Социалистите в ЕП: Победата на Тръмп – зараза...

За нас днес е тъжен ден, това е тъжен ден за света!
9 ное 2016 12:44, Елка Василева
94
Социалистите в ЕП: Победата на Тръмп – зараза...
Снимка: Reuters

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела определи победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ като "разпространяване на зараза", която е обхванала Съединените щати и Великобритания.

Уважаваме гласа на американския народ, но за нас днес е тъжен ден, това е тъжен ден за света, пише Питела.

Той определя Тръмп като "признак на зараза, обхванала дълбоко нашите общества".

Питела призовава за революционни промени в Европа, които биха я защитили от промените в света.

Победата на Тръмп плаши и ще има значително отражение за бъдещето на целия свят. Вярваме, че въпреки предизборните изявления на Тръмп, САЩ ще останат верни на трансатлантическите връзки.

"Не можем да се върнем назад, това е земетресение, водещо до пълна промяна. На екстремизма на Тръмп трябва да отвърнем с крайни реформи. Трябва да променим ЕС, да го направим по-демократичен и по-справедлив, да реформираме финансовия сектор. Трябва да можем да предложим ясни решения за тревогите на хората, иначе заразата ще продължи да пълзи по света", коментира Питела. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
ANTI преди 7 години
Новият световен ред май се отлага, засега а? Май нещо ви се объркаха плановете за унищожение и заробване на света сионски мизер.ници? Никой, който е вървял срещу народа си не е прокопсал и няма да прокопса! Запомнете това! Сега с останалите ви мръсни парици си оправете кашите, които забъркахте, че ви чака панделата.
70
0
 
0
 
! Отговори
do anonimen 85 преди 7 години
gotvi se i ti za promenite, idvat, nyama da e sashtoto da si znaesh samo, edin bratovched mi kaza :)
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Заразата не се казва Тръмп, заразата се казва морален и етичен пад на западния свят. Не може повече хомосексуалистите да са нормални"Тръмп, за разлика от партията си, няма нищо против хомосексуалните! Има снимка с ЛГБТ-знаме на предизборен митинг, някакви бизнес отношения с Кейтлин Дженър, която е транссексуална, обеща на ЛГБТ да ги пази от ислямския тероризъм и поне 30% гласуваха за него, което е сред най-високите му подкрепи от малцинствата.
68
2
 
18
 
! Отговори
заразааа??? преди 7 години
Заразата не се казва Тръмп, заразата се казва морален и етичен пад на западния свят. Не може повече хомосексуалистите да са нормални а ние нормалните ненормални, не може повече хора да отиват в затвора за това че са ударили куче, не може повече да унищожавате нашата ценносна система бюрократи мързни :) гответе се за промени, за нормалност в системата към нормалност...
67
1
 
6
 
! Отговори
ТАКА си е ,БЕ..81 преди 7 години
...СТАНЕ ЛИ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И ИНТЕГРАЦИЯТА НА ЕС И САЩ КАНАДА....ОТИВАТЕ НА МАЙНАТА СИ РАЙНА....У еврАЗИЯТА!
66
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Отговор - питане до 81: А като изберем Радев,и позволим на ДПС пак да ни управлява,по-добре ли ще се чувстваш?Аз не съм за нито един от тях,но избирам по-малкото зло,и то е ГЕРБ.
65
5
 
11
 
! Отговори
ДО 78 мия преди 7 години
До анонимен АКО ОТНОВО ОСТАВИМ БОРИСОВ НА ВЛАСТ В НЕДЕЛЯ ЩЕ ОТИДЕМ НА МАЙ-НАТА СИ.ТОВА Е МОЯТ ОТГОВОР НА ТВОЯ ВЪПРОС-ПРИЯТЕЛЮ.
64
2
 
21
 
! Отговори
Ха,хааа преди 7 години
ДНЕС НЕ Е ТЪЖЕН, ДНЕС Е ГОЛЯМ И ЩАСТЛИВ ДЕН ЗА СВЕТА.ПОБЕДЯАТА НА ТРЪМП Е ПОБЕДА ЗА СВЕТА.И АКО ТОЙ СПАЗИ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ,МИРОЛЮБИВИТЕ ХОРА ОТ ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ. ПЛАНЕТАТА ПРОПИЩЯ ОТ ПРОЛЯТА КРЪВ И ВОЙНИ.ДА! ДНЕС Е ТЪЖЕН ДЕН ЗА СОЦИАЛИСТИТЕ В ЕП.НЕКА СИ ПОСИПЯТ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ,ЧЕ УНИЩОЖИХА ЕВРОПА.НЯКОГАШНИТЕ СОЦИАЛИСТИ СЕ БОРЕХА ЗА МИР.ТЕЗИ СА НЯКАКВИ МУТАНТИ-СОЦИАЛИСТИ.ПРИПАРИ ИМ ПОД КРАКАТА И СА В ТРАУР.ДАНО "ЗАРАЗАТА" КОЯТО РАЗНАСЯТЕ ВИ ДОВЪРШИ!!!!
63
3
 
3
 
! Отговори
ТРЪМП Е ПРАВ!!!!! преди 7 години
ВРЪЩА ГЮЛЕН НА ТУРЦИЯ-----И НАТО ПАК Е НА 6!!!!!!НЕМА ДА СЕ ПРАЙ НА ДЕМОКРАТ...КАТО ХИЛАРИ, Я...ХА,ХА,ХАААААААААААА...ШЕ ПРАТИ И ЕМИГРАНТИТЕ В САЩ ...КАТО ВОЙСКИ В СИРИЯ----И ПАК ЩЕ Е СУПЕР!АМЕРИКА --НАД ВСИЧКО!!/..това е смисъла../
62
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тана тя кват тана!До сега света се делеше на русофили и американофили,а сега като се сближат двата полюса ,ний на къде шъ вървим?
61
9
 
9
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Щом Тръмп се окопае във властта,първо ще срита Ердоган а после- Путин и Китай. Ще срита и Европа разбира се- какви са тия черни талази,които е допуснала да се носят къмто нея?
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела определи победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ като "разпространяване на зараза", която е обхванала Съединените щати и Великобритания."Мнението не Петела е без значение трябва да питат какво е мнението на председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Кокошка.
59
5
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До Ivan. Оо, има ако не е ген Радев, а е мамата, тогава за колко часа турците биха ни превзели. И какво, НАТО ще се затъпи за нас ли, наивници!
58
1
 
8
 
! Отговори
ПАРИТЕЕЕЕЕ... преди 7 години
ПАРИТЕ , КОМАНДВАТ СВЕТА ......А , ЕДРИЯ КАПИТАЛ И ТРЪМ , ГИ ИМАТ.....!ТЕ ТОВА ЩЕ НАПРАВЯТ ПАК ----КАТО РЕГЪН!!АМЕРИКА ----ВЕЛИКА !/стига вече левичарски изцепки ....и семейни интриги /
57
2
 
8
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО... преди 7 години
ТРЪМП И ЕДРИЯ КАПИТАЛ НА САЩ-----ЩЕ ИЗМЕТЕ ЛЕВИЧАРСКАТА И МРЪНКАЩА ЧИНОВНИЧЕСКА ПАСМИНА ОТ БРЮКСЕЛ!НАТО --ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕНЕНА ОТ НОВИ И ПО-ЕФЕКТИВНИ ВОЕННИ СТРУКТУРИ!ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И ИНТЕГРАЦИЯТА МЕЖДУ ЕВРОПА И САЩ---ЩЕ СЕ ЗАСИЛЯТ РЯЗКО
56
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До Елена: Да Турция е в нато, но не са силни благодарение на нато. А ако се сбъдне мечтата на повечето коментиращи БГ да излезе от Нато и ЕС, тогава никой няма да се застъпи за нас, тоав имам предвид.
55
2
 
11
 
! Отговори
До 52 Бай Иван преди 7 години
Иване, Иване - Драгане, а па с главнокомандващ Тетка Тачева ше цъфнем като гербери, само че отзад
54
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Очаквам с нетърпение Тръмп да изрита баба меркел и заедно с Русия да изринат ИД.
53
5
 
8
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До Ivan:Така е!Турция е със силна армия,но с чия помощ?На НАТО!
52
1
 
11
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Е така ли мислиш да я караме?! И Гърция е в НАТО пък знаеш ли каква армия има и каква техника?! Турция също! А ние кво направихме?! А не се излагай! Требе да си стъпиме на краката със собствени защити!