Германия бори миграцията с работни места в кризисни страни

Така правителството се надява да спре мигрантите, търсещи по-добър живот
Обновена: 2 окт 2016 10:26 | 2 окт 2016 10:15,
30
Германия бори миграцията с работни места в кризисни страни
Снимка: архив Reuters

Програма на федералното правителство на Германия е подпомогнала до края на септември за създаването на 34 хил. работни места в кризисни държави като Турция, Йордания, Ливан и Ирак, съобщава националният ежедневник Die Zeit.

Ходът на Берлин е насочен към това да бъдат преодолени причините, принуждаващи гражданите на тези страни да напуснат родините си и да се отправят към Европа като бежанци, отбелязва "Фокус".

До края на текущата 2017 г. Министерството на развитието на ФРГ предвижда средства за създаването на допълнителни работни места в тези страни, с което общият брой на заетите благодарение на програмата ще достигнат 50 хил. души.

От редакцията уточняват, че в проектите по които се получават средствата, са разнообразни. В Ирак например около 16 хил. души са заети в изграждането на детски площадки и спортни съоръжения, а също и в ремонт на пътища. В Йордания 1,8 хил. мъже и жени събират отпадъци за надница от 19 евро на ден. Изчислено е, че годишно заетите по програмите получават около 800 евро допълнителен доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
39
 
! Отговори
вера преди 7 години
Значи това е - мигрират в Дойчланд, висват на помощи, палят си лагерите, въвеждат си своя ред и правила на място, и чак тогава Меркел се сеща, или по-скоро избирателите гласуват и от CDU й свиват сармите. Следва какво - създаване на работни места и развитие на страните им, за да ги държи далеч от Германия. А българите пак им работят за 20 евро на ден, не палят, не изнасилват, не мрънкат...щом не им пречим всичко е наред. Не се заблуждавайте хора, България я няма на картата за европейците.
5
0
 
11
 
! Отговори
морски преди 7 години
Тази Зима ще бъдат построени още нови големи хотели по морето ни,а Германия да прати малко по-платежоспособни немски туристи Лятото!
4
1
 
26
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Ама в Йордания с евро ли се разплащат? Въх не знаех, че и там са влезли в еврозоната.
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО1 И ТУК ЩЕ СТАНЕ НО ПЪРВО ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕВРОТО. СЕГА НЕЩАТА СЕ ДВИЖАТ ЯВАШ,ЯВАШ- БАВНИЧКО, БАВНИЧКО
2
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ТАКА С УМ И ДЕСТВИЕ СРЕЩУ ДИКТАТУРИТЕ.. СЛЕДВАЩАТА СТРАНА В КОЯТО ДА ИЗПРАТЯТ МИГРАНТИ ОТ ГЕРМАНИЯ .ДА БЪДЕ РУСИЯ . ЗАЩОТО БЪЛТАРИТЕ, КАТО ИМ ПОСТРОИХА КОМПЛЕКСИ НЯМА, КОЙ ДА ГИ РЕМОНТИРА.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Йордания 1,8 хил. мъже и жени събират отпадъци за надница от 19 евро на ден. ====Че ако тук предложат такава надница, не могат се уреди от кметовете.