Глобална договореност за мигрантските потоци - през 2018 г.

Плевнелиев: Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно
20 сеп 2016 10:44, Елка Василева
33
Глобална договореност за мигрантските потоци - през 2018 г.
Росен Плевнелиев. Снимка: Reuters

Свидетели сме на исторически и знаков консенсус по т.нар. Декларация от Ню Йорк за съвместни действия по управлението на мигрантските и бежанските потоци. България е част от този консенсус с призива за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред български медии в централата на ООН в Ню Йорк, след като взе участие в пленарното заседание на срещата на високо равнище по широкомащабните мигрантски и бежански потоци.

Още по темата

През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви президентът. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи държавният глава. 

"Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно. Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света, а тенденцията е броят им да се увеличава. Затова всички политици действаха адекватно и отговорно. Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати", заяви президентът Росен Плевнелиев.

В Ню Йорк са се събрали над 190 световни лидери, а само преди дни там и в Ню Джърси бяха извършени терористични актове.

"С присъствието си всички казваме на терористите: Няма да ни прекършите! Прогресивното човечество застава заедно в борбата срещу тероризма", коментира още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""С присъствието си всички казваме на терористите: Няма да ни прекършите! Прогресивното човечество застава заедно в борбата срещу тероризма", коментира още Плевнелиев."Росене, в момента единственото, което правиш с овчият си слугинаж, който наричаш "солидарност", е да привличаш вниманието на терористите към България.
6
2
 
33
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Да му слагат диагнозата и да го прибират .Тоя съвсем се смахна бе.То не беше война с Русия , закани , обещания .Оле майко , тресе го шизофренията яко!!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше поне по-скъпо да ни изтъргувате. То тези 160 млн са колкото имотите на 320 руснаци по Черноморието.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати"--------------------------------------"Пилотно: Три общини ще интегрират бежанци у насВластите не казват кои са, за да няма напрежение"Това не са очакваните от гражданите резултати.
3
1
 
34
 
! Отговори
Рюстю Плевнелиолу преди 7 години
Посланието е ясно- продадохме България за 160 милиона евро.
2
0
 
25
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Много думи, никакви действия, сложете мини и вишки с картечници по границата и да видите как никой няма да минава ;)
1
0
 
20
 
! Отговори
Не! преди 7 години
Който си е дробил попарите- да си ги сърба!