Британски депутат: Дали берачите на ягоди могат да ползват GSM?

Оуен Патерсън обаче казал, че брането все пак е квалифициран труд
4 окт 2016 07:07,
84
Британски депутат: Дали берачите на ягоди могат да ползват GSM?
Снимка: архив Reuters

Британски депутат от управляващата Консервативна партия изрази съмнение, че румънците и българите, които идват в страната, за да берат ягоди, знаят как да използват мобилен телефон, пише AOL.

Онези, които могат да берат ягоди без да ги смачкат, изпълняват квалифициран труд, уверил Оуен Патерсън на събитие в кулоарите на годишната конференция на консерваторите в Бирмингам. Патерсън, който бе министър на околната среда, прехраната и развитието на селските райони в периода 2012-2014 г., признал, че британци няма да работят това, пише БТА.

Британски селскостопански производители се разгневиха от закриването на сезонната схема за наемане на работници в сектора от сегашния премиер Тереза Мей по времето, когато тя бе министър на вътрешните работи, отбелязал Патерсън.

Той добавил, че правилното бране на ягоди, за да не бъдат смачкани, "не се шегувам, е квалифициран труд - (румънците и българите) може да не... знаят как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат".

"Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка", заключил Патерсън.

Британският депутат уточнил, че иска имиграционна система, която позволява на квалифицираните работници да бъдат наемани на позиции, за които в страната няма достатъчно хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
21
 
! Отговори
Зайо Байо преди 7 години
Разсипаха промишлеността на България ,която можеше да храни част от хората ни ,за да им робуваме из полето ! Факт !
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а представяте ли КАК се чувства една квалифицирана,умна,интелигентна българска жена,да кажем тук работила учителка,КАК се чувства отивайки сред такива хора?до там ни докара тази държава,да потъпкваме достойнство и гордост,да скланяме глава,за да помогнем финансово на семеиствата си..БОЙКО,ии оправете тази държава,или дезертирайте всички 240,че ни ПИСНА от вашето безразличие.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за съжаление Това мислят за нас,в испания за пръв път се сблъсках с тази неграмотност и не информираност на този народ,питаха ме дали съм виждала пералня и микровълнова и знам ли да работя с тях..идваше ми да им ги ударя в главата..но за съжаление ни мислят за страна от третия свят.
34
1
 
42
 
! Отговори
Който сее ветрове преди 7 години
О, след някоя и друга година не само ягодите ще си берат, но и всички проблеми, които са си посяли.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моем и да не знаем как да ползваме тиа пущини, *** сакам да видим как ингилизи са дупат да бЕрат ягоди. *** те нема да идат, че са толко изнежени, че не моат се сгънат без да се сецнат. А мое пакитата да идат да им бЕрат ягодите. Бе я да си бЕрат лайката, да си бЕрат.
32
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е цивилизована Европа. Мислят винаги единствено и само за себе си. Всички останали са роби и маймуни.
31
0
 
22
 
! Отговори
беремеднеберемед преди 7 години
не моеме да тракаме на гисиема.... не моеме да си завираме и пиратки в дупето и балконингъ от Слънчака го не моем
30
0
 
0
 
! Отговори
Он преди 7 години
Напиши в google:owen paterson strawberriesи ще намериш вероятни линк-ове, коя е първообразът е един друг ?
29
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах каква в връзката между брането на ягоди и уменията със смартфоните? Иначе знам за българи, които преди време са ги питали в Англия дали у нас ползваме лаптопи и интернет. Веднъж англичанка заговорила някакво българско момиче в метрото и й прави комплимент колко добре изглежда. Когато обаче научава, че е от България, едва скрива съжалението си. Казала Wow, sorry....- и се отдалечила.Ей този имидж на страна от третия свят, който сами си създадохме, ни съсипва! Истината е, че британците са доста разглезени и с голямо самочувствие заради слугите от имигранти
28
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от британците изпитват вътрешна потребност да унижават останалите. Този депутат знае много добре, че българите и румънците могат да ползват GSM, но въпреки това със завоалирани думи се опитва ги смачка, да им покаже, че са второ качество хора. Британската е най-двуличната, гадна и подла нация в света.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да даде линк към публикацията.
26
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ние се правим на велики,че "работим" и "живеем" в Англия ,а те ни нямат дори за оборигени.Но сами сме си виновни,когато сам си направиш нещо,никой друг не може да ти го направи.Айде протестъри надигайте гласове срещу този защо мълчите.По руснаците дето щели да ни купят може,но срещу тези дето ни смятат за маймчуни не може.Е що така?
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърчат ни защото Великобритания е стъпила на пост-империалните си колонии. Имат си Бритиш Петролиум, за какво да се интересуват от ягоди. Масово британците работят на удобни служби свързани с експлоатация на ужким "бившите" колонии Индия и Африка.
24
1
 
22
 
! Отговори
ТОЯ ИНГИЛЗКИ ТЪПАН преди 7 години
знае ли колко английски ВОЕННИ гробища има по нашите земи. Не сме ги канили тук. Ама като са дошли неканени и тук са останали
23
2
 
47
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
След като знаят как се ползва GSM, значи са достатъчно квалифицирани да си берат сами ягодите по полетата. Достатъчно бяха квалифицирани да си направят Brexit, сега ще са достатъчно квалифицирани и да си носят последствията.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно дали гладните българи ще продължат да берат ягоди в Англия или ще си търсят щастието по испанските бостани.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам как пада паунда и ние ще задаваме тоя въпрос на британците
20
1
 
37
 
! Отговори
Естествено преди 7 години
Щом великият им политик Найджъл Фараж си призна, че не може да ползва компютър, естествено е друг техен велик политик да си мисли, че берачите не могат да ползват телефон.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се препълни Европа от бежанци, да им разкажат играта на тия изеднници.
18
0
 
22
 
! Отговори
Не е луд преди 7 години
Хареса им да имат квалифицирани роби, но то ще е до време. Иначе сами сме си виновни, не е луд, който яде зелника.