Какво да очакваме от посещението на Путин в Турция?

България се изолира от големите енергийни проекти
10 окт 2016 16:14, Екип на Bloomberg
219
Какво да очакваме от посещението на Путин в Турция?
Снимка: Reuters

България, която изглеждаше като незаобиколима от гледна точка на осъществяването на енергийните проекти за доставка на енергоносители от големите производители, сега остава напълно встрани. Това заяви проф. Динко Динков от УНСС в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира посещението на руския президентВладимир Путин в Турция по повод 23-ия енергиен конгрес. По думите му не бива да се подценява фактът, че срещата му с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган става именно в рамките на този конгрес, а провеждането на събитието в Истанбул е знаково, че Турция е значима сила в енергийната сфера.  

Динков изрази очаквания двете страни да направят много за ускоряването на стартирането на Турски поток. "Да не подценяваме и усилията на Турция да изгради своята първа атомна централа, която се оценява на над $20 млрд. Това също е значим проект от гледна точка на оформянето на енергийната ситуация в Черноморския регион и Европа", подчерта той.

Според Динков обтягането на отношенията между ЕС и Русия води до принизяване ролята на ЕС в международната политика и блокът поне засега не може да се утвърди като един от първостепенните фактори в световната система. Професорът изрази очаквания ситуацията в Сирия да бъде широко застъпена по време на срещата. 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne bg a balgarskite tapi politizi milionerite mutri koito bg narod o6te varva na lajite im biv6i komunisti partiizi segaschni gerberi sram
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция и Русия подписват а ние празнуваме 3-ти март , абе ние луди ли сме какви сме
106
0
 
6
 
! Отговори
БИЛЯНА преди 7 години
КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ ТОЛКОВА ПРОСТОТИИ ПО ФОРУМИТЕ. СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА ОЩЕ ПО МАЛКО ЗА ТУК ПЛЮЕЩИТЕ. В МОМЕНТА ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ДА ИМА СИЛНА ИКОНОМИКА И ПУТИН СЕ БОРИ С ВСИЧКИ СИЛИ ЗА РУСИЯ. ВМЕСТО ДА БЪЛВАТЕ ГАДОРИИ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НАШАТА БЪЛГАРИЯ. НА КАКЪВ ХАЛ Е ОТ НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ И КАК СМЕ ОТПИСАНИ ОТ ВСИЧКИ. МЛАДИТЕ ЗАМИНАХА , НЯМА РАБОТА , НЯМА ИКОНОМИКА , НЯМА ПАРИ - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !
105
0
 
7
 
! Отговори
нормално преди 7 години
За Турция руски поток , а за Бе-ГЕТОТО , СИРИЙСКИ ПОТОК.Нали сме в НАТО /САЩ/ , и в ЕС /САЩ/.
104
4
 
4
 
! Отговори
путинофил преди 7 години
Аз лично не очаквам нищо добро за България, което много ме радва!
103
12
 
5
 
! Отговори
тъй ще бъде преди 7 години
Аз лично очаквам нарастване на емиграционния поток на жени във фертилна възраст от Русия към Турция.
102
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко зло за добро. Натискът над България ще намалее. Те ще се сдърпат пак и "нерушимата" дружба ще изглежда по друг, по-отдалечен начин. Най-после България ще излезе от фокуса на Империята на Злото и ще започне да гради бъдещето си без злостни и подмолни трикове.
101
12
 
3
 
! Отговори
путларах акбар преди 7 години
Голям курбан, надбягвания и мазни борби съпътстваха организирания сюнет на руската делегация и ПутинДень Ашура (или Шахсей-вахсей) - мусульманский религиозный праздник, проходящий в десятый день священного месяца мухаррам, один из самых знаменательных дней мусульманского календаря.Само название "Ашура" происходит от арабского слова ашара, что означает "десять". В 2016 году по грегорианскому календарю он приходится на 11 октября.
100
1
 
16
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
До Анонимен 151 "И Русия и Турция не ги чака добро бъдеще с Путин и Ердоган."България е много чака добро бъдеще с Плевеналиев и Тиквоний!
99
0
 
5
 
! Отговори
SASHO POLYAKA преди 7 години
BRAWO WASHITE NOWI syjuznici pak wi izigraha,towa e kato se priatelish sys lyzliwi KRAWARI!!!
98
6
 
3
 
! Отговори
русия китайско менте преди 7 години
Парламентарната група на националистическата партия ЛДПР на Владимир Жириновски внася днес в Държавната дума и в правителството обръщение да се спре отдаването на земя под аренда в Забайкалието на китайци, съобщи ТАСС. Ще бъде помолен лично премиерът Дмитрий Медведев да отмени споразумението за аренда на 115 000 хектара, сключено от властите в Забайкалието.Заместник-председателят на Държавната дума от ЛДПР Игор Лебедев заяви пред ТАСС: Едно от условията на договора е китайската компания да наеме на работа само китайци и във връзка с това трябва да се облекчи визовият и граничният контрол за
97
8
 
5
 
! Отговори
8.10.2016г преди 7 години
Нищо не пише че "Още санкции за Русия, ЕС спира Северен поток 2"..ха..ха
96
16
 
5
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Потока е зестрата на булката Владимира!
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ай стига бе, 127Умникоооо, ти чел ли си условията на контракта, ако изобщо е имало такъв? Щом сравняваш договора за проект от такъв мащаб с покупката на един хляб, по-добре е да спреш да заблуждаваш хората и да не се изказваш по важни въпроси касаещи бъдещето на България. Осен това, фактът, че си служиш с цинизми вместо аргументи, показва че не можеш да кажеш нещо по-умно.
94
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 153Това си е тяхна работа. Нито ти, нито бааа Меркал или Обонго, са хората които ще решават кое е добро и кое нее за РФ или Турция.Какво са докарали не знам, но и двете са по-добре от демократичното и свобоно БГ.
93
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 681.....понякога и безпринципно....Диктаторите са безпринципни. И ще видиш до какво ще докарат страните си. И Русия и Турция не ги чака добро бъдеще с Путин и Ердоган.
92
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин се подигра с нас.Съюзи се с нашите врагове.Значи и той ни е враг.Да късаме дипломацията.
91
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАмериканофили няма. Има българи и русофили национални предатели.
90
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До соросоиден тролВерно русофилите си говорите сами. Не забудим! Не простим! А ква стана тя? Жужето верно ви такова родителката.
89
10
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
До 681....Евала на Ердоган....Преди отново да се прегърнат с Вофка Ердоган беше ислямифашист и американски слуга. Сега изведнъж стана държавник! Като пумпал се въртите това русофилите. Разниглефи ще станете!