Улюкаев обвинен за подкуп в особено големи размери

Руският икономически министър отправил заплахи
15 ное 2016 15:00, Елка Василева
34
Улюкаев обвинен за подкуп в особено големи размери
Алексей Улюкаев. Снимка: архив, Reuters

Руските следователи повдигнаха официално обвинение на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев за взимане на подкуп в особено големи размери чрез изнудване, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

Петренко уточни, че за незаконните действия на Улюкаев към правоохранителните органи са се обърнали представители на Роснефт.

Още по темата

Министърът заплашвал Роснефт, се казва в съобщение на Следственият комитет.

"Обвиняемият отправил заплахи, използвайки служебното си положение, че ще създава в бъдеще пречки за дейността на компанията", посочи Петренко.

Улюкаев е бил задържан вчера в момент на получаване на подкуп от 2 милиона долара за издаването на положителна оценка, позволила на Роснефт да изкупи от държавата 50,08% от акциите на Башнефт.

Това е първият случай на задържан федерален министър в съвременна Русия.

Следственият комитет съобщи, че разследването по случая продължава, уточнявайки, че сделката за купуване на акции на Башнефт от Роснефт не е поставена под въпрос.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинен е в несподеляне на благинка. Не е християнско!
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.............санкционната политика никога не е водила до ползотворни резултати................В случая води до много добри резултати, защото САНКЦИИТЕ са насочени към мълховите технологии и не позволяват на жужето да модернизира въоръженията както му се иска.И. И страните от ЕС нямат кой знае какви загуби от КОНТРАСАНКЦИИТЕ.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DublinКаква пета колона бе умний русофиле? Просто това е нов етап на захочнатата от Путин чистка на вътрешни "врагове"? Ама вие русофилите от викане на "Слава на Путин!" не сте забелязали какво става в матушката.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската икономика претърпя загуби от санкциите, обаче и санкциониращите държави претърпяха същите загуби. Ако прочетеш задълбочени анализи на европейски икономисти (Де Галбер ми изниква на прима виста в съзнанието) ще разбереш, че санкционната политика никога не е водила до ползотворни резултати.Югославия, Сирия, Русия, Иран - никога тези политики не са успели. Напротив, те генерират условия за голяма контрабанда и мафиотски групировки. Югоембаргото е най-светлия пример.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Улюкаев е *** и американски агент, който клати устоите на укреплналата от санкциите руска икономика. Сега Путин ще почне борба с англосаксонските агенти и като ги унищожи най-накрая Русия ще цъфне и върже!
4
1
 
1
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Cistkata na petokolonnicite zapocna...Vova, s teb sme...
3
5
 
7
 
! Отговори
ист преди 7 години
Този се прави на президент. Не е позволено да си по корумпиран от началника.
2
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ДО РУСОФИЛИТЕ вижте какви са вашите министри защо у нас няма осъден министър, няма защото нашите са честни а не крадливи като руските.
1
8
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
Каквато руската икономика - такъв и руският икономически министър.