Български журналист в Сирия: Сигурност в Алепо няма!

Цивилни са заложници в районите на конфликт
8 дек 2016 08:54, Петя Славова
15
Български журналист в Сирия: Сигурност в Алепо няма!
Диляна Гайтанджиева.Снимка: Кадър Нова тв

В Сирия бойни групировки държат цивилни като заложници в районите на конфликт. Това заяви журналистът Диляна Гайтанджиева пред Нова тв, която в момента се намира в епицентъра на сирийския конфликт - Алепо.

Мирни граждани разказали, че за да оцелеят, се налагало да си правят супа от трева и плевели и да вземат храна от кофите за смет.

Тя поясни, че сраженията се водят в източната част на Алепо, а месеци наред цели семейства са били насила задържани там от членове на Фронта Ан Нусра, който дълго време се олицетворяваше като клон на "Ал Кайда".

"Само в западната част на Алепо в сряда починаха около 25 души, а 30 бяха ранени", посочи тя.

Диляна Гайтанджиева е в Сирия от една седмица, а в Алепо - от 4 дни. Тази нощ е била спокойна и не са се чували снаряди. Според нея, това е станало, защото са започнали да извеждат цивилни. 

Тя е с журналисти от всички световни медии. Има дори от Китай. "Тази битка е от интерес на целия свят. Основният проблем е, че ракети падат от двете страни между източните и западните квартали", обяснява Гайтанджиева.

 Бомбардировките са основно в районите, където са базите на терористите. А що се отнася до хората, с които се е срещнала, те казали още, че проблемът по отношение на тяхната сигурност е започнал, когато са поискали да излязат, но бунтовници са започнали да стрелят по тях.

"Сигурно място в Алепо няма", заяви българският журналист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.