Официално: Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат

Лидерката на ХДС срещна критики през последните месеци
20 ное 2016 16:00,
156
Официално: Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално кандидатурата си за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 година, съобщиха източници от нейната партия, цитирани от ДПА.

62-годишната Меркел е казала на другите ръководители от нейния Християндемократически съюз (ХДС), които днес заседаваха в Берлин, че има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост на парламентарните избори, посочват източниците.

Хората в Германия от месеци чакат повече яснота дали Меркел - която е на власт от 2005 година - ще се кандидатира за четвърти мандат.

Лидерката на ХДС беше изправена пред редица трудности през последните месеци - както критики за управлението на мигрантската криза, така и спад на доверието, с редица изборни загуби, а също и засилването на популизма.

Официално изявление на Меркел се очаква в 19 часа местно време (20 часа българско).

Ако спечели изборите през 2017 година и изкара пълен четиригодишен мандат, Меркел ще се изравни по продължителност на управлението в следвоенния период със собствения си политически баща Хелмут Кол, който бе начело на германското правителство 16 години, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия има 230 000 българи които работят и учат"Това с какво ме радва?Че не останаха млади хора у нас лиИли че средната възраст на лекарите и медицинските ти сестри е 55 години?Или че заплатите у нас са по- ниски от албанските
34
1
 
21
 
! Отговори
до 37 SapceX преди 7 години
Всеки ден ми доказваш, че нямаш нищо в главата. За да ти освежа паметта ще ти напомня, че Меркел покани "бежанците" и те се юрнаха. За да ти освежа паметта още, ще ти припомня и това, че Меркел продължаваше да кани повече от 1,5 г. Да ти припомня и скандала с видеото, заснето за 9 млн. евро, разпратено на телевизионните канали в Близкия изток, което кани всички да дойдат в Германия и им казва, че са добре дошли. Наистина нямаш грам пипе.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми нека да види бабата колко я обичат немците.Той и нашия Ластун го вадеше голям , ама преди седмицаму виснаха яйчниците.
32
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел пак ще ги смачка. Путин просто няма толкова пари, че да купи германците. Това да не е България!?
31
0
 
21
 
! Отговори
до SpaceX преди 7 години
На социологически проучвания вече не вярвам! Социолозите предричаха съкрушителна загуба на Тръмп. Да, загубата беше съкрушителна, но не за Тръмп. А все пак да не забравяме, че ХДС има коалиционни партньори и не участва сама. Засега партньорите казват, че ще я подкрепят, но само преди два месеца тотално се отрекоха от Меркел. Да видим какво ще стане, аз лично се надявам да загуби, иначе цяла Европа е загубена.
30
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Професор Колко ти плащат да хвалиш Меркелца,или да си контра на всичко нормално?
29
1
 
16
 
! Отговори
ами преди 7 години
Изберете я,нека да доразсипе Европа!Н а г л а.............
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро имаше президентски избори в САЩ. Резултатите бяха изненада за всички. Скоро ще има изненади и в Германия (и Европа като цяло). Аз лично се надявам Меркел да загуби, иначе всички губят Европа.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Nadia NikolovaScheisse fuer beide - Angela u. Nadia
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много нaгъл бабунгер. Разсипа Европа и иска още...
25
0
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що не вземат Меркел ханъм ,Килъри и наша Цецка да се прегърнат па да спретнат един клуб на ненужните вещици да яхнат метлите и да се махат в неизвестна посока та да оставят хората да си решат проблемите.
24
0
 
15
 
! Отговори
С преди 7 години
На тази снимка има вид на пси хич но бол на.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече има минимум 2 милиона твърди гласоподаватели-бежанците.Да кажем още 10% от германците с нестандартна сексуална ориентация- станаха 10 милиона. Може би още 10-15 милиона заблудени изперкали евроинтегратори дето още си мислят,че халифатът ще им се размине.Ми тя си има сериозна заявка за следващ мандат.Вярно си е "напориста пaчав**"
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел ще си ходи, защото палачинката се преобърна. Договорите, подписани при "падането" на социализма, които запада нямаше намерение да изпълнява, ще трябва да се спазят. Русия възстанови своята държавност, отделно народите не са съгласни да станат безлична, аморфна маса от потребители с неустановен пол и тотална липса на човешки ценности и морал. "Бангстерите" да го....
21
1
 
24
 
! Отговори
Х.Тролев преди 7 години
Номерът е да й намерят подходящ съперник. Някой с брада , силен арабски акцент и поддържащ трите си жени благодарение на соц. помощи ще е перфектният опонент , за да има някакъв шанс бабата.
20
1
 
19
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
КАТО ЧЕТА ИСТОРИЯТА,ПЪРВАТА И ВТОРАТА СА ПОЧНАЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ,НЕ ИСКАМ ДА МИСЛЯ ЗА СВЕТЛОТО СИ БЪДЕЩЕ С МЕРКЕЛ.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като и видя до кръв изгризаните нокти ,си правя заключения за тази луда жена!
18
2
 
27
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТЯ НЕ Е ВИНОВНА,ТАКАВА ЗАДАЧА И Е ПОСТАВЕНА,А ТЯ Е ПОСЛУШНА И НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ.
17
2
 
27
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
До Анонимен 14Разликата е, че Путин досега няма губещ ход. Като започне да прави грешки ще дойде и неговото време да се оттегли..
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таз лудата иска още да закопае европа