Пълна загадка: Как Мартин от София "изгря" върху Ла Скала?

Властите в Милано нямат отговор как българинът е стигнал покрива
9 окт 2016 19:55,
26
Пълна загадка: Как Мартин от София "изгря" върху Ла Скала?
Снимка: архив Reuters

Как Мартин Адвински от София се качи на покрива на една от най-пазените сгради в Милано? По това умуват властите в Италия след като вчера 50-годишният българин развя политически транспаранти от върха на операта.

Както Dnes.bg писа Мартин се качи в събота сутринта на покрива, носейки лозунги против планирания от италианското правителство референдум за промени в италианската конституция. След преговори с карабинерите и с помощта на пожарникарите след 7 часа на върха на операта, българинът беше свален оттам.

Още по темата
Остава загадка как е успял да се качи на покрива на световноизвестния оперен театър, който в Милано е сред обектите, поставени под режим на най-висока антитерористична заплаха.

Според източници, цитирани от италианските медии, разследването изключва българинът да е проникнал в операта като зрител в петък и да е прекарал там нощта, преди да се качи на покрива в събота, в 8 часа сутринта.

Засега се работи се по две хипотези. Едната е, че той може да е използвал скелето, издигнато на странична външна стена на сградата.

Другата хипотеза е, че е имал на разположение монтирана на камион саморазгъваща се стълба от типа, използван за качване на мебели и друга тежка покъщнина по високите етажи. Макар и да звучи невероятно, именно тази хипотеза би дала обяснение на факта, че е успял да качи със себе си обемистите транспаранти, поради което е бил принуден да предприеме протеста в събота, а не в делничен ден, когато щеше да предизвика много по-големи неприятности за града, споделиха източниците.

Днес българинът се обяви за "убеден берлусконианец" и доброволно постъпи в психиатрична клиника.

Станаха ясни и подробности около свалянето на мъжа от покрива. Мартин сам се обадил на карабинерите, които успяха да го измъкнат от ръба и да го обездвижат с помощта на пожарникари, тъй като първоначално оказал съпротива.

Непосредствено след задържането Адвински е повтарял, че е "убеден берлусконианец", съпричастен към "съдебната несправедливост срещу Берлускони", защото той самият е бил жертва на подобна несправедливост, пише БТА. Не е дал обяснение обаче, защо е издигнал лозунга за "Не" на референдума за конституционна реформа, насрочен за 4 декември.

Първоначално е бил отведен в болница, тъй като заявил, че страда от сърдечно заболяване. Впоследствие доброволно е приел да бъде подложен на лечение в психиатрична клиника в провинция Мантуа на областта Ломбардия, в която живее.

До момента срещу него е повдигнато възможно най-лекото обвинение в нахлуване в недвижими имоти, което се наказва с максимум 2 години лишаване от свобода и глоба от 103 до 1032 евро, уточниха източниците.

Миналата година Адвински протестира срещу италианското правосъдие, като се качи на покрива на изоставена църква в центъра на град Мантуа, където прекара 9 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само бяла нинджа може да види и убие черна нинджа!
21
3
 
19
 
! Отговори
Алооо преди 7 години
Не четете ли? "Най-лекото обвинение за нахлуване в недвижими имоти, се наказва с до 2 години лишаване от свобода", а тук колко дават за убийство на пътя? Това е по-важното в статията. Така е в нормалните държави!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес българинът се обяви за "убеден берлусконианец" и доброволно постъпи в психиатрична клиника."Много се смях.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо ще го вкарват в психиатрична клиника?! Та той не е доказано луд, а и сам е обяснил мотивите си и че е реагирал на нещо, което счита за несправедливост. Макар действията му да са неправомерни и странни, все пак не е застрашил ничий живот. Могат да го арестуват и евентуално накажат с пробация. Бързат да нарочват всеки авантюрист за луд и да го тровят с психотропи, за да върви бизнеса на фармацията. И там не е по-различно от България, легализирана мафия.
18
17
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Другата седмица нека се качи на покрива на Кремъл с тубата и кибрита,за да отърве света от рекет а България- от натиск.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само направи италианското ДС смешно, не само че ще отърве затвора, влизайки за малко в лудницата въпреки, че е вменяем, ами ще получи достъп и до храна, покрив, телевизия и безплатни весели хапчета... късметлия.
16
7
 
23
 
! Отговори
hui lift преди 7 години
Как бг я управляват група цииркааджии е пълна мистерия , но е факт и тях ги дават по телевизията всяка вечер и всичките са с червени книжки .
15
8
 
1
 
! Отговори
bai hoi преди 7 години
Kalve go shtrkela :D
14
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мене ми напълни душата, че направи италианската сигурност за смях. Това им е "великата" защита срещу пристигащите терористи.
13
15
 
5
 
! Отговори
Italy spahgetti преди 7 години
Еи, кой ще му плаща сега сметката?Какво излиза накрая, италианците работят от сутрин до здрач за да си плащат даньците заради някакьв си циркаджия фен на берлускони!
12
9
 
25
 
! Отговори
Георги Димитров преди 7 години
до леля МеркелДобра идея, трябва да посети и Бундестага с кутия кибрит и туба бензин. Цяла Европа ще му е благодарна.
11
8
 
26
 
! Отговори
леля Меркел преди 7 години
Догодина го чакам и при нас,на Райхстага! Щото го пазим от силната любов на новопристигналите ни братя от Арабистан.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват ни максимум петима като него да забием българският флаг на покрива на италианският парламент преодолявайки най-високата му степен на защита.
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес българинът се обяви за "убеден берлусконианец" и доброволно постъпи в психиатрична клиника."По принцип луд човек не може да преодолее най-високата степен на антитериристична защита, така че е постъпил умно и се е обявил за луд, за да отърве затвора.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Другата хипотеза е, че е имал на разположение монтирана на камион саморазгъваща се стълба от типа, използван за качване на мебели и друга тежка покъщнина по високите етажи."Толкова дълго разтягане на локуми за една автовишка.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мартин котарака прави атака на всяка по висока сграда
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Остава загадка как е успял да се качи на покрива на световноизвестния оперен театър, който в Милано е сред обектите, поставени под режим на най-висока антитерористична заплаха."И очакваме от "стара" Европа да гарантира защитата от терористични актове. Един 50 годишен българин сам ви направи смешни.
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно се е покатерил, но не казвайте на великото италианско следствие, то си мисли, че е минал през централния вход. Нека да направят сложният и скъп анализ типичен за западната прокуратура, за да стигнат до простото обяснение.
4
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как Мартин Адвински от София се качи на покрива на една от най-пазените сгради в Милано? По това умуват властите в Италия след като вчера 50-годишният българин развя политически транспаранти от върха на операта."Както Георги Димитров запали Райхстага- с български фокуси. Нали не очаквате да ви разкрием как правим невъзможните за вас неща?
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудия Мартин умора няма,сега го успокояват в психодиспансера че се е изплашил от високото.