По-2 "Кукурузник", селскостопански, 1923 г.
32
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суел е като Съсел, колония или колониален агент-компрадор. КНДР е независима суверенна държава, недостижимо първа по самостоятелна политика в света. За по-ясно Южна Корея е като България при съвместното съжителство с читаците, а КНДР е НРБ след 9 септември...Прочети още на: dnes.bg/world/2016/09/12/severna-koreia-nareche-nalojenite-i-novi-sankcii-smehotvorni.315211
31
10
 
34
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Боби защо се правиш на ***? Точно заради параноята на тези шизофреници, че някой ще ги напада, са санкциите. Кой и защо би нападнал С.Корея? Там няма нищо полезно за човечеството, има само 25 милиона умиращи от глад зомбита. Няма ядрени оръжия - няма санкции, толкова е просто. Не може безмозъчни неандерталци, живеещи в 18 век, като севернокорейците да си играят с ядрени оръжия, недопустимо е. Всяка секунда може да му щракне нещо в главата на свинята-майка Ким Чен Грух и да направи беля в Ю.Корея
30
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След разделянето на Корея след войната, до края на 80те години С. Корея не е отстъпвала на южната част по стандарт на живот, а икономически дори я е изпреварвала. "Просперитета" на Ю. Корея няма нищо общо с това, че са колония на ФАЩ, Корея си беше много добре още преди разделянето, а С. Корея почва да изостава едва след 80-те години, защото ФАЩ убеждават СССР и Китай да оттеглят подкрепата си, и защото изправена под постоянна огромна заплаха, държавата е принудена да харчи много за отбрана.
29
3
 
35
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До :) 27Налагане на санкции от който и да е защото не му играеш по свирката РОД И ВИД НАПАДЕНИЕ ЛИ Е?пп Кажи не Кажи не Кажи не.
28
1
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Димитров 23 продПо принцип за наборната и професионална армия си напълно прав. Но за СКореа има един феномен. Армията реално е ОСНОВНИЯ строителен изпълнител. Рвално войници стават само тези които са ВЕРНИ на Партията и са образовани. А дали имат контрактници - Определено Цялото ВВС/РТВ/ПВО и флот(без най-ниските длъжности като охранители и Юнги) са реално професионална армия. Пехотата е от наборници да ама имат достатъчно а и обучението им почва още от детска градина.
27
13
 
39
 
! Отговори
:) преди 7 години
Каква ядрена заплаха са тия севернокорейски неандерталци бе? Ще ме спукате от смях! От сумати години се пробват да изстрелят балистична ракета на повече от 400 км и все пада в Китайско море...нещастници! Ю.Корея е една от най-развитите и богати държави, а С.Корея е бедна комунистическа ***, пълна със зомбирани плебеи! И точно затова са бедни, защото вместо да си вдигнат стандарта на живот и вместо ядрени ракети да измислят нещо полезно за човечеството, си внушават че някой иска да ги напада..
26
4
 
38
 
! Отговори
Бате Динко преди 7 години
Съюзници на Южна Корея: 1. САЩ2. Австралия3. Британия4. Канада5. Франция6. Тайван7. Япония8. Китай (върти се между двете)Съюзници на С. Корея1. Китай (върти се между двете)
25
2
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Димитров 23Неточно Колега НЕТОЧНОСССР Армия хвърля срещу бетонни бункери Танкове и пехота подкрепяни от 76мм полева артилерия и може би 122мм далекобойна(по тогавашни стандарти) оръдия. Танковете са наследника на Викерс - 6тонен(или Т-26) и Танка на Кристи (или БТ-2/5/7).Въпросните машини се пробиват от всичко по-тежко от армейска пушкаЕдинствения танк с 76мм оръдие Т-28 тогава пак страда от "хартиена броня"СССР Решение - Жуков, КВ-1 76мм и КВ-2 с 152мм оръдие и ОПЕРАЦИЯ за 3 седмици
24
4
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Умници, СКореа вече е направила ОГРОМНИТЕ инвестиции за придобиване на ядрено оръжие и ракети сега все повече щв инвестира в "Хляб и Зрелища" за народа. От тук насетне имат още една цел - тактически боеприпаси (изстрелвани от артилерийски системи). В момента в който това стане(2-3 години макс) Управляващите в СЕУЛ ще МЛЪКНАТ от РАЗ. Реално всяка "Катюша" или едрокалибрено(130-205мм) арт. оръжие на севера става ядрен носител. Сеул в момента реално е под обстрел от далекобойната арт. системи на СК
23
6
 
38
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Важно е качеството на армията и въоръжението, а не бройката. По времето на Съветско-Финладнската война, финландците с 4 пъти по малко войници и 10 пъти по малка военна техника(самолети, танкове, камиони) успява да помете руската армия. Южна Кореа има 620хил професионална Армия. Разликата между професионална армия с бюджет и наборници е че професионалният войник изстрелва 2 000 патрано на година, аз в казармата за 2год изстрелях 2 пълнителя