Три полицейски коли бяха подпалени в Дрезден

Утре ще се състоят празненствата за обединението на Германия
2 окт 2016 16:33, Анисия Иванова
8
Три полицейски коли  бяха подпалени в Дрезден
Снимка: БТА

Три полицейски коли бяха подпалени тази нощ от неизвестни извършители в източния германски град Дрезден, където утре ще се състоят централните празненства по случай обединението на страната, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

Мерките за сигурност в Дрезден са затегнати във връзка с националния празник на Германия - Деня на националното единство, 3 октомври. По улиците на града са разположени около 2600 полицаи.
Дрезден е люлка на антиислямското движение ПЕГИДА, а миналата седмица там бяха извършени две бомбени атаки - срещу джамия и международен конгресен център.

Никой не е пострадал при палежа на полицейските автомобили. Властите смятат, че този акт е политически мотивиран и е свързан с полицейската операция по повод националния празник на Германия.

Утре германският канцлер Ангела Меркел ще бъде в Дрезден заедно с президента Йоахим Гаук. И двамата са родени в комунистическа Източна Германия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Дрездензапалени коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
"Три полицейски коли бяха подпалени тази нощ от неизвестни извършители..."НЕИЗВЕСТНИ...неизвестни, колко да са неизвестни! За никой не в тайна кои са тези, които обичат да палят коли за забавление, а и да тероризират "неверниците" в "собствената им земя", както ги учи корана!
6
0
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
До Ген полк ГадорянМи тя такава е била. даже и в ком-партията е членувала и то на висок пост. Интернационализма и е в кръвта.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНО СПРЕТНАТ НА ПРОДАЖНАТА БАБИЧКА ЕДИН СМЪРТОНОСЕН АТЕНТАТ.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел със сигурност е била комсомолска или партийна секретарка,подобно на нашите пребоядисани комунисти.Комунист не може да взема правилни решения.Доказателство е "зрелия"социализъм който построиха на партийните конгреси,след което социализЪмът ФАЛИРА.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк ГадорянТа то тя е била.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фашагите още нищо не са видели. създадоха най-мощната държава в света от нищото и сега сами ще си я прахосат.
1
1
 
20
 
! Отговори
Фасулев преди 7 години
Германия е богата страна. Но пълчищата емигранти за нула време могат да я върнат в първи клас. Агент *** Блю УЦР ;)))