Виагра и плацента в скандала около президента в Южна Корея

Хапчетата били купени за справяне с височинна болест
23 ное 2016 13:52, Елка Василева
3
Виагра и плацента в скандала около президента в Южна Корея
Пак Гън Хе. Снимка: архив, Reuters

Шумният скандал около довереницата в сянка на южнокорейската президентка взе още по-странен обрат, след като президентството се оказа принудено да обясни покупките на значително количества виагра, предаде Франс прес.

Новият елемент от скандала веднага привлече южнокорейските медии, които проявяват жив интерес към личния живот на президентката Пак Гън Хе, приятелските й връзки с Чхуе Сун Сил и нейния баща - загадъчен религиозен водач, днес покойник.

Още по темата

Вчера депутат от опозицията разкри, че миналата година президентството е купило няколкостотин хапчета, които се използват за лечение на смущения в ерекцията, включително "Виагра" и генеричната версия на медикамента.

В разгара на медийната буря, отприщена от разкритието, говорителка на Пак обясни, че хапчетата са били купени за справяне с височинна болест по време на посещение на президентката през май 2015 г. в някои африкански страни. Хапчетата били предназначени за помощници и служители на президентката при посещението й в Етиопия, Уганда и Кения, чиито столици се намират на голяма надморска височина, отбелязва Асошиейтед прес.

"Купихме ги за това пътуване, но не сме ги използвали", заяви говорителката пред журналисти, като подчерта, че медикаментите имат и други терапевтични приложения като лечението на симптоми, свързани с височинната болест.

Шестдесет и четири годишната Пак не е омъжена и не е известно да съжителства с някого, отбелязва АФП.

В последните години президентските служби са купували също стотици екстракти от човешка плацента и витамини за инжектиране, използвани обикновено за дезинтоксикация и подмладяване.

Тайната президентска довереница Чхуе Сун Си, арестувана в началото на месеца за злоупотреба с власт и изнудване, е обвинена, че се е възползвала от приятелските си връзки с президентката, за да източва средства от държавни компании.

Самата президентка бе обвинена в тайно съглашателство за престъпни действия с приятелката си, както и в това, че й е позволила да се меси в държавни дела.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Лезбийките изглеждат готини само по филмите. В живота е по-друго"Тези по "филмите" и разбира се, става въпрос за порно филмите не са лезбийки, те са бисексуални. Лезбийките нямат нищо общо с тях, при тях е психическо заболяване, те мразят мъже, но пък за сметка на това се носят като тях - с къси коси, панталони и т.н., и обикновено са доста грозновати.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става като сложите жена да оправлява,само ... са и в главата
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лезбийките изглеждат готини само по филмите. В живота е по-друго