САЩ за първи път поискаха да пратят "тюлени" в Норвегия

Засега нещата се обмислят, рано е за изпълнение
16
САЩ за първи път поискаха да пратят "тюлени" в Норвегия
Снимка: Reuters, архив

САЩ искат да изпратят за първи път 300 морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия, която е член на НАТО и граничи с Русия, съобщи БТА като цитира Асошиейтед прес.

Говорителят на норвежкото министерство на отбраната Ларс Йембле каза днес, че "присъствие ограничен брой американски морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия е възможност, която се обмисля в момента".

Генерал-майор Нийл Нелсън, командващ Американския морски пехотен корпус за Европа и Африка, потвърди тези планове и допълни, че "би било прибързано да се обсъжда възможно изпълнение на такава инициатива", преди да бъде завършен политическият процес.

Ротационните сили ще бъдат базирани във Вернес, Централна Норвегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 7 години
"Тюлените" са част от ВМС на САЩ.По този случай един виц - мутри пребили един човечец задето им одраскал колата. Накрая го питали какво работи сина му и дали може да плати щетата. Човечецът отговорил, че синът му е дресьо на делфини и мутрите му се обадили по телефона да дойде. След 10 мин пристига джипка, отвътре изкачат нинджи и правят мутрите на мармалад. Една от нинджите се доближил до човечеца и му казал: - тате, колко пъти съм ти казвал, че съм треньор на тюлени, а не дресьор на делфини.
14
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нато за пореден пьт доказва че е една терористична организация която ниеиздьржаме от какьв зор нарочно и умиш;лено дразнят русия
13
3
 
14
 
! Отговори
Суверенитет преди 7 години
Това "поискване" всъщност показва липсата на суверенитет от държави, които не пръв поглед изглеждат суверенни, като България, Норвегия, Германия, .... списъка е много дълъг.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"САЩ за първи път поискаха да пратят "тюлени" в Норвегия"Аз повече се притеснавам да не поискат да пратят пингвини на о. Огнена земя.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сибир *** няма. Може да ти уредим екскурзия до там за да се убедиш лично.
10
17
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Руските *** пак са казали из форума.
9
5
 
4
 
! Отговори
сержант Мангов преди 7 години
Абе, мани ги тия краварски тюлени, да пратят нашите "цаци" и "скумрии", че да видят и да почустват норвежките - що ще рече три - четири пъти през ноща и един за "добро утро"!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е заразените територии да се карантинират със санитарен кордон.
7
3
 
10
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Въоръжените сили на САЩ разполагат с около 40 000 бойци, служещи в т нар Сили за специални операции. Това са Зелените барети базирани във Форт Браг. Други са тюлените които съм ВМС. Имат 75 рейнджърски полк. Не се сещам дали и 101 планинска дивизия е спецподразделение. Най ме кефят руските Морски дяволи.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Генерал-майор Нийл Нелсън, командващ Американския морски пехотен корпус за Европа и Африка, потвърди тези планове и допълни, че "би било прибързано да се обсъжда възможно изпълнение на такава инициатива", преди да бъде завършен политическият процес.Ротационните сили ще бъдат базирани във Вернес, Централна Норвегия."Оставам с впечатлението, че "политическият" процес в Норвегия е само някаква формална "пречка", която ще бъде преодоляна със или без съгласието на страната.
5
0
 
16
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Хаха! Могат и моржове да пратят. Авеее Днес. Вие наясно ли сте каква е разликатс между Морски пехотинци и тюлени? Представям си ако трябва да пишете за други спецчасти. Смях.
4
4
 
8
 
! Отговори
+ преди 7 години
Да пратят пингвини в Сахара.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма връзка ежду заглавието и съдържанието на статията, както няма нищо общо и между тюлените и морските пехотинци!Не е лошо в днес.бг да имате и ерудиран редактор.
2
6
 
15
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Абе да ги пратят на с. Резово ,че тука се напълни с джихати от Ал Нусра ...САЩ така и така не им пука за България поне Путин да прати морпехи че,Хюсенчо Обама си е чадър на ислямския десант в Европа и само отклонява вниманието от това което се случва.
1
10
 
28
 
! Отговори
гешев преди 7 години
ФАЩ изпращат още спецчасти на руската граница! Пращат нови контингенти и в други страни граничещи с РФ!Какво целят в крайна сметка?Искат война с Русия ли?група кан Телериг