Турция въвежда смъртно наказание като "ограничена мярка"?

Йълдъръм: За това ще е нужно постигане на политически компромис
1 ное 2016 14:37, Елка Василева
64
Турция въвежда смъртно наказание като "ограничена мярка"?
Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Турция може да въведе връщане на смъртното наказание като "ограничена мярка", ако бъде постигнат политически компромис по този въпрос, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Ройтерс.

След осуетения опит за преврат на 15 юли в Турция многократно бе повдиган въпросът за връщане на смъртното наказание, а президентът Реджеп Ердоган заяви, че ще го одобри, ако парламентът го гласува.

Турция официално забрани смъртното наказание през 2002 г. като част от процеса за европейска интеграция, а тази крайна мярка не е прилагана в страната от 1984 г.

Представители на ЕС предупредиха, че връщането на смъртното наказание може да доведе до прекратяване на преговорите за членство на страната в ЕС.

Говорейки пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, Йълдъръм каза, че смъртното наказание е въпрос, изискващ компромис и внасяне на изменения в конституцията. Той не уточни какъв точно компромис ще бъде нужен.

Премиерът каза също, че евентуалното връщане на смъртното наказание няма да се прилага със задна дата, което означава, че няма да засегне обвиняемите за организиране на преврата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
gone преди 7 години
До Анонименtakiva kurortisti takiva kurorti za 50 leva na sedmiza s bohchite i damadjanite.....shto ne si ideh tam da jiveesh po zial den da si karaash metanovia golf po bezkrainite mostove
22
2
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Когато пия мляко от кожения термос получавам силни изблици на интернационализъм и евроатлантизъм.Условието е термоса да е черен или чернокафяв!
21
11
 
8
 
! Отговори
привет от ЕС преди 7 години
До пионерчеЕС затъва ама всички насам искате да дойдете ! Като се свържа с приятели от България всички ми казват- абе намери там някаква работа и за мене ! А относно Турция и турските граждани ще ти кажа ,че тъй както се правят на много важни все още прииждат и се заселват тук в "разпадащият се " ЕС
20
7
 
18
 
! Отговори
пионерче преди 7 години
Много им е притрябвал този жалък ЕС в момента на турците. ЕС потъва и турците и без него ще се оправят, ама ние какъв ще го ядемр не е истина.
19
14
 
9
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
До АнонименВ Турция ако е добре 6 милиона турци няма да ми търсят х.*** в Германия ,а ще си останат в Турция ! А да не говорим още колко милиона турци живеят в другите западно европейски страни !
18
2
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Учете се другари, учете се ;-)
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, само смешници вече могат да плашат Турция с неприемане в ЕС. В Турция се живее по-добре от повечето европейски страни. Имат си армия, икономика безплатно здравеопазване и безплатно висше образование. Да не забравяме и политици работещи за народа.
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От догодина почва строежът на нов, четвърти мост свързващ Европа с Азия. Няма да е над Босфора, а щее на Дарданелите в района на Чанаккале. Ще бъде построен за 5 години и ще се казва "Чанаккале1915"Така ще стигам по-бързо до егейските им курорти. Дреме им на турците за ЕС
15
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Ердоган!!!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Скарамушпогрешка ти сложих плюс ! СЪЖАЛЯВАМ !
13
3
 
25
 
! Отговори
Скарамуш преди 7 години
Защо гледате Турция.Елате в Кърджали и вижте какви ги върши Цвета Караянчева.Стотици уволнени само защото не са съгласни да бъдат *** на тази проста и ограничена жена.Тъжно!
12
11
 
14
 
! Отговори
стават смешни преди 7 години
с този така наречен опит за преврат организиран от самият Ердоган за да обвини за това неудобните ,непослушните и "неправилно" мислещите и да ги ликвидира по "законен път"!
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция има резерв за демокрация, малко по малко от половината от обществото са против Ердоган. Настъпващият фашизъм там ще роди още по голяма съпротива сред по интелигентните турци. Турция макър и силна икономически е абсолютно икономически зависима от ЕС (около 80 % ) така че Ердоган може да бъде свален от гюленистите един ден. А закона който прокарва може да се приложи и върху него !!!
10
8
 
5
 
! Отговори
PD преди 7 години
Наблюдението, за раждането на новия фашизъм е абсолютно на място. И след като консолидира най масовата, тарикатско далавераджийска прослойка и остане единствен лидер, ще дойде време да я насочинасочи към грабеж. Скоро кинтите от Сирия ще секнат, а без да си плаща в тази антидържавя не може да си едноличен лидер.За жалост държавата ни е застрашена, а европа не е достатъчно ангажирана, както и преди около 600 г. Добрата новина е, че поне племето ни ще покаже по добър синрон от преди.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що се занимават с глупости, във всяка евро държава, в която смъртното наказание е забранено, има статистическа графа "неразкрити тежки престъпления" в това число са и убийствата.
8
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето така, тихо и полека, пропълзява фашизмът...
7
8
 
5
 
! Отговори
Професор преди 7 години
60 книги. Стотина дисертации! А комунистите само ме псуват по форумите!
6
6
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Моля администрацията да премахне обидните коментари на комунистите.
5
5
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Пия само аспирин сутрин защото вечер прекалявам с водката и киселите краставички. Но когато пия се вдъхновява и пиша своите трудове и творя.
4
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eрдоган си остава див анадолски варварин, независимо от образование и длъжност.