Хилари Клинтън изиграла ключова роля в либийския преврат

Асандж: Либия се споменава в 1700 от публикуваните й 33 000 имейли
Обновена: 5 ное 2016 14:23 | 5 ное 2016 14:16, Анисия Иванова
56
Хилари Клинтън изиграла ключова роля в либийския преврат
Снимка: БТА

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън е изиграла една от ключовите роли в държавния преврат, извършен в Либия през 2011 г. Това заяви основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж в интервю за руската държавна телевизия Ар Ти (RT), излъчваща за чужбина, съобщи ТАСС.

"Либия бе война на Хилари Клинтън в по-голяма степен, отколкото на друг някой. Отначало (президентът на САЩ) Барак Обама се обявяваше против. Кой бе човекът, който я подкрепяше? Хилари Клинтън, това личи от писмата й", каза Асандж.

По думите му в 1700 от публикуваните 33 000 имейли на Клинтън става дума за северноафриканската страна.

"Там не пише за евтиния петрол в Либия. Тя разглеждаше свалянето на (Муамар) Кадафи и смяната на режима в Либия като аргумент, който ще може да се използва в президентската кампания", изтъкна той.

Асандж спомена за документ от края на 2011 г., "създаден за Хилари Клинтън и съдържащ хронологично описание на дейността на Клинтън, изиграла ключова роля за разрушаването на Либия".

По-рано телевизия "Фокс нюз" съобщи, че администрацията на Обама се е опитвала да прикрие ролята на Клинтън в тайните оръжейни доставки за либийските бунтовници през 2011 г., за да не я компрометира и да не подрони шансовете й в изборите за държавен глава на САЩ на 8 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
25
 
! Отговори
Грозната истина преди 7 години
Хилъри и Бил са летели със самолет на осъден милиардер-педофил, наречен "Лолита експрес", до Бахамите. Какво е ставало там не искам и да знам. Както и не искам да знам на какви вечери присъстват Джон Подеста, шеф на кампанията й, и брат му Тони Подеста (Уикилийкс)
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е зловеща и пресилена тая, бе! Само вижте смъртта в очите й...
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Понеделник от Щаба на Тръмп" по битивито казаха, че бабата печели бе, сигурно, гаранция! Викнала на концерт и Джей Зи, и събрала 200 кюнеца срещу заплащане, обещание за блакбери и безплатна диплома за 8 клас!
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нито един мъжХилъри и целият й кръг са сатанисти (Джон Подеста, Уикилийкс, Саул Алински - учителят на Обама и Хилъри, лесбийските и педофилски оргии, Обама женен за мъж) итн.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Понеделник от Щаба на Тръмп ще разкрият грозни истини за Клинтън! Всичко е подготвено, чака се само последния момент за да не могат от щаба на Бабата да отвърнат.В момента Хилъри води с 1,8% обобщен резултат от всички Анкети и Проучвания но в последния ден вота рязко ще се промени
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малката друсалка кривата тя
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно гледам Плевнята с тези палци и идииотската усмивка!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клинтъновците рано или късно ще влязат в затвора. Заедно с огромен брой слуги на специалните интереси. Тръмп отказа да им се подчини както направи Рейгън и да ги остави да си смучат, затова или той ще ги помете, или те ще пометат Америка.
8
4
 
25
 
! Отговори
Нито един мъж преди 7 години
не може да съперничи по-жестокост на жестоката жена. Килъри е изгубила всякакъв човешки облик.
7
5
 
21
 
! Отговори
чао преди 7 години
Има САЩ има проблем няма САЩ няма проблем и значи.......
6
4
 
37
 
! Отговори
позор преди 7 години
САЩ ще си изберат поредния президент престъпник,тази нация от убийци не могат да живеят без войни и грабежи.
5
1
 
25
 
! Отговори
US-хейтър преди 7 години
Малко е преувеличено да се каже,че това е войната на Хилъри К.!Тия неща ги решават Господарите,които едва ли биха оставили шантава бабетка да им се меси.Но все пак тя има значителна роля-най-вероятно е осигурила административното обслужване и агитацията на ключови сенатори за подкрепа на плана.То ако само от нея зависеха тия неща,то с две ръце я подкрепям за поста-гарантирано щеше да провали Америка!Ама не зависят.Тя ще е в ролята на чиновник,подписващ каквото му дадат и само ще се плюнчи по ТV.
4
4
 
32
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Световната икономическа криза дойде именно от Клинтън, с либерализацията на банковият сектор, и сливането на търговски банко с тъговси дружества.. от там милиарди инвестирани без възвръщаемост и да го д...т бедните! А за Либия, това ако им е гордостта.. да съсипеш една държава и тези около нея също.. ебравос хамерика!!
3
6
 
34
 
! Отговори
антихриста преди 7 години
Тази жена е виновна за страданията и смъртта на много араби,благодарение на нея се разгоря тази касапница в близкия изток от което страдаме и ни я......
2
47
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
Благодарен съм на Хилари Клинтън.Тя отмъси на диктаторът Кадафи за мъките причинени от него на невинните български медицински сестри. Дано стане президент.
1
4
 
45
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Изгонихте Осите от кошера им и ги оставихте да ни налазат .По слаба външна политика от тази на Сем. Клинтън няма в историята на САЩ!