Сирийската армия си възвърна западната част на Алепо

Това са стратегически райони, превзети преди от бунтовниците
12 ное 2016 15:03, Петя Славова
28
Сирийската армия си възвърна западната част на Алепо
Снимка: Reuters

Сирийската армия си възвърна всички сектори, превзети неотдавна от бунтовниците в западната част на Алепо в опита им да пробият обсадата, съобщи днес Сирийският център за защита на правата на човека, цитиран от Франс прес.

Бунтовническите групи, които контролират източните квартали на Алепо, обсадени от режима, предприеха на 28 октомври офанзива за пробиване на обсадата и успяха да превземат няколко сектора.

Според неправителствената организация армията си е върнала стратегически сектори като западния квартал Дахиет ал Асад и село Миниан в околностите на града, пише БТА.

При последния опит на бунтовниците да пробият обсадата са загинали 215 бойци от опозицията - сирийци и чужденци - някои от които извършиха самоубийствени нападения и 143 правителствени войници.

Стотина цивилни също загинаха при бомбардировките, повечето от тях в кварталите под контрола на режима. Сред тях има 29 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 7 години
До АнонименСкоро ще се оправят нещата, след като Америка си избра Тръмп, скоро всичко ще е наред.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано Путин се справи напълно с гадните терористи. Тогава те ще идват масово у нас, но не като врагове а като приятели и съюзници напълно легално.
18
18
 
0
 
! Отговори
БРАВО НА РУСИЯ преди 7 години
....С АТОМНИ САМОЛЕТОНОСАЧИ ----СРЕЩУ МЮСУЛМАНСКИ ВЪСТАННИЦИ..ХА,ХА,ХАААААЕГАТИ , НЕКАДЪРНИЦИТЕ ---ПРОБВАЙТЕ С РУСКО ДУПЕ ,БЕ.....БЕЛО Е И РУСО... ШЕ ГО ХАРЕСАТ И ШЕ МИРНАТ ....!!!
17
1
 
11
 
! Отговори
доналд дък преди 7 години
Браво на Русия,истинския спасител и брат на всяка мюсулманска държава.Със своите единствени и верни мюсулмански съюзници,Иран и Казакстан,ще спасят мюсулманския свят от лошия запад който не спира да бомбардира и трепе мюсулмански държави.
16
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако масква се биеше с идил, атентатите нямаше да са във Франция, Белгия и САЩ, а щяха да с в мацква, вместо това мацква строи джамии и е градът с най-много мюсюлмани сравнено с европейските градове и столици. Факт неоспорим.
15
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината кара матрьошките да изпадат в истерия.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15 Незнам кои е против ИД,но знам ,че преди да се намеси Русия,територията и беше по-голяма ,както и знам че преди Русия ,САЩ и коалиция ,,усилено,, я бомбардираха 2/две/години а територията и се увеличаваше
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поправка: Мачкай Вова бармалеите, писачите на *** коментари и сороссоиднните въшшки.
12
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И децата знаят, че *** и асад не са срещу идил, а срещу хората въстанали срещу кървавия диктатор асад. Досега няма и един убит от тях ислямист. Целта е подлогата на *** асад да остане на власт и да не позволи изграждането от юг на конкурентни газо и петролопроводи на руските с който ние европейците ще плащаме двойно по-ниски цени на горивата.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Вова бармалеите!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Басри Кадировне се притеснявайте...
9
1
 
14
 
! Отговори
дело правое! преди 7 години
Победа будет за вами!
8
60
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Алепо няма идил, там са доблестни граждани и бойци срещу кръвопиеца асад, крепен от путин. Идил са в Мосул и там се бият срещу тях, а руснацихе бомбардират жени и деца, който страдат и без това от изверга асад.
7
33
 
2
 
! Отговори
Няма страшно преди 7 години
Още десет години прецизни бомбардировки от другаря Путин и читаците от идил сами ще се предадат.
6
22
 
2
 
! Отговори
ист преди 7 години
Още година гражданска война, и няма да остане жив сириец. Целта ще е постигната.
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега армията, заедно с помощта на Русия и Иран разширява буферната зона в Западно Алепо. Всички териториални придобивки на зелените "умерени" терористи са загубени безвръзватно. Двете им офанзиви - тази от лятото, и тази допреди няколко дни им костваха много загуби в човешка сила и техника, а териториите които временно окупираха се върнаха в ръцете на правителството.Чувала с терористи в Източно Алепо става все по-изолиран, а търпението на Асад и компания скоро ще свърши.
4
13
 
5
 
! Отговори
Басри Кадиров преди 7 години
Тая работа стана бетер битката за Сталинград
3
2
 
30
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Дребна работа-големия щурм още не е започнал.А в Източно Алепо ги варят на бавен огън-на който не му харесва-може да напусне по коридорите.После и тая възможност няма да я има.
2
1
 
24
 
! Отговори
Момо преди 7 години
До ВЪПРОСАлепо по данни от 2009-та година е бил 1 700 000 души. Така, че е по-скоро колкото София.
1
38
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Алепо е колкото Перник .Как така Армията не може да ги смаже тези от ИДИЛ за Три Часа ?Защо не пратят Полицията ?